Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών για την Κολομβιανή σούπερ σταρ Σακίρα ζήτησε εισαγγελέας στην Ισπανία για υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται πως στις αρχές τις εβδομάδας η Σακίρα απέρριψε πρόταση για συμβιβασμό του εισαγγελικού γραφείου προκειμένου να κλείσει η υπόθεση στην οποία κατηγορείται για την μη πληρωμή φόρων από το 2012 μέχρι το 2014, χρονική περίοδο κατά την οποία η τραγυδίαστρια δήλωσε ότι δεν ζούσε στην Ισπανία.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία και BBC συμφώνησαν να διοργανώσουν τη Εurovision 2023

Σύμφωνα με το έγγραφο του εισαγγελέα, το οποίο επικαλείται το Reuters, υποστηρίζει ότι η Σακίρα ήταν κατ’ αρχήν κάτοικος στην Ισπανία τη δεδομένη χρονική περίοδο και ότι τον Μάιο του 2012 αγόρασε κατοικία στην Βαρκελώνη, η οποία έγινε οικογενειακή οικία για την ίδια, τον σύντροφό της Ζεράρ Πικέ και τον γιο τους, ο οποίος γεννήθηκε στην Ισπανία το 2013.

Η εισαγγελία ζητά οκταετή φυλάκιση και πρόστιμο τουλάχιστον 23 εκατ. ευρώ στην περίπτωση που είναι ένοχη, ενώ οι εκπρόσωποι της Κολομβιανής ανέφεραν ότι η Σακίρα «είναι απολύτως βέβαιη για την αθωότητά της» και ότι θεωρεί την υπόθεση «παραβίαση των δικαιωμάτων της». Μέχρι στιγμής, δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus