Ενας μεγάλος δημοσιογράφος έλεγε παλιά: «Καταλαβαίνεις ότι η κυβέρνηση δεν πάει καλά, όταν οι υπουργοί δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα».
Ισχύει και τώρα, μετά τα χθεσινά γεγονότα με τις παραιτήσεις Δημητριάδη, Κοντολέοντα. Το κλίμα ασφαλώς είναι βαρύ στην κυβέρνηση διότι δεν είναι και λίγο να δημιουργείται μια αρνητική ατζέντα με παρακολουθήσεις, υποκλοπές, κακόβουλα λογισμικά, μια ΕΥΠ που είναι άγνωστο τι και ποιους παρακολουθούσε και με ποιων την εντολή.
Είναι βαρύ το πολιτικό κλίμα και το καταλαβαίνουν αυτό και οι υπουργοί και οι «γαλάζιοι» βουλευτές οι οποίοι δεν θέλουν να μπουν στο κάδρο αυτή την ώρα. «Ευτυχώς που είναι και περίοδος διακοπών, αλλιώς τι θα κάναμε στα τηλεπαράθυρα και πώς θα αντιμετωπίζαμε τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης», έλεγε στη στήλη στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.
Εκλογές όχι. Restart όμως, ναι
Όμως, πέρα από το κακό κλίμα για την κυβέρνηση, υπάρχει και το πολιτικό πρόταγμα. Δηλαδή το τι θα βρεθεί για τις παρακολουθήσεις είναι διαφορετικό από τις πολιτικές αποφάσεις που καλείται να πάρει ο πρωθυπουργός.
Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλα στοιχεία που θα βγουν στο φως το επόμενο διάστημα, και που μπορεί να διατηρήσουν τη φωτιά που άναψε.
Αλλά στο κομμάτι των πολιτικών αποφάσεων, πολλά και διάφορα ακούγονται.
Χθες, π.χ. πολλοί σκέφτηκαν ότι είναι μια ευκαιρία ο Κ. Μητσοτάκης να κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με κάλπες. Ο ίδιος άλλωστε είχε μιλήσει για ένα τοξικό κλίμα που δεν μπορεί να τραβάει μήνες.
Θα μπορούσε έλεγαν ορισμένοι, να ζητήσει λαϊκή αναβάπτιση βάζοντας το δίλημμα «Εμείς ή επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ», και ποντάροντας στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και στις δημοσκοπήσεις.
Αργά το απόγευμα, χθες, όμως, πηγές μέσα από την κυβέρνηση απέκλειαν τις πρόωρες κάλπες, επιμένοντας ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός.
Το άλλο σενάριο, ενός ευρέως ανασχηματισμού, δεν αποκλειόταν από κανέναν. Θα βασιζόταν, έλεγαν οι πηγές μας, σε μια λέξη: «Restart».
Με απλά λόγια, η κυβέρνηση για να βγει από τη δύσκολη θέση, προχωρά σε μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, πάει στη ΔΕΘ με συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και εργάζεται με ορίζοντα 8 μηνών.
Παράλληλα, θα ερευνά το θέμα των υποκλοπών, πιθανότατα με μια Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, όπως ζήτησε χθες ο Ν. Ανδρουλάκης, και θα αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Και θα βγουν δύο – τρία πορίσματα, όπως γίνεται συνήθως…
Αυτή είναι μια στρατηγική εξόδου από την κρίση, που μας περιέγραφαν χθες και μια λογική damage control.`
Για να δούμε. Τι θα κάνει ο πρωθυπουργός που θα φύγει για τα Χανιά για ολιγοήμερες διακοπές, αλλά με το μυαλό του στις τελευταίες εξελίξεις.
Πώς θα γίνει η εξοικονόμηση ενέργειας
Τη συμφωνία των χωρών – μελών της ΕΕ για εθελοντική μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15% το χειμώνα, την ξέρουμε όλοι. Χθες, βγήκε και η σχετική οδηγία για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και τον ομαλό εφοδιασμό των χωρών.
Κι έχει κάποια ενδιαφέροντα σημεία: Για παράδειγμα στον κανονισμό προβλέπεται η δυνατότητα του Συμβουλίου να κηρύξει «κατάσταση επιφυλακής στην Ένωση» όσον αφορά την ασφάλεια του εφοδιασμού, στην οποία περίπτωση η μείωση της ζήτησης αερίου θα καταστεί υποχρεωτική.
Επομένως, η εθελοντική μείωση καθίσταται αυτόματα υποχρεωτική μόλις η Ρωσία κλείσει τις στρόφιγγες. Και η Ελλάδα μαζί με τις άλλες χώρες, υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνει εξοικονόμηση, με τους γνωστούς τρόπους (σκοτάδι στους αρχαιολογικούς χώρους, δημόσιος τομέας ή και διακοπές ρεύματος).
Επίσης η εθελοντική – υποχρεωτική εξοικονόμηση κατά 15% σε σύγκριση με τη μέση κατανάλωσή τους τα τελευταία πέντε χρόνια, θα γίνει μεταξύ 1ης Αυγούστου 2022 και 31ης Μαρτίου 2023.
Ο κανονισμός αποτελεί εξαιρετικό και έκτακτο μέτρο, το οποίο προβλέπεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Θα ισχύσει για ένα έτος και η Επιτροπή θα προβεί σε επανεξέταση προκειμένου να εκτιμηθεί το ενδεχόμενο παράτασής του υπό το πρίσμα της γενικής κατάστασης εφοδιασμού της ΕΕ με αέριο, έως τον Μάιο του 2023.
Τέλος, το Συμβούλιο συμφώνησε να απαλλαγούν τα κράτη μέλη που δεν είναι διασυνδεδεμένα με τα δίκτυα αερίου άλλων κρατών μελών από τις υποχρεωτικές μειώσεις του αερίου. Θα απαλλαγούν επίσης τα κράτη μέλη των οποίων τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι συγχρονισμένα με το ευρωπαϊκό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και τα οποία εξαρτώνται περισσότερο από το αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα κράτη μέλη μπορούν επίσης να περιορίσουν τον στόχο μείωσής τους εάν έχουν υπερβεί τους στόχους τους όσον αφορά την αποθήκευση αερίου, εάν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το αέριο ως προϊόν εφοδιασμού για ζωτικές βιομηχανίες ή εάν είναι σε θέση να χρησιμοποιούν διαφορετική μέθοδο υπολογισμού σε περίπτωση που η κατανάλωσή τους έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 8 % το προηγούμενο έτος σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.
Και πίνω μπύρες, πίνω μπύρες, πίνω μπύρες
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα χθες και η αλήθεια είναι ότι «μέθυσε» από αυτά. Γιατί δεν είναι και λίγο να βλέπεις τον καθαρό τζίρο σου πέρυσι να είναι πάνω και από το 2019. Ούτε και τα κέρδη σου να έχουν υπερτετραπλασιαστεί. Συγκεκριμένα, οι καθαρές πωλήσεις της ανήλθαν πέρυσι στα 225,635 εκατ. ευρώ από 179,136 εκατ. ευρώ το 2020 και 216,785 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019. Τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν στα 34,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 285,49% σε σχέση με το 2020. Σε ότι αφορά τα κέρδη μετά φόρου αυτά ανήλθαν σε 26,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 6,1 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το μέρισμα για τη χρήση του 2021 ανέρχεται σε 35,077 εκατ. ευρώ από 16,01 εκατ. ευρώ που είχε διανείμει για τη χρήση του 2020.
Και γιατί συνέβησαν όλα αυτά τα εντυπωσιακά; Μα γιατί η εταιρεία έβαλε το 2021 στο χαρτοφυλάκιό της ένα πολύ ισχυρό brand, και συγκεκριμένα την Bacardi. Και δεν είναι μόνο το γνωστό ρούμι, αλλά και σειρά άλλων προϊόντων που πάνε εξαιρετικά στην ελληνική αγορά. Soft ποτά που προτιμώνται από τους καταναλωτές και που μπορείς να τα βρεις παντού, ακόμη και σε ψυγεία περιπτέρων. Δείχνει, επίσης, και μια διάθεση των Ελλήνων να καταναλώσουν ποτά, αλλά και τις γνωστές μπύρες της εταιρείας (Amstel, Heineken, Αλφα) έπειτα από μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας.
Τι δείχνει ο «δείκτης φόβου»
Ξέρετε ότι υπάρχει «δείκτης φόβου» που σχετίζεται με την οικονομία και τις προοπτικές της; Τον έφτιαξε το ΚΕΠΕ και αποτυπώνει την αβεβαιότητα των συμμετεχόντων στην αγορά παραγώγων για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς ενώ υπολογίζεται στη βάση των τιμών των δικαιωμάτων προαίρεσης του δείκτη FTSE/X.A. Large Cap.
Λοιπόν, η τιμή του δείκτη KEPE GRIV τον Ιούλιο του 2022 έφτασε το 28,19% στις 29/7/2022 από 25,27% στις 30/6/2022.
Η εξέλιξη του δείκτη αποτυπώνει αύξηση της αβεβαιότητας για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς σε σχέση με τα τέλη του προηγούμενου μήνα, με διακυμάνσεις εντός του μήνα.
Η μέση ημερήσια τιμή του δείκτη μειώθηκε τον Ιούλιο του 2022 φτάνοντας το 26,93% από 30,46% τον Ιούνιο του 2022. Επιπλέον, ο δείκτης παρέμεινε σε επίπεδα χαμηλότερα του ιστορικού μέσου όρου του (από τον Ιανουάριο του 2004) για την ελληνική αγορά, ο οποίος είναι στο 32,62%.
Τι μας λέει, λοιπόν, αυτός ο δείκτης φόβου; Ότι δεν καταστρέφεται η ελληνική οικονομία, αλλά ότι υπάρχει επιδείνωση, τουλάχιστον όπως το βλέπουν οι επενδυτές. Δείχνουν μια αβεβαιότητα για το μέλλον, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στη συμμετοχή στην αγορά παραγώγων.
Ουσιαστικά ένας ακόμη δείκτης που επιβεβαιώνει τη «μόλυνση» της οικονομίας από την ενεργειακή κρίση. Μόλυνση που, όμως, δεν… σκοτώνει.
Μεγάλη επένδυση στις Κολυμπήθρες
Γίνονται καλές δουλειές στην αγορά ακινήτων και δη στο τουριστικό real estate. Μία τέτοια μαθαίνουμε ότι βαίνει προς την πορεία υλοποίησης και είναι ένα μεγάλο project της εταιρείας ΕΚΤΕΡ στις διάσημες Κολυμπήθρες της Πάρου.
Εκεί θα δημιουργηθούν παραθεριστικές κατοικίες και λοιποί χώροι εξυπηρέτησης 12 χιλιάδων τ.μ.
Το Πολεοδομικό Σχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπει δύο ενότητες:
Σε έκταση 217 στρ. με γενική χρήση γης «Τουρισμός-Αναψυχή» θα υπάρξουν οι κύριες χρήσεις τουριστικής κατοικίας, μικρά ξενοδοχεία, χώροι εστίασης/ αναψυχής συνάθροισης κοινού / Συνεδριακά Κέντρα) και εμπορικά καταστήματα μέχρι 1.500 τ.μ. συνολικής επιφάνειας δόμησης
Η δεύτερη ενότητα θα αναπτυχθεί σε τμήμα του ακινήτου, εμβαδού 110,80 στρ.. Από αυτά, σε έκταση 51,12 στρεμμάτων στο οποίο απαγορεύεται οιασδήποτε εργασία δόμησης παρά μόνο εργασίες διάνοιξης δρόμου για την εξυπηρέτηση των χρήσεων στην ενότητα 1. Στην υπόλοιπη έκταση των 59,66 στρεμμάτων επιτρέπεται μόνο η ανέγερση κέντρων αναψυχής, κοινοτικού περιπτέρου και κατασκηνώσεων παραθερισμού (κάμπινγκ).
Συνολικά μιλάμε για 327 στρέμματα σε ένα νησί που τα τελευταία χρόνια «βουλιάζει» από τουρίστες και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αγορές κατοικίων.
Η επένδυση της ΕΚΤΕΡ είχε κολλήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Η εταιρεία έκανε συνεχείς αγορές εκτάσεων τα τελευταία 20 χρόνια.
Πριν καιρό ο δήμος είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά για να ακολουθήσει στη συνέχεια νέα, θετική γνωμοδότηση, μετά και την επανυποβολή της σχετικής πρότασης από την εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι έχει επιλέξει να προχωρήσει σε μικρότερη δόμηση 12.000 τ.μ. έναντι αυτής που θεωρητικά μπορούσε να διεκδικήσει π.χ. για 44.000 τ.μ.
Τι φοιτητικά σπίτια επιλέγονται φέτος
Η στήλη έχει γράψει για τον Γολγοθά που θα αντιμετωπίσουν οι γονείς των φοιτητών για να βρουν κάποιο σπίτι στην Αθήνα ή την περιφέρεια. Κυρίως γιατί θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν κάτι που να αξίζει, με τα ενοίκια να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.
Οι ιδιοκτήτες ζητούν κατά μέσο όρο πάνω από 8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, κάτι που σημαίνει ότι ένα δυαράκι 50 τ.μ. θα κοστίσει κατά μέσο όρο 400 ευρώ μηνιαίως.
Η αύξηση των ενοικίων, αλλά και οι αλλαγές που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, φέρνει τα πάνω – κάτω ως προς τα κριτήρια που επιλέγουν σπίτι οι φοιτητές.
Όπως λένε στη στήλη μεσίτες, φέτος θα δούμε μεγάλη αύξηση της συγκατοίκησης, προκειμένου να μοιραστούν τα έξοδα.
Επίσης, ήδη οι οικογένειες ρωτούν, και αναζητούν σπίτια που είναι ενεργειακά πιο οικονομικά. Για παράδειγμα, δεν θέλουν να «μπλέκουν» με κεντρική θέρμανση, αλλά αναζητούν αυτόνομη θέρμανση ώστε να έχουν τον έλεγχο των εξόδων.
Ζητούν επίσης, αιρ κοντίσιον, ως εναλλακτικό μέσο ψύξης – θέρμανσης, αλλά και διαμερίσματα στο… μέσον της πολυκατοικίας που θεωρούνται πιο ζεστά σε σχέση π.χ. με τα ρετιρέ.
Τέλος, ζητούν φοιτητικά σπίτια κοντά στο Πανεπιστήμιο ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες μετακινήσεις που κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα.
Ενωμένοι σα μια γροθιά
«Έχουμε πίστη στην ενότητα, ως κομβικό παράγοντα προόδου. Αυτή την αρχή ακολουθούμε και διαφυλάσσουμε. Είμαστε ένα παραδοσιακό ναυτιλιακό έθνος που έχουμε καταφέρει να προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και να διατηρούμε την παγκόσμια ηγετική μας θέση. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες διαθέτουν σπουδαία εμπειρία, τεχνογνωσία κι εξειδίκευση.
20 Μαΐου 2022,
Μελίνα Τραυλού,
Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».
Το παραπάνω μήνυμα ενότητας που έστειλε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προς κάθε κατεύθυνση η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, δεν είναι τυχαίο. Αυτό που όλοι γνωρίζουν στην Ακτή Μιαούλη είναι ότι ποτέ στο παρελθόν όλοι οι «μεγάλοι» δεν ήταν τόσο πολύ ενωμένοι σαν μια γροθιά, πίσω από την ΕΕΕ και την πρόεδρο της!
Ο Μπρατάκος και οι στόχοι του ΕΒΕΑ
Ο Γιάννης Μπρατάκος δεν έμεινε πολύ καιρό στην ηγεσία του ΕΒΕΑ. Η παραίτησή του χθες για να αναλάβει γραμματέας της κυβέρνησης, αλλάζει τα δεδομένα και στον Επιμελητήριο. Η θέση που αναλαμβάνει ο κ. Μπρατάκος είναι ιδιαίτερα τιμητική και δείχνει και την εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπό του ο πρωθυπουργός.
Όμως, το ΕΒΕΑ καλείται να πορευτεί με νέο πρόεδρο τον οποίο και θα μάθουμε σύντομα. Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι, έχουν να κάνουν με την ενίσχυση και προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με την ανάσταση της μικρομεσαίας επιχείρησης, ειδικά σε ένα περιβάλλον ευνοϊκό λόγω και του Ταμείου Ανάκαμψης.
Παράλληλα, πρόσφατα ο κ. Μπρατάκος είχε θέσει μια σειρά από ζητήματα για τα Επιμελητήρια. Είχε κάνει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την τροποποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Μεταξύ των στόχων που έχουν και που βεβαίως θα θελήσει να προωθήσει και η νέα διοίκηση είναι:
1. Η επανεκλογή Προέδρου του Επιμελητηρίου χωρίς περιορισμούς, τυχόν δε απώλεια του Προέδρου να καλύπτεται με δημοκρατικές διαδικασίες από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως επιβάλλει το δημοκρατικό μας καθεστώς.
2. Η παύση και αντικατάσταση μελών της Διοικητικής Επιτροπής να αποτελεί σοβαρή απόφαση αυξημένης πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (των 4/5 όπως και προηγουμένως).
3. Η κατάργηση της συμμετοχής συμβούλων των μειοψηφισάντων συνδυασμών στη Διοικητική Επιτροπή, καθώς αποδείχθηκε ότι λειτουργεί ανασχετικά όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των δράσεων του Επιμελητηρίου
4. Η δυνατότητα επιχορήγησης των αστικών εταιρειών των επιμελητηρίων, που στηρίζουν το επιμελητηριακό έργο, για τις μισθολογικές τους ανάγκες μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού τους.
5. Η παροχή δυνατότητας μετάταξης των επιμελητηριακών υπαλλήλων προς όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, ώστε να είναι σύμφωνη με το άρθρο του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών.
6. Η δίκαιη επέκταση του ευεργετήματος της μεταφοράς υπαλλήλων άλλων φορέων που συνεργάζονται με τα Επιμελητήρια και προσφέρουν αποδεδειγμένα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και σ΄ αυτούς πέραν των αστικών εταιρειών των Επιμελητηρίων.
7. Η άρση της παρανόησης όσον αφορά τον χαρακτήρα των αστικών εταιρειών, που ιδρύουν τα Επιμελητήρια για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους και η ταχύτερη και αποδοτικότερη εκπλήρωση του προορισμού τους.
Latest News
Έδειξε χαρακτήρα το ΧΑ, οι επισκέψεις του Άδωνη, η σιγή Βορίδη, η Λαζαράκου στο Παρίσι, ο «κακός» δείκτης, τα σύννεφα για CVC, νέα μάχη Κούβελου – Καπράλου
Δεν θέλει…
Γεννά(ρης) κέρδη το ΧΑ, περιμένουν σήμα οι εισηγμένες, ο «κόσμος» της Γκίλφοϊλ, κλείνει το μάτι στον Μασκ η Ράπτη, «σπάει» η Θεσσαλία, το λάθος με τα Airbnb, τα στεφάνια του Σημίτη
Βέλτιστο σενάριο
Βλέπει υψηλότερα το χρηματιστήριο, εν αναμονή του ν/σ για την κεφαλαιαγορά, έδωσε στο πιάτο τη σύσταση η Goldman Sachs, το κακό timing των ασφαλιστικών, φουντώνει η κόντρα για τα σκουπίδια
Ημέρα διανομής
Παίρνει ύψος το χρηματιστήριο, ο γιος του Τραμπ (;) στην Ελλάδα, σπάνε συμβόλαια υγείας, σιγή ιχθύος από κλινικάρχες, ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για τις golden visa;
Μπετόν αρμέ το χρηματιστήριο
Το January effect στο ΧΑ, στο βάθος η JP Morgan, τα σχέδια της AKTOR, ο «πυροσβέστης» Λιβάνιος, τα «παιχνίδια» με το Υπερταμείο, ο ελληνικός ΝΟΚ στην… Ευρώπη
Σύννεφα
Σηκώνει μανίκια η ΑΑΔΕ, οι «αόρατες» καθαρίστριες των Airbnb, αλήθειες από τον Μυτιληναίο, «ζεσταίνονται» οι λογαριασμοί ρεύματος, η επένδυση της CMBlu Energy, η «ενέδρα» Ανδρουλάκη
Θετικά τα μηνύματα
Η «είδηση» της χρονιάς, κληρώνει για Ηλέκτωρ, η «χυλόπιτα» στην Goldman, οι ελπίδες για το January effect στο ΧΑ, η «βόμβα» των ασφαλίστρων
Η είδηση της χρονιάς
Τα «βρήκαν» οι Αθηναίοι την Πρωτοχρονιά, μάγεψε η Ρομπόλη, τα «τραπέζια» του Καρέλια, καμπανάκι Βέττα, ενεργειακός «χειμώνας» στην Ευρώπη, η ανακούφιση Ρόκα, το ρεκόρ του ΤΑΙΠΕΔ
Έλαμπε η Αθήνα
Συναγερμός στις διαφημιστικές, το τεστ της Κρουαζιέρας, οργανώνονται οι αγρότες, οι part time δουλειές, τα ξεκαθαρίσματα στις κλινικές, τα business plan (;) του Ελλάκτωρ και της Allwyn
Ψηφιακή ασφάλεια
Ο Δεληβοριάς και η ΕΡΤ, το στοίχημα του Χατζηδάκη, προσοχή με τα κρυπτονομίσματα, οι Άγγλοι για την Metlen, το σπριντ της Hellenic Hydrogen, τα καρφιά για ΔΕΣΦΑ
Οι εκδηλώσεις