
Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να αποτιμήσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων αποφάσεων της Federal Reserve για το βασικό της επιτόκιο, αλλά και των δηλώσεων του επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ.
Οι δείκτες
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,5%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει 2,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,26% στις 7.367 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,44% στις 13.224 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,56% στις 6.293 μονάδες.
Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Με άνοδο οι δείκτες πλην Hang Seng
Οι τίτλοι
Τα εταιρικά αποτελέσματα είναι στο επίκεντρο και σήμερα στις αγορές, καθώς ανακοίνωσαν κέρδη μεγάλες εταιρείες, όπως οι Barclays, Shell, EDF, TotalEnergies, Stellantis, Leonardo, Prada, Diageo και BT.
Η Barclays σημειώνει απώλειες 0,6% σήμερα καθώς ανακοίνωσε πτώση 48% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου μετά τη λήψη μιας σημαντικής πρόβλεψης σχετικά με ένα δαπανηρό εμπορικό λάθος στις ΗΠΑ. Η βρετανική τράπεζα ανέφερε καθαρά κέρδη 1,071 δισ. λιρών.
Από την άλλη, η κατασκευαστής ανεμογεννητριών Vestas κερδίζει κατά 9%, ενώ η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία Scor υποχωρεί περισσότερο από 10%, με τα αποτελέσματά τους να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Η Fed στο επίκεντρο
Στο επίκεντρο επίσης βρίσκεται η δήλωση του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ ότι δεν είναι προαποφασισμένο το μέγεθος της κίνησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας στην επόμενη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι τελικά θα επιβραδύνει το μέγεθος των αυξήσεων επιτοκίων. Ο Τζερόμ Πάουελ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια ξανά κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες τον Σεπτέμβριο, αλλά η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα.


Latest News

Ποιοι CEO πούλησαν μετοχές αξίας δισ. δολαρίων
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Washington Service, η οποία παρακολουθεί τις αγορές και τις πωλήσεις των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι

Μεγάλη, έως και επικίνδυνη, η έκθεση των ξένων στις αγορές των ΗΠΑ
H προειδοποίηση που απευθύνει η Deutsche Bank σε όσους έχουν επενδύσει στα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία

Οι ρωγμές από την πολιτική Τραμπ χτίζουν την Ευρώπη ως ασφαλές καταφύγιο
Όλο και περισσότεροι επενδυτές εξετάζουν την Ευρώπη με τρόπο που πραγματικά δεν το είχαν κάνει στο παρελθόν

Ιαπωνία: Δεν παρεμβαίνει για να υποτιμήσει το γεν
Ενδεχόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Σε στάση αναμονής οι επενδυτές
Κλειστές οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.

Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow, παρέμειναν οι αυξομειώσεις και η αβεβαιότητα
Αστάθεια χαρακτήρισε τις συναλλατές του S&P 500 την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας στη Wall Street

Από το «σοκ Νίξον» στο «σοκ Τραμπ» - Οι 100 ημέρες που άλλαξαν 100 χρόνια για το δολάριο
Ήρθε το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου, ή απλώς είναι... πολύ σκληρό για να πεθάνει;

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, υποχώρησαν στο τέλος οι πιέσεις
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτά πρόσημα μετά και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρωζώνης αυξάνονται

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης