Διορθωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να παραμείνει στα υψηλά ενός μηνός στα οποία βρέθηκε μετά από ένα καλό πενθήμερο ανοδικό σερί. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,17% στις 828,6 μονάδες, με τον τζίρο να είναι λίγο πάνω από τα 3 εκατ. ευρώ.

Διορθωτικές τάσεις με ελεγχόμενες πιέσεις

Είναι εύλογο η αγορά να εκδηλώνει διορθωτικές τάσεις μετά από πέντε συνεχόμενα ανοδικές συνεδριάσεις. Ωστόσο, μερί τώρα φαίνεται ότι ελέγχει τις πιέσεις του, αν και η πλειονότητα των τίτλων του είναι σε αρνητικά εδάφη. Βέβαια, η ρηχότητα της αγοράς δεν μπορεί να δώσει στοιχεία για πιο ασφαλή συμπεράσματα για την τάση της, αλλά δεν απαιτεί και μεγάλα κεφάλαια για να βρει τις στηρίξεις που χρειάζεται.

Δύσκολη εβδομάδα

Άλλωστε, αυτή η εβδομάδα είναι πολύ δύσκολη, καθώς δεν ολοκληρώνεται μόνο ο πρώτος μήνας του δευτέρου εξαμήνου, αλλά αναμένεται και η απόφαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, η οποία επηρεάζει όλες τις αγορές παγκοσμίως. Αρνητικά έχει λειτουργήσει άλλωστε και αυτή η προοπτική στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, επηρεάζοντας τις ευρωπαϊκές αγορές, όπως και η ελληνική.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Aegean και ΟΛΠ σημειώνουν απώλειες 2,69% και 2,27% αντίστοιχα, ενώ στο -1,20% είναι η Jumbo. Πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Jumbo, Eurobank, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Motor Oil, Alpha Bank και ΓΕΚ Τέρνα. Στον αντίποδα, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν κέρδη 1,40% και 1,19% αντίστοιχα, με τις Λάμδα, Titan, Quest, ΟΠΑΠ και Σαράντης ακολουθούν με μική άνοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών