
Για ζήτημα δημοκρατίας έκανε λόγο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν συνδέεται μόνο με τη παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Κατρίνης επεσήμανε πως «κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή των κοριών, παρακολουθώντας το κινητό τηλέφωνο του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Και ενδεχομένως να μην είναι αυτή η μοναδική περίπτωση παρακολούθησης. Για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, που έχει πέσει θύμα παρόμοιων πρακτικών την περίοδο 1989-1993, το ζήτημα δεν κλείνει εδώ. Αντίθετα μόλις ανοίγει. Και θα απαιτήσουμε απαντήσεις».
Nα υπάρξουν απαντήσεις
Όπως είπε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το Μέγαρο Μαξίμου, που έθεσε από τον Ιούλιο του 2019 την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού.
«Έχει αγοράσει η ΕΥΠ το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης; Γιατί σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο από ερευνητές στο Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η Threat Analysis Group διαπίστωσε ότι οι κρατικοί φορείς που αγόρασαν το λογισμικό Predator που στοχεύει χρήστες κινητών τηλεφώνων Android βρίσκονταν στην Αίγυπτο, την Αρμενία, την Ελλάδα, τη Μαδαγασκάρη, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σερβία, την Ισπανία και την Ινδονησία. Ισχύει αυτό; Αγόρασε η ΕΥΠ το συγκεκριμένο λογισμικό τα τρία τελευταία χρόνια; Θα απαντήσει κανείς από την κυβέρνηση;», υπογράμμισε τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.
«Δεν θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των κοριών. Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι. Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί ένα θέμα που αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις, η Δικαιοσύνη να προχωρήσει στην έρευνα και η Βουλή να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της σε ότι αφορά στη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να ενεργοποιηθούν και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Για το ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα Δημοκρατίας, ζήτημα εφαρμογής των κανόνων του Κράτους Δικαίου. Και δεν θα κάνουμε εκπτώσεις», επισήμανε κλείνοντας την ομιλία του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Latest News

Πώς ο άξονας «CRINK» υπονομεύει τις ΗΠΑ - Ανάλυση της WSJ
Αμερικανοί αναλυτές εκτιμούν πως αν δεν χαλαρώσουν οι δεσμοί μεταξύ αυτών των τεσσάρων κρατών, θα έρθουν πολύ δύσκολες μέρες για τις ΗΠΑ

Αλβανία: Ενθρονίστηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Ιωάννης
O διάδοχος του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου γίνετε ο δεύτερος Αρχιεπίσκοπος της χώρας

Τουρκία: Μετά τον Πίκατσου και ο Μπάτμαν διαδηλώνει για τον Ιμάμογλου
Ο Μπάτμαν διαδηλώνει για τον Ιμάμογλου

Τέμπη: Στον Δημόκριτο αναζητά απαντήσεις για την πυρόσφαιρα ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Συνεχίζεται η έρευνα για το πώς δημιουργήθηκε η πυρόσφαιρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μετά από κάλεσμα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ

Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Κατερίνα Μπατζελή
Η Κατερίνα Μπατζελή κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπου αποκαλούσε τον βουλευτή Νίκο Παππά «κύριο 13-0»

Κινδυνεύει η Ελλάδα από σεισμούς όπως της Μιανμάρ; – Η εκτίμηση Τσελέντη
Με αφορμή τον ισχυρό σεισμό στην Μιανμάρ, ο Άκης Τσελέντης σε δημοσίευσή του αναφέρθηκε στο πώς οι μακρινοί και ισχυροί σεισμοί επηρεάζουν την Ελλάδα

Προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες – Τι ισχύει για όσες εκδόθηκαν έως τώρα
Κάθε ταυτότητα θα αναγράφει υποχρεωτικά έναν μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης για κάθε πολίτη, ο οποίος θα αποθηκεύεται στο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης του δελτίου ταυτότητας

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Πόκερ στον 34ο Παράλληλο
Οι έρευνες νοτίως της Κρήτης και οι παίκτες στο ενεργειακό παιχνίδι – Μαζί με το Βήμα της Κυριακής ο πρώτος τόμος του Λεξικού Κυρίων Ονομάτων, το περιοδικό Vita, η εφημερίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Μαθητική εφημερίδα του Ρεθύμνου και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑGAZINO

Πού θα είναι ορατή η μερική έκλειψη Ηλίου το Σάββατο
Μερική έκλειψη Ηλίου θα σημειωθεί σήμερα, Σάββατο, η οποία θα είναι ορατή από συγκεκριμένες περιοχές