Ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Πέμπτης, τον Σταύρο Ψυχάρη που πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 77 ετών, στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι του Σταύρου Ψυχάρη από την μακρόχρονη πορεία του στη δημοσιογραφία, βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο δημοσιογράφο και εκδότη που σημάδεψε την δημοσιογραφική και πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία 50 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Ψυχάρης έβγαλε είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Α’ Νεκροταφείο,όπου εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές με την οικογένεια του Σταύρου Ψυχάρη, αλλά και με όσους πορεύτηκαν μαζί του, ειδικά στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Συλλυπητήρια στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οικογένεια Αντώνη Σαμαρά, ο Ευ. Μυτιληναίος, ο Γ. Μπόμπολας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, o πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ.

Στεφάνια έστειλε η Alter Ego, αλλά και το Mega, Τα ΝΕΑ, Το Βήμα, το in.gr., τα Μέσα ενημέρωσης που άνηκαν στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη στον οποίο εργάστηκε ο Ψυχάρης για δεκαετίες.

Στο Α’ Νεκροταφείο βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρώην ΥΠΕΞ, Πέτρος Μολυβιάτης και οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Σάκης Κεχαγιόγλου, o διευθυντής του Βήματος, Αντώνης Καρακούσης, οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Λάμψιας και Θανάσης Λάλας, πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.





Ο Αλ. Λυκουρέζος

Π. Μολυβιάτης

Η σύζυγος του Σταύρου Ψυχάρη, Χριστίνα Τσούτσουρα με τις κόρες τους, Χριστίνα και Σοφία



Ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτης με την οικογένειά του


Ο Ανδρέας Ψυχάρης

Ολη η οικογένεια του Σταύρου Ψυχάρη

Ανδρέας Ψυχάρης και η σύζυγός του

Σ. Ράπτη



Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μ. Αντωνιάδου

Ο δημοσιογράφος Π. Λάμψιας

Φ. Πετραλιά

Ποιος ήταν ο Σταύρος Ψυχάρης

Ο Σταύρος Ψυχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και θείος του ήταν ο Κώστας Λουλές, ηγετικό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ. Άρχισε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην αριστερή εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή» (ενώ ήταν γραμμένος και στον Ελληνο-Σοβιετικό Σύνδεσμο) για να προσληφθεί κατά της διάρκεια της δικτατορίας ως κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας «Έθνος».

Από το 1972 εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αρχικά ως δημοσιογράφος και εν συνεχεία ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα». Από το φθινόπωρο του 1983 ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα».

Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001.

Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από το Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου, που συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο των εκδοτικών εταιρειών του ομίλου ΔΟΛ.

Ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκλέχθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα».

Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

Από τον πρώτο του γάμο είχε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ ήταν νυμφευμένος σε δεύτερο γάμο με τη δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, Χριστίνα Τσούτσουρα, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ