Στην πρώτη θέση του καταλόγου με τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για τους λάτρεις του φαγητού κατατάσσεται η Αθήνα, σύμφωνα με μελέτη του ιστότοπου uswitch.com.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συλλογή δεδομένων από το TripAdvisor για ένα σύνολο 235.000 εστιατορίων σε σχέση με τις ακόλουθες μεταβλητές για κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα: επιλογές για χορτοφάγους, καφετέριες, παμπ, ταχεία εστίαση, brunch, μέση τιμή και αριθμός εστιατορίων.
Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένας δείκτης που υπολόγισε τη βαθμολογία με βάση αυτές τις πληροφορίες, διευκρινίζει ο ιστότοπος.
Διαβάστε επίσης: Η φύση «αγκάλιασε» το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης
Ο σταθμισμένος μέσος όρος τόσο για κάθε πόλη όσο και για κάθε εστιατόριο υπολογίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εστιατορίων και των κριτικών, με μεγαλύτερη βαρύτητα στα αποτελέσματα με περισσότερα δεδομένα. Τα αποτελέσματα της κατάταξης θα είναι υψηλότερα εάν μια πόλη έχει υψηλότερες βαθμολογίες και χαμηλότερη τιμή, σημειώνει ο ιστότοπος. Οι πόλεις κατατάχθηκαν βάσει μιας ποσοστιαίας κατάταξης.
Στη γενική κατάταξη των καλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων για τους λάτρεις του φαγητού, η Αθήνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και ακολουθούν το Βελιγράδι και η Σόφια (με βαθμολογία 79,63/100). Στη συνέχεια είναι τα Τίρανα, η Βαλέτα και η Λισαβόνα, το Βίλνιους, η Μπρατισλάβα, το Ζάγκρεμπ και το Βουκουρέστι που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.
Καφέ, γρήγορο φαγητό και brunch
Η Σόφια βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των καλύτερων καφέ (με βαθμολογία 9,19/10) και ακολουθούν το Βουκουρέστι και η Αθήνα.
Η βουλγαρική πρωτεύουσα είναι δεύτερη μετά τα Σκόπια όσον αφορά το γρήγορο φαγητό (με βαθμολογία 9,02/10).
Η κατατάσσεται κατατάσσεται στην 2η θέση μεταξύ των καλύτερων πρωτευουσών για brunch μετά τα Τίρανα, ενώ ακολουθούν το Ζάγκρεμπ, η Βαλέτα, η Λισαβόνα, η Σόφια, το Βελιγράδι, τα Σκόπια, η Πράγα και η Μπρατισλάβα.
Όταν πρόκειται για ορισμένες από τις άλλες μεμονωμένες μεταβλητές, η Σοφία έρχεται στην 8η θέση της κατάταξης (με 8,68/10) για τα εστιατόρια με επιλογές για χορτοφάγους και ακολουθούν η Πράγα και η Ρίγα.
Στην κορυφή της κατάταξης των 10 φθηνότερων πρωτευουσών για καλοφαγάδες βρίσκονται τα Σκόπια, το Βελιγράδι και η Μπρατισλάβα.
Latest News
Νέα υψηλά για τα ξενοδοχεία της Αθήνας εν μέσω χειμερινής περιόδου
Οι υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου οδηγούν σε άλλη πίστα τον τουρισμό της πρωτεύουσας
Τα «αλλάζει όλα» η Zeus του Σιγανού - Η αρχή από το Mirabello στην Κρήτη
Επανεκκίνηση για την Zeus International με αλλαγή στρατηγικής και ανανέωση της εικόνας των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται
Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός σε Ευρώπη και Ελλάδα - Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ
Ο εισερχόμενος τουρισμός και οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές απασχολεί το ΙΝΣΕΤΕ
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός