Στα επίπεδα των 830 μονάδων παραμένει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τις διορθωτικές κινήσεις πολλών τίτλων σε ουδέτερα εδάφη για την συνολική του εικόνα. Ο γενικός δείκτης κινείται σήμερα με απώλειες 0,02% στις 829,77 μονάδες, με τον τζίρο στα 11 εκατ. ευρώ.

Μήνυμα ανοδικής τροχιάς

Μετά το καλό ανοδικό πενθήμερο που προηγήθηκε, το ΧΑ έδωσε το μήνυμα ότι βρίσκεται σε ανοδική τροχιά βραχυπρόθεσμα, απορροφώντας μάλιστα και τους διεθνείς κραδασμούς που προκάλεσε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια και το εργαλείο κατά του κατακερματισμού. Και όπως επισημαίνει η Trader24, στο ταμπλό, τα πάντα φαίνεται να κρίνονται από τις διαθέσεις των κεντρικών τραπεζών, και κατ’ επέκταση των μεγάλων θεσμικών χαρτοφυλακίων ανά τον κόσμο στη διαδικασία αποτίμησης του κινδύνου που ελλοχεύει.

Για την Trader 24, το επίπεδο των 840-845 μονάδων φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οριοθετεί το αρνητικό έδαφος στο οποίο έχει μπλεχτεί ο Δείκτης, και το οποίο θυμίζουμε ότι ταλαιπώρησε πολλές συνεδριάσεις, ενώ ταυτόχρονα συνιστά και το άνω όριο της πτωτικότητας σε ωριαίο διάγραμμα. Η κοντινή στήριξη είναι οι 824, με κύρια τις 813 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Πειραιώς, η Λάμδα, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ και η Eurobank σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ θετικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Titan, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο και ΓΕΚ Τέρνα. Στον αντίποδα οι πιέσεις εντοπίζονται στις ΟΛΠ, Σαράντης,  Εθνική και Ελλάκτωρ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών