
Εντείνοντας τη διαμάχη του με το Twitter, ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ προκάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Parag Agrawal σε μια «δημόσια συζήτηση» σχετικά με τους ψεύτικους λογαριασμούς και τα spam ενόψει της νομικής διαδικασίας που θα κρίνει την προτεινόμενη εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Μασκ υπέβαλε προσφορά στην Securities and Exchange για την εξαγορά του Twitter τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Αφού οι εταιρείες συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια συμφωνία take-private, ο Μασκ είπε ότι αποσύρει την προσφορά του και κατηγόρησε το Twitter ότι παρουσίαζε ψευδείς αριθμούς, συμπεριλαμβανομένων των αρχειοθετήσεων SEC, σχετικά με τον αριθμό των ημερήσιων ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων και τον αριθμό των λογαριασμοί spam και bot στο κοινωνικό δίκτυο.
Μέσω Twitter
Στη συνέχεια, το Twitter μήνυσε τον Μασκ σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ για να διασφαλίσει ότι η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί όπως είχε υποσχεθεί και ο Μασκ υπέβαλε ανταγωγές στις 29 Ιουλίου.
Λίγο μετά τις 9 το πρωί του Σαββάτου, ο Μασκ ξεκίνησε μια δημοσκόπηση στο Twitter ζητώντας από τους οπαδούς του να ψηφίσουν για το εάν «λιγότερο από το 5% των καθημερινών χρηστών του Twitter είναι ψεύτικοι/ανεπιθύμητοι». Οι ερωτηθέντες στην άτυπη δημοσκόπηση μπορούσαν να επιλέξουν μία από τις απαντήσεις που έδωσε ο Μασκ που έγραφε είτε «Ναι» ακολουθούμενο από τρία emoji ρομπότ ή «Lmaooo όχι». (Η συντομογραφία της αργκό “lmao” σημαίνει γέλιο)
Ο Μασκ έγραψε επίσης το πρωί του Σαββάτου: « Προκαλώ τον @parag σε μια δημόσια συζήτηση σχετικά με το ποσοστό του Twitter bot. Αφήστε τον να αποδείξει στο κοινό ότι το Twitter έχει <5% ψεύτικους ή ανεπιθύμητους καθημερινούς χρήστες!».
Μια πηγή κοντά στην εταιρεία λέει ότι μια συζήτηση δεν πρόκειται να γίνει όσο η δίκη εκκρεμεί.


Latest News

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο

Χάνουν την πρόσβαση στην κινεζική αγορά εκατοντάδες εργοστάσια κρέατος των ΗΠΑ
Η απώλεια της πρόσβασης στην κινεζική αγορά θα προκαλούσε νέο πλήγμα 5 δισ. δολ. στους αγρότες των ΗΠΑ

«Η Γερμανία επέστρεψε»: O Μερτς εξασφαλίζει υποστήριξη για χρέος και δαπάνες
Η είδηση της συμφωνίας αύξησε τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, τις μετοχές και το ευρώ