Η υπόθεση των υποκλοπών θα απασχολεί για καιρό τον πολιτικό κόσμο, ειδικά από τη στιγμή που η Εξεταστική Επιτροπή θα ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.
Αυτό, όμως, που θα μείνει σίγουρα είναι η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και των σχέσεων των κομμάτων.
Μιλάμε για μια προεκλογική περίοδο βαθιά πολωμένη, με σκηνές «σκληρού ροκ» και με αντιπαραθέσεις που είναι σίγουρο ότι θα σημαδέψουν και τις εκλογές, τις διπλές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.
Πολιτικά στελέχη όλων των κομμάτων που μίλησαν στη στήλη, έλεγαν ότι το ρήγμα στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τα άλλα κόμματα δεν μπορεί να γεφυρωθεί, μετά την αποκάλυψη για τις υποκλοπές. «Πώς θα μπορέσουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι σε μια κρίσιμη φάση για τη χώρα; Σε ένα «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία ή σε ένα δύσκολο ενεργειακό χειμώνα;», έλεγαν.
Πράγματι. Για σκεφτείτε τους πολιτικούς αρχηγούς να συνομιλούν για σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική.
Πολύ δύσκολο να υπάρξει οποιαδήποτε συναίνεση υπό τις παρούσες συνθήκες.
Το ΠΑΣΟΚ, η Δεξιά και οι συνεργασίες
Μιλήσαμε και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου, εξαιτίας των… νόμιμων υποκλοπών στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.
Όπως μας έλεγαν, η υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ευνοεί πολιτικά το ΠΑΣΟΚ γιατί εμφανίζεται πιο καθαρό από ποτέ το παλαιότερο δίπολο «ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά». Ή το μέτωπο Κεντροαριστερά – Δεξιά, αλλά αυτή τη φορά με το ΠΑΣΟΚ κι όχι τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στη μία πλευρά.
Γι’ αυτό στη Χαριλάου Τρικούπη θα συνεχίσουν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ζητώντας κάθαρση, διαφάνεια, όλα στο φως. Και θα συνεχίσουν μέχρι τις εκλογές να αντιπολιτεύονται με σκληρό τρόπο την κυβέρνηση εκτιμώντας ότι μεγάλο μέρος των κεντρώων που στήριξαν Μητσοτάκη, θα επαναπατριστούν στο ΠΑΣΟΚ.
«Το ζήτημα είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την υπόθεση, να μην καρπωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την όποια φθορά της ΝΔ», έλεγαν.
Και κάτι τελευταίο έλεγαν: «Χάθηκε πλέον η όποια ελπίδα καλλιεργούσαν συγκεκριμένοι κύκλοι, για συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Πολλώ δε μάλλον με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Ανδρουλάκης δεν θα το δεχθεί μετά την υπόθεση των υποκλοπών».
Πώς ερμηνεύεται αυτό; Ότι θα έχουμε μια δύσκολη περίοδο ανάμεσα στις δύο εκλογικές Κυριακές και ιδιαίτερα σκληρές διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης. Γιατί ούτε και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν να σχηματίσει κυβέρνηση, ειδικά με αρχηγό τον Τσίπρα.
Το σκάνδαλο των υποκλοπών και το σκάνδαλο των fake news
Εξαλλοι ήταν το βράδυ της Παρασκευής κυβερνητικοί αξιωματούχοι για τα fake news που διακινήθηκαν αστραπιαία σχετικά με τη δεύτερη δόση που θα πάρει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στην αναμπουμπούλα με τις τηλεφωνικές υποκλοπές και τις παραιτήσεις, κάποιοι κύκλοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, γράφοντας ότι μπλοκάρεται η δεύτερη δόση προς την Ελλάδα επειδή η Ευρώπη… διαπιστώνει πρόβλημα με το κράτος δικαίου.
Κάποιοι δηλαδή θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στην ίδια λίστα με την Ουγγαρία ή την Πολωνία οι οποίες ελέγχονται χρόνια τώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη που γνωρίζουν τα θέματα του Ταμείου Ανάκαμψης, και σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, το φθινόπωρο η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το επίσημο αίτημα για τη δεύτερη δόση και τα χρήματα αναμένεται να εκταμιευθούν ως το τέλος του χρόνου. Με απλά λόγια, ουδέποτε υπήρξε καν αίτημα για τη δεύτερη δόση, και φυσικά ουδέποτε μπλοκαρίστηκε καμιά δόση.
Η παραπάνω απάντηση ήταν η… διπλωματική, η ευγενική για τα fake news. Υπήρξαν κι εκείνοι που ήταν εξοργισμένοι κι έλεγαν μεταξύ άλλων «ντροπή για το επίπεδο αυτών που βγάζουν τέτοια δημοσιεύματα και προσβάλλουν τη χώρα».
Το συμπέρασμα είναι ένα. Για να τεθεί θέμα «κράτους δικαίου» σε σχέση με εκταμίευση θα πρέπει μία χώρα να είναι ελεγχόμενη από την Κομισιόν για θέματα παραβίασης κράτους δικαίου και να υπάρχει οριστική θέση των ευρωπαϊκών θεσμών ότι παραβιάζει κανόνες.
Αυτό ουδέποτε έχει γίνει για την Ελλάδα και πιθανότατα να μη γίνει ποτέ. Αλλά ακόμη κι αν αυτό ετίθετο από τον Σεπτέμβριο θα χρειάζονταν χρόνια για να μπλοκαριστεί οποιαδήποτε δόση.
Το άλλο συμπέρασμα; Ντράπηκε και η ντροπή με το «στήσιμο» μιας υπόθεσης που προσβάλλει τη χώρα. Κι ένα «στήσιμο» που μάλλον έχει γίνει από… Βρυξέλλες μεριά, κι όχι από ξένους, αλλά από Ελληνες.
Διότι άλλο είναι να κάνεις κριτική για το σκάνδαλο των υποκλοπών, κι άλλο να μπλέκεις για πολιτικούς λόγους και σκοπιμότητες ένα θέμα που δεν γνωρίζεις.
Φθηνά δάνεια για κοινωνική κατοικία
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θα είναι η φετινή Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης. Όχι μόνο γιατί είναι η τελευταία πριν από τις εκλογές, αλλά και γιατί θα εγκαινιάσει μια άτυπη προεκλογική περίοδο αρκετών μηνών. Και φυσικά γιατί τα μέτρα ανακούφισης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, τα περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία οι Ελληνες.
Το νέο σενάριο για μια από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφορά στην κοινωνική κατοικία. Πώς δηλαδή θα στηριχθούν νέα ζευγάρια κατά κύριο λόγο, για να αποκτήσουν ένα σπίτι.
Ένα σπίτι που δεν θα πληρώσουν… χρυσό και δεν θα χρειαστεί να εργάζονται δεκαετίες για να το αποπληρώσουν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί ένα ευρύ και γενναίο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με τη χορήγηση δωρεάν σπιτιών όπως παλιά με τις εργατικές κατοικίες, και σε συγκεκριμένους δικαιούχους, άνεργους, νέα ζευγάρια, άτομα με ειδικές ανάγκες.
Όμως, αυτό δεν θα μπορεί να καλύψει πολλούς και γι’ αυτό θα προβλεφθεί και ένα άλλο πρόγραμμα για τη χορήγηση άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων για αγορά σπιτιού.
Εκτιμάται ότι θα κοστίσει πάνω από 1,5 δις ευρώ σε βάθος χρόνου, αλλά που θα μπορούσε να είναι ένα μέτρο με σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο, όπως λένε κυβερνητικοί παράγοντες.
Πιο φθηνή η βενζίνη τελευταία
Μπορεί στις ανατιμήσεις να τραβάμε τα μαλλιά μας και να «ξύνουμε» τις τσέπες μας για να πληρώσουμε, αλλά στις μειώσεις οφείλουμε να είμαστε έστω και λίγο ανακουφισμένοι. Ο λόγος για τις τιμές των καυσίμων που τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια κλιμάκωση, και μάλιστα σοβαρή.
Όπως θυμόμαστε, μόλις πριν από ένα μήνα είχαμε βάλει πλώρη για αμόλυβδη βενζίνη πάνω από τα 2,80 το λίτρο και κάποιοι δεν απέκλειαν να ξεπεράσει και τα 3 ευρώ.
Μια μικρή έρευνα που έκανε η στήλη στην Αθήνα, όμως, δείχνει κάτι διαφορετικό. Σε πολλά βενζινάδικα η τιμή της αμόλυβδης κινείται κάτω από τα 2 ευρώ.
Στο 1,93 ευρώ το λίτρο στην Λ. Λαυρίου, στο 1,94 ευρώ στη Λ. Μεσογείων, στο 1,99 ευρώ στην Καλλιθέα, μεταξύ 1,94 και 2 ευρώ σε πολλές άλλες περιοχές.
Κάτι είναι κι αυτό αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από λίγο καιρό η βενζίνη ήταν ακριβότερη κατά περίπου 20% – 30%.
Οσοι φεύγουν για διακοπές αυτές τις ημέρες είναι πιο… χαρούμενοι. Όχι, όμως, ότι άλλαξε δραματικά η κατάσταση, ούτε και… σωθήκαμε από την αποκλιμάκωση αν σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι το καλοκαίρι αγοράζαμε βενζίνη στο 1,30 – 1,40 ευρώ το λίτρο.
Και προσοχή. Μιλάμε για την Αθήνα, γιατί στα νησιά οι τιμές είναι ακόμη στα ύψη, δηλαδή σίγουρα πάνω από 2 ευρώ και γύρω στα 2,30 – 2,40 ευρώ.
Εχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε για πλήρη εξομάλυνση, εκτός κι αν έρθει νέο… σοκ εκ Ρωσίας.
Αγοράζουν από την παραλία με ένα… κλικ
Εντυπωσιακή είναι η στροφή που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Και ταυτόχρονα εντυπωσιακή είναι και η προσαρμογή των εμπόρων στα νέα δεδομένα και στις τεχνολογικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Γ. Δουκίδης, το 2021 ο τζίρος των ηλεκτρονικών καταστημάτων ξεπέρασε τα 14 δις ευρώ. Ο αριθμός των e-shops στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερος από 18.000. Και η πρόβλεψη; Ο τζίρος να ξεπεράσει σύντομα τα 20 δις ευρώ ενώ περισσότερα από 30.000 κανάλια πωλήσεων θα μπορούσαν να εξυπηρετούν σύντομα τους Ελληνες καταναλωτές.
Αλλά στοιχεία της ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας Generation Y, δείχνουν και κάτι ακόμη, τη διασπορά του τζίρου σε συγκεκριμένους κλάδους.
Στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και στους κλάδους μόδας (fashion) και αθλητικών ειδών (sportswear), παρατηρείται φέτος άνοδος του συνολικού τζίρου σταθερά για τους μήνες Μάιο – Αύγουστο, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα, από το 2019 έως το 2021.
Ο Μάιος είναι ισχυρός μήνας για τις πωλήσεις, παρατηρώντας μικρή πτώση 10-15% από τον Μάιο στον Ιούνιο. Η πτωτική πορεία όμως αντιστρέφεται τον Ιούλιο, όπου καταγράφεται αύξηση 10-25%, κάνοντας τον Ιούλιο τον «νικητή» αγοραστικά σε ό,τι αφορά την καθαρά καλοκαιρινή περίοδο.
Ο Ιούλιος ξεπέρασε τα επίπεδα τζίρου κάθε άλλης χρονιάς (παρά την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και όλες τις νέες προκλήσεις), σημειώνοντας 34% αύξηση σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021 (Year on Year – ΥοΥ) και 20% άνοδο από τον Μάιο του 2022. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, προμηνύεται ισχυρός Αύγουστος για τα έσοδα από ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμη και στις διακοπές τους οι Ελληνες εκμεταλλεύονται τις εκπτώσεις και κάνουν ηλεκτρονικές αγορές από… την παραλία.
Από ποιους όμως κλάδους της οικονομίας και του εμπορίου υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για άνοιγμα ηλεκτρονικών καταστημάτων; Σύμφωνα με στοιχεία της Generation Y το ενδιαφέρον παρατηρείται από όλους τους κλάδους λιανικής, με αυτόν της ένδυσης/υπόδησης να προηγείται. Παράλληλα, όμως παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον των εταιρειών χονδρικής για ψηφιακό μετασχηματισμό και εκκίνηση ηλεκτρονικού καταστήματος χονδρικής για το δίκτυο συνεργατών τους. Ωστόσο, δεν είναι αμελητέος και ο αριθμός επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χονδρική και επιθυμούν να ενταχθούν στο λιανικό κανάλι πωλήσεων μέσα από την ψηφιακή αγορά.
Στο σφυρί η… Giant του Μπάμπη Βωβού
Με βάση τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction στις 21 Δεκεμβρίου 2022 θα γίνουν 487 πλειστηριασμοί. Από αυτούς το θηριώδες ποσοστό 38,3% αφορά ιδιοκτησίες του πάλαι ποτέ κραταιού κατασκευαστή Μπάμπη Βωβού.
Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει σε 187 ξεχωριστούς πλειστηριασμούς που αφορούν αντίστοιχες οριζόντιες ιδιοκτησίες στα δύο γυάλινα συγκροτήματα γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι.
Πρόκειται για το εμβληματικό Atrina Center, το οποίο «βαφτίστηκε» από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των τριών παιδιών του Μπάμπη Βωβού, Άρης, Τριάδα, Ναταλία, και ένα δεύτερο συγκρότημα επί της Κηφισίας στον αριθμό 60, που δεν έχει όνομα.
Βέβαια οι πλειστηριασμοί, που στρέφονται κατά των «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σια Ο.Ε.» και «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία», δεν αφορούν τόσο προβεβλημένα ακίνητα αλλά υπόγειους χώρους και εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης των δύο παραπάνω κτιρίων.
Επισπεύδουσα είναι η Cepal ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της “Galaxy IV Funding Designated Activity Company” (ειδική διάδοχος της Alpha Bank), ενώ η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 5,22 εκατ. ευρώ.
«Και οι γίγαντες, πέφτοντας, σκοτώνονται πιο εύκολα από τους νάνους» είχε πει πριν πολλά χρόνια ο τηλεοπτικός entrepreneur Γιάγκος Δράκος, δίνοντας μαθήματα επιτυχίας σε νέους επιχειρηματίες.
Fun fact: Η φανταστική Giant, η εταιρεία του θρυλικού Γιάγκου Δράκου της ακόμη πιο θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «Λάμψη» είχε έδρα τον «ουρανοξύστη» Atrina Center…
Ο Μίδας των αγορών τα βρήκε δύσκολα
Εχασε ο… Μίδας των αγορών, αυτός που ό,τι έπιανε γινόταν χρυσό, το ταλέντο του;
Γέρασε η «αλεπού» των χρηματιστηρίων και απογοητεύει τους ακόλουθούς του.
Αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα της εταιρείας του Γουόρεν Μπάφετ, τότε μάλλον κάτι στραβό πάει.
Η Berkshire Hathaway, λοιπόν, εμφάνισε απώλειες ύψους 43,8 δισ. δολαρίων εξαιτίας της πτώσης των αμερικανικών χρηματιστηρίων.
Η Berkshire κατέγραψε ζημίες ύψους 53 δισ. δολαρίων από επενδύσεις και παράγωγα.
Οι μετοχές τριών σημαντικών συμμετοχών Apple Inc, Bank of America Corp και American Express Co υποχώρησαν η καθεμία περισσότερο από 21%.
Ωστόσο, η εταιρεία Συμμετοχών εμφάνισε και θετικά πρόσημα, καθώς τα έσοδα από την ασφάλιση και τον σιδηρόδρομο BNSF αντιστάθμισαν τη ζημία από την ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων Geico.
Τα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 39% σε 9,28 δισ. δολάρια ή περίπου 6.326 δολάρια ανά μετοχή κατηγορίας Α, από 6,69 δισ. δολάρια ή 4.424 δολάρια ανά μετοχή κατηγορίας Α, ένα χρόνο νωρίτερα.
Η άνοδος των επιτοκίων βοήθησε τις ασφαλιστικές μονάδες της Berkshire να παράξουν περισσότερα χρήματα από τις επενδύσεις, ενώ η ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ ενίσχυσε τα κέρδη από τις ευρωπαϊκές και ιαπωνικές επενδύσεις της εταιρείας.
Η καθαρή ζημία της Berkshire ήταν ίση με 29.754 δολάρια ανά μετοχή κατηγορίας Α σε σύγκριση με καθαρό κέρδος 28,1 δισ. δολαρίων ή 18.488 δολάρια ανά μετοχή κατηγορίας Α ένα χρόνο νωρίτερα.
Η Berkshire επιβράδυνε τις επαναγορές ιδίων μετοχών, αγοράζοντας 1 δισ. δολάρια το τρίμηνο και 4,2 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής φέτος.
Αγόρασε επίσης μετοχές αξίας άνω των 6,1 δισ. δολαρίων, από 51,1 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, όταν απέκτησε μεγάλες συμμετοχές στις πετρελαϊκές εταιρείες Chevron Corp και Occidental Petroleum Corp.
Οι επενδυτές ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια τον Μπάφετ εξαιτίας της φήμης που έχει να φέρνει κέρδη. Και ο ίδιος τους προτρέπει να αγνοήσουν τα πρόσκαιρα αρνητικά αποτελέσματα και να συνεχίσουν να στηρίζουν.
Μπορεί τελικά ο Μίδας να κάνει το come back;
Η Ευρώπη απέναντι στο ειδύλλιο Πούτιν – Ερντογάν
Ένα δημοσίευμα των Financial Times δείχνει το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη και τους φόβους που επικρατούν για την Τουρκία και τη Ρωσία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλές κυβερνήσεις κρατών ανησυχούν ιδιαίτερα για την αναθέρμανση των σχέσεων Πούτιν – Ερντογάν, ειδικά μετά την πρόσφατη συνάντησή 4 ωρών που είχαν.
Και ανησυχούν για τις οικονομικές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είναι «κόκκινο πανί» για τους Ευρωπαίους.
Οι FT αναφέρουν πως οι Ευρωπαίοι έχουν προειδοποιήσει ότι η Τουρκία ενδεχομένως να πληγεί από αντίποινα σε περίπτωση που βοηθήσει τη Ρωσία να σπάσει τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να ενισχύσουν την συνεργασία τους στους τομείς των μεταφορών, της γεωργίας, των χρηματοοικονομικών και των κατασκευών.
Εξι δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στους Financial Times ότι ανησυχούν για την συμφωνία αυτή. Το ζήτημα είναι αν θα κάνουν κίνηση οι Βρυξέλλες κατά της Αγκυρας ή θα περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί το «ειδύλλιο» Πούτιν – Ερντογάν.
Latest News
Δύσκολο Σάββατο θα έχει ο Μητσοτάκης, τα αυτογκόλ της κυβέρνησης, μεγαλώνει η οργή στην αγορά, το σήμα της Βιομηχανίας, επιδόσεις από τα… Lidl, η «μονοκαλλιέργεια» της Ελλάκτωρ…
Ας γνωριστούμε καλύτερα…
Τα πυρηνικά της Ελλάδας, το story των ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, αλλαγή σχεδίων για Prodea, η «ασημένια επένδυση» της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι στηρίξεις του χρηματιστηρίου
Στα ψιλά...
Το timing του Bloomberg στην Αθήνα, το βαρύ πρόγραμμα του πρωθυπουργού, το μήνυμα των τραπεζιτών, το «χτίσιμο» στη ΔΕΗ, τα νέα σχέδια Στάσση και το pressing Χατζημηνά
Πολιτικό ρίσκο
Τα 3 τεστ της κυβέρνησης και ο ρόλος Goldman Sachs, ανοίγει “πανιά” η ABBank, «ξύνουν τα μολύβια» για τον Μπάρμπα Στάθη, το success της Σδούκου στο Μπακού και ένα κουίζ
Κι άλλο μέτωπο
«Πυλώνας» για την κυβέρνηση η βιομηχανία, έπαθε… Τραμπ ο Μητσοτάκης, τα λεφτά του Αγροτικής Ανάπτυξης, η αδιαφορία στο Χρηματιστήριο, τα stories σε ΔΕΗ και Helleniq Energy, σε αναβρασμό οι αρτοποιοί
Υπάρχει Υφυπουργός Βιομηχανίας
Ένα success story για το λογότυπο, το «200άρι» της ΔΕΗ, το σπριντ της Cenergy, τα κουκιά του Νεμπή, τα «διαμάντια» της Dimand, ο συναγερμός για την κερδοφορία
Σταγόνα
Μέτωπο Βιομηχάνων, το «δράμα» Χατζηδάκη, το «σκονάκι» της Αικατερινάρη, η θλίψη στη ΜΕΒΓΑΛ, «χημική» σύναξη στην Αθήνα, οι παραλαβές της Επίλεκτος
Καμπανάκια
Φεύγουν οι «μεγάλοι», στη «σίγαση» η αντιπολίτευση της ΝΔ, οι τιτλοποιήσεις της Attica Bank, στο βωμό των απαλλοτριώσεων ο… ΟΤΕ, ξεκαθάρισμα στο ΧΑ, ο κακός χαμός… στη χονδρική ρεύματος
Βαρδής Βαρδινογιάννης
Οι «κόκκινοι» υπουργοί, ξεσκονίζει τις φοροαπαλλαγές το Μαξίμου, ωστικό κύμα στα σούπερ μάρκετ, θα σώσει την Επίλεκτο η Louis Vuitton (;), η «εκδίκηση» της Alpha Bank, θα έχουμε και εργοστάσιο ΑΙ
Υποβιβασμός…
Η «κόκκινη γραμμή» του ΝΟΚ, στον αέρα ο υπερυπολογιστής Δαίδαλος, το σταυροδρόμι του χρηματιστηρίου, ο Κοκκόλης για τα χρηματιστήρια ενέργειας, η αξία της MORE Energy και το υπερ-σόου του μετρό Θεσσαλονίκης
Η «κόκκινη γραμμή»