
Εντός των επόμενων ημερών εκδίδεται η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της Μαρίνας Αλίμου ώστε να προχωρήσει στην έκδοση των οικοδομικών αδειών, ανέφερε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της REDS ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Στόχος είναι οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν το 2023, με τη νέα μαρίνα να παραδίδεται από τη REDS έως το 2025.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στη μαρίνα Αλίμου θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων ζώνη καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, πύργος διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας, παρκινγκ 850 – 1.000 θέσεων. Η ανάπλαση περιλαμβάνει χερσαία ζώνη έκτασης περίπου 210 στρεμμάτων.
Διαβάστε επίσης: Μαρίνα Αλίμου: Αλλάζει ριζικά και αναβαθμίζεται πλήρως
Cambas Project
Το πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου, κατά τα λεγόμενα της διοίκησης, θα μπουν οι μπουλντόζες και στο άλλο μεγάλο σχεδιαζόμενο έργο της εταιρείας, το Cambas Project, άνω των 200 εκατ. ευρώ, στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη.
Η ολοκλήρωση των έργων, που περιλαμβάνουν κτίρια γραφείων, μουσείο, εστίαση, mall, ένα μικρό ξενοδοχείο 40 κλινών και χώρους πολιτισμού, προβλέπεται το 2026.
Γούρνες
Επιπλέον, τον περασμένο Δεκέμβριο η REDS πλειοδότησε στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά του ακινήτου της πρώην Βάσης Γουρνών στο Ηράκλειο της Κρήτης συνολικής έκτασης 345.567 τ.μ., προσφέροντας 42 εκατ. ευρώ.
Αυτή την περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει το όχημα ειδικού σκοπού (SPV) στο οποίο θα εισφέρει το ακίνητο. Το SPV θα μεταβιβαστεί μετά στη REDS.
Στο «μικρό Ελληνικό», όπως ονομάζεται η έκταση λόγω των ομοιοτήτων με την ανάπλαση του Ελληνικού στην παραλιακή ζώνη της Αττικής, θα αναπτυχθούν καζίνο, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, συνεδριακοί χώροι, εμπορικά κέντρα και κτίρια γραφείων.
Smart Park
Παράλληλα, η θυγατρική εταιρεία ακινήτων της Ελλάκτωρ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της. Πρόκειται για δάνεια ύψους 36 εκατ. ευρώ.
Στόχος της διαπραγμάτευσης είναι να επιτευχθούν καλύτερα επιτόκια και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής. Στο ίδιο πλαίσιο συζητείται και η επέκταση του δανεισμού της προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αναπτύξεις της εταιρείας.
Το SmartPark στα Σπάτα συνολικής επιφάνειας 53.000 τ.μ., που αυτή τη στιγμή είναι η κύρια πηγή εσόδων της Reds, σήμερα είναι μισθωμένο κατά 98% και εντός του έτους θα φθάσει το 100%.
Η Reds εξετάζει την αγορά όμορων οικοπέδων και σχεδιάζει συμπληρωματικές αποδοτικές δράσεις που θα αυξήσουν και την επισκεψιμότητα του εμπορικού πάρκου.


Latest News

Αktor: Στα 32,4 εκατ. ευρώ το Enterpise Value (EV) της Sun Force One
Η AKTOR Ανανεώσιμες θα καταβάλει ως ίδια συμμετοχή για την αγορά του 51% της Sun Force One το ποσό των 4,1 εκ. ευρώ περίπου

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Οκτώ νέα αεροσκάφη στο στόλο της Aegean
Προσθέτει 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 - Έφτασε τα 58 στο σύνολο

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Πώς οι τράπεζες θα μειώσουν και άλλο τα «κόκκινα δάνεια» - Το ιστορικό ρεκόρ
Κάτω από 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Πότε θα επιτύχουν την απόλυτη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ

Frigoglass: Σύναψη σύμβασης δανείου με Kar-Tess Holding – Οι όροι
Η Kar-Tess είναι μέτοχος της εισηγμένης, ελέγχοντας τo 48,39%

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025