Οι Νοτιοκορεάτες πιθανόν σύντομα να μπορούν να φέρουν μια συσκευή μέσα στο σώμα τους με τη μορφή ενός προσαρμοσμένου τατουάζ που θα τους ειδοποιεί αυτόματα για πιθανά προβλήματα υγείας, εάν το έργο μιας επιστημονικής ομάδας αποφέρει καρπούς.

Ερευνητές στο Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) στην πόλη Νταετζέον, νοτιοδυτικά της Σεούλ, ανέπτυξαν ένα ηλεκτρονικό μελάνι για τατουάζ από υγρό μέταλλο και νανοσωλήνες άνθρακα που λειτουργεί ως βιοηλεκτρόδιο.

Εάν συνδεθεί σε μια συσκευή ηλεκτροκαρδιογραφήματος ή άλλον βιοαισθητήρα, μπορεί να στείλει μια ένδειξη του καρδιακού ρυθμού ενός ασθενούς και άλλων ζωτικών ενδείξεων, όπως η γλυκόζη και το γαλακτικό οξύ σε μια οθόνη.

Διαβάστε επίσης: Γιγάντια επένδυση της Samsung την επόμενη πενταετία

Οι ερευνητές επιδιώκουν γενικότερα να επιτύχουν την ευρεία χρήση βιοαισθητήρων.

Ασύρματο τσιπ

«Στο μέλλον, αυτό που ελπίζουμε να κάνουμε είναι να συνδέσουμε ένα ασύρματο τσιπ ενσωματωμένο σε αυτό το μελάνι, έτσι ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε ή να στέλνουμε σήμα μεταξύ του σώματός μας και μιας εξωτερικής συσκευής», δήλωσε ο επικεφαλής του έργου Στιβ Παρκ, καθηγητής επιστήμης και μηχανικής υλικών.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Τα self test του μέλλοντος θα γίνονται στο… δέρμα

Τέτοια μόνιτορ θα μπορούσαν θεωρητικά να βρίσκονται οπουδήποτε, ακόμη και στα σπίτια των ασθενών.

Το μελάνι είναι μη επεμβατικό και είναι κατασκευασμένο από σωματίδια με βάση το γάλλιο, ένα μαλακό, ασημί μέταλλο που χρησιμοποιείται επίσης σε ημιαγωγούς ή σε θερμόμετρα. Οι νανοσωλήνες άνθρακα που περιέχουν και πλατίνα βοηθούν στη μεταφορά του ηλεκτρισμού ενώ παρέχουν ανθεκτικότητα.

«Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, ακόμη και με το τρίψιμο, το τατουάζ δεν ξεκολλάει, κάτι που δεν θα ήταν δυνατό εάν χρησιμοποιούσαμε μόνο υγρό μέταλλο», διευκρίνισε ο Παρκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή Νοημοσύνη: Βάζει εμπόδια στο όνειρο των νέων που θέλουν να γίνουν influencers [γράφημα]
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι νέοι θέλουν να γίνουν influencers αλλά η τεχνητή νοημοσύνη καραδοκεί [γράφημα]

Οι υποσχέσεις για εύκολο και γρήγορο κέρδος μέσω αυτοαπασχόλησης κάνει τις νεότερες ηλικίες κυρίως να θέλουν να γίνουν influencers - Τι γίνεται όμως με την τεχνητή νοημοσύνη;