
Ώθηση από τα επιμέρους μακροοικονομικά στοιχεία έλαβαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες έκλεισαν στην πλειονότητα τους σε θετικά εδάφη. Από τα στοιχεία, ξεχώρισε η άνοδος στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Νότιας Κορέας, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.
Οι δείκτες
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,48%, με την δεικτοβαρή Alibaba να σημειώνει άλμα 6,02%, αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα υποβάλει αίτηση για πρώτη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Εάν ολοκληρωθεί η εισαγωγή, η εταιρεία θα γίνει η πρώτη εισηγμένη εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη. Αυτό αναμένεται να συμβεί πριν από το τέλος του 2022. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 1,5%.
Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας. Ο Shanghai Composite έκλεισε στο +0,81% υψηλότερος, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 1,07%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα ανέκαμψε με άνοδο 0,24%, ενώ ο Kosdaq διολίσθησε κατά 0,14%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας παρέμεινε σχεδόν σταθερός, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,15%.
Νότια Κορέα
Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύχθηκε κατά 0,7% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσίευσε η Τράπεζα της Κορέας. Οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 0,4%.
«Η σημερινή ανακοίνωση δίνει στην Τράπεζα της Κορέας περαιτέρω περιθώριο για να συνεχίσει την σύσφιξη στην πολιτική της ώστε να τιθασεύσει τον πληθωρισμό και τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό πριν υπάρξουν ανησυχίες για την ανάπτυξη», σχολίασε η Bank of America.


Latest News

Στο φίνις «φόρτσαραν» οι τράπεζες - Εκλεισε πάνω από τις 1.700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το βασικό συμπέρασμα από τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ ήταν ότι οι συναλλαγές ήταν επιφυλακτικές και προσεκτικές

Παίρνει τη σκυτάλη της παγκόσμιας πτώσης η Wall Street
Οι πιέσεις στη Wall Street έχουν ενταθεί καθώς όλοι αναμένουν τις ανακοινώσεις Τραμπ για μια σειρά «αμοιβαίων δασμών» για «όλες τις χώρες»

Στα 52 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Pantelakis
H Pantelakis θεωρεί ότι η εισαγωγή της Metlen στο LSE είναι ένας βασικός βραχυπρόθεσμος καταλύτης που πιθανόν να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Οι δασμοί ρίχνουν καύσιμα στο ράλι των αμερικανικών ομολόγων
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση

Νευρική αναμονή και κινήσεις risk off στο ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να μην χάσει την επαφή του με τις 1.700 μονάδες

Οι 12 μετοχές που δεν «φοβήθηκαν» τους δασμούς Τραμπ
Ποιες μετοχές έκλεισαν με κέρδη σε πτωτικές λόγω δασμών συνεδριάσεις της Wall Street

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ
Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Οπισθοχωρούν οι ευρωαγορές, εν αναμονή του Τραμπ
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,58%

Μικτά πρόσημα και έντονη νευρικότητα στις αγορές της Ασίας
Ενώ οι αγορές είναι πιθανό να είναι ασταθείς βραχυπρόθεσμα, οι αναλυτές της UBS αναμένουν ότι η ροή των ειδήσεων θα γίνει «πιο θετική» προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους

Μεγαλώνει η φρενίτιδα για τον χρυσό - Φλερτάρει με νέα υψηλά στα 3.300 δολάρια
Μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η πιθανή αύξηση του πληθωρισμού και οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο χρυσός να φτάσει τα 3.300 δολάρια