Με μικτά πρόσημα και μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα έκλεισε η δεύτερη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, μια συνεδρίαση που οι λίγοι αγοραστές κατάφεραν αν μη τί άλλο να περισώσουν την υπόληψή τους, γυρίζοντας τις ενδοσυνεδριακές απώλειες -0,74% (857,40 μονάδες) του Γενικού Δείκτη σε κέρδη και κλείσιμο στα υψηλά ημέρας.

Και υπενθυμίζοντας ότι τα 2/3 της πρόσφατης ανοδικής κίνησης έχουν έλθει συνοδεία 4 χασμάτων, κρίσιμη θεωρείται τέτοιου είδους συμπεριφορά, καθώς ελλείψει ανθεκτικότητας, οι βραχυπρόθεσμες θέσεις θα κατέρρεαν ανατροφοδοτώντας επιθετική πτωτικότητα, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοια κομμάτια.

Βασικός πυλώνας ήταν και πάλι ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές των 4 συστημικών να απορροφούν τα 4/10 του συνολικού όγκου, με υψηλότερα του μέσου όρου πρόσημα και 5πλάσια απόδοση.

Και μάλιστα, βλέποντας την αδύναμη εικόνα σε ευρωαγορές και Wall Street (στο pre market), επιβεβαιώνεται η ωριμότητα των μεσο-μακροπρόθεσμων παικτών, συντηρώντας και το εξαιρετικό -3% από 1/1 σε σύγκριση με το -επί παραδείγματι- -15% του DAX και το -20% του Nasdaq100.

Στην αγορά ομολόγων, τέλος, παραμένουν οι ευκαιρίες σε αξιοπρεπέστατες εκδόσεις, που πολλαπλασιάζουν το “χαμηλό” κουπόνι λόγω της έκπτωσης στο ταμπλό, με τα καλύτερα αυτών να είναι εκείνα των ΕΛΧΑ, ΜΟΗ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News