Σε συζητήσεις για την εξαγορά της πολυτελούς μάρκας Tom Ford  βρίσκεται ο αμερικανικός όμιλος καλλυντικών Estee Lauder, σύμφωνα με δημοσίευμα της  Wall Street Journal, που επικαλείται ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Η συμφωνία, εφόσον επιτευχθεί, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 3 δισ. δολάρια.

Θα είναι μάλιστα η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η ιδιοκτήτρια της μάρκας Clinique, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η Estee δεν είναι ο μόνος μνηστήρας για την Tom Ford.

Διαβάστε επίσης: Estee Lauder: Σημαντική επιδείνωση στις προοπτικές της χρονιάς – Κίνα και πόλεμος οδηγούν και πάλι σε ύφεση τις εταιρείες καλλυντικών

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει την Estee να ενισχύσει τον τομέα πολυτελών προϊόντων της σε μια εποχή που η ζήτηση για ρούχα και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας παραμένει ανθεκτική, καθώς οι καταναλωτές πολυτελών αγαθών συνεχίζουν τις δαπάνες για τέτοιους είδους προϊόντα, παρά τον πληθωρισμό ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πολυτελής μάρκα, που ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή μόδας Tom Ford το 2005, είναι γνωστή για την ανδρική ένδυση, αλλά στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται γυναικεία ενδύματα, τσάντες, καλλυντικά και αρώματα.

Γνωστή επίσης για μάρκες όπως η La Mer και η M.A.C., η Estee Lauder, οι μετοχές της οποίας έχουν χάσει περισσότερο από 26% σε αξία φέτος, έχει κεφαλαιοποίηση 97,59 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή