Μικρές είναι οι διακυμάνσεις και σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τη ζώνη των 830 μονάδων εν μέσω αναμονής των κρίσιμων στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες μόλις 0,01% στις 828,77 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Η αγορά αναμένει τη Fed και τη νομισματική πολιτική, προκειμένου να λάβει έναν πιο ξεκάθαρο τόνο για τις ροές κεφαλαίων παγκοσμίως. Η Fed, που ετοιμάζεται για μια ακόμη άνοδο των επιτοκίων, πιθανότατα κατά 75 μονάδες βάσης, κατά τη διήμερη συνεδρίαση της που ολοκληρώνεται την Τετάρτη, έχει υποστηρίξει πως η αμερικανική οικονομία θα αποφύγει την ύφεση.

Όμως, οι περισσότεροι αναλυτές δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της, τηρώντας στάση αναμονής για τα στοιχεία του ΑΕΠ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, η αγορά θα πρέπει να κρατηθεί σε κάθε περίπτωση πάνω από τις 810 μονάδες, αν όχι να δοκιμάσει τις 840 μονάδες. Αρκετά ικανοποιητικά είναι και τα περιθώρια της αγοράς στον δείκτη FTSE 25, ο οποίος έχει τη στήριξή του στις 1.940 μονάδες και την αντίσταση στις 2.014 μονάδες. Ο τραπεζικός θα δοκιμάσει σήμερα την ανάκτηση των 500 μονάδων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα Σαράντης, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Εθνική, Alpha bank, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Titan, ΔΕΗ, Coca Cola, Eurobank, ΟΤΕ και Βιοχάλκο, κινούνται σε θετικά εδάφη, ενώ στον αντίποδα, Motor Oil, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών