Σε αύξηση της τιμής του cheeseburger της κατά 20%, προχωρά η McDonald’s στη Βρετανία, στην πρώτη ανατίμιση του δημοφιλούς προϊόντος εδώ και 14 χρόνια, εξαιτίας του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Πλέον, το cheeseburger θα κοστίζει 1,19 λίρες από 99 πένες που ήταν η τιμή του από το 2008. Η McDonald’s θα αυξήσει επίσης τις τιμές κατά 10-20% και σε άλλα είδη που έχουν πληγεί από το αυξανόμενο κόστος, σύμφωνα με τον CEO της McDonald’s UK & Ireland Alistair Macrow. «Ζούμε απίστευτα δύσκολες στιγμές. Ακριβώς όπως εσείς, και η εταιρεία μας και οι προμηθευτές μας, αισθάνονται όλοι τον αντίκτυπο του αυξανόμενου πληθωρισμού», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς τηγανητές πατάτες τα ρωσικά «McDonald’s»

Σημειώνεται, ότι η αλυσίδα καθυστέρησε όσο το δυνατόν περισσότερο τις αυξήσεις – σύμφωνα με τον CEO-  αλλά δεν ήταν πλέον εφικτό να απορροφηθούν τα αυξανόμενα κόστη εντός της αλυσίδας.

Η αύξηση, η οποία θα οδηγήσει το cheeseburger πάνω από το ψυχολογικά όριο της 1 λίρας, έρχεται καθώς ο πληθωρισμός στη Βρετανία κυμαίνεται σε υψηλά 40 ετών και προβλέπεται να ανέλθει στο 11% τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή