
Έργο που προσδίδει προστιθέμενη αξία στην κοσμοπολίτικη περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας και ειδικά στο μικρό λιμάνι της Αλύπας, χαρακτηρίζεται η δημιουργία του τουριστικού καταφυγίου, το οποίο εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι ο τουρισμός για το νησί της Κέρκυρας αποτελεί εθνικό θέμα και δεν χωρά μικροπολιτική, ενώ απευθυνόμενος προς όλους τόνισε ότι στόχευση εφέτος είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έως τις αρχές του χειμώνα.
Διαβάστε επίσης: Ποια ελληνικά νησιά κατέρριψαν τα ρεκόρ του 2019
Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για την ολοκλήρωση του έργου, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής, ενώ υπογράμμισε ότι η αύξηση του τουρισμού στην Κέρκυρα είναι αλματώδης.
Στα ύψη οι αφίξεις
Ειδικότερα, όπως είπε, ο Ιούλιος έκλεισε με αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο του νησιού κατά 19,7%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, παρά τις εφετινές δύσκολες συγκυρίες και την παγκόσμια κρίση. «Η αύξηση των τουριστικής κίνησης προσφέρει οφέλη στην οικονομία του νησιού, στον πρωτογενή τομέα, στον εμπορικό κόσμο και στα εστιατόρια του νησιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για την δημιουργία του καταφυγίου, η τοπική αυτοδιοίκηση συνεργάστηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Την τελετή των εγκαινίων έκανε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κύριος Νεκτάριος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν χαιρετισμούς η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων κ. Ρόδη Κράτσα η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου και ο βουλευτής του νησιού, Στέφανος Γκίκας.
«Σήμερα εκπληρώθηκε ένας μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής Κεντρικής Κέρκυρας. Υποδομή αντάξια της περιοχής που αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν στην παροχή υπηρεσιών και τα έσοδα των δημοτών», τόνισε η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου.
Το τουριστικό καταφύγιο της Αλύπας, σε συνδυασμό με εκείνο των Μπενιτσών και την ιδιωτική Μαρίνα τουριστικών σκαφών στα Γουβιά και συνάμα με τον σχεδιασμό νέων καταφυγίων η Κέρκυρα θα αποτελέσει κόμβο με τις περισσότερες οργανωμένες θέσεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών, υπογράμμισε η Δήμαρχος


Latest News

Ξενοδοχεία: Μεγαλύτερη σεζόν και ενισχυμένη συνεισφορά στην οικονομία
Στην έρευνα του ΙΤΕΠ, σημειώνεται πως οι συνολικές επενδύσεις των ξενοδοχείων για το 2024, ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ

Με το «δεξί» ο τουρισμός για το 2025 - Ποιοι γέμισαν τα ταμεία
Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 87,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2025 σύμφωνα με την ΤτΕ

H Visa express εκτοξεύει τον τουρισμό του Αν. Αιγαίου - Νέα άνοδος των Τούρκων επισκεπτών
Το 2024 την visa express αξιοποίησαν πάνω από 104.700 Τούρκοι τουρίστες - Πρωταθλήτρια στις θεωρήσεις η Μυτιλήνη με 27.600 και ακολούθησε η Χίος με 25.000 περίπου

Στροφή στην πολυτέλεια - Αυξάνονται οι κρατήσεις για luxury ταξίδια
Καλό σημάδι για τον τουρισμό και την οικονομία των ΗΠΑ η αύξηση των χλιδάτων κρατήσεων

Διάκριση για το εστιατόριο CHES του Ομίλου Calilo
Η επιβράβευση του fine dining εστιατορίου του Ομίλου Calilo επιβεβαιώνει τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2025

Μετά τους σεισμούς, η ανάκαμψη και η αισιοδοξία - Η Σαντορίνη ετοιμάζεται για τη σεζόν
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αποσύρθηκε στις αρχές Μαρτίου και όλα επέστρεψαν σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη σεζόν

Αυξημένο το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΞΕΕ από το 2020, έως σήμερα ο αριθμός των ξενοδοχείων στη χώρα έχει ξεπεράσει τις 10.000

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη είναι ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες
Η υπουργός έστειλε πρόσκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισκεφθεί τη Σαντορίνη και τους ελληνικούς προορισμούς
![Airbnb: Εκρηκτική άνοδος για το φετινό Πάσχα – Η εικόνα της Ελλάδας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/Airbnb-1-768x512-1-600x400.jpg)
Εκρηκτική άνοδος για Airbnb το Πάσχα - Οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση [γράφημα]
Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τρέχε» η αγορά Airbnb - Τι δείχνουν τα στοιχεία της AirDNA

Άλλαξε χέρια το ιστορικό ξενοδοχείο Hydra Beach - Πέρασε στην Hines
Η επένδυση μαζί με την εξαγορά του Hydra Beach θα ξεπεράσει όπως εκτιμάται από παράγοντες της αγοράς τα 85 εκατ. ευρώ