![Κίνα: Tα ρομποταξί της Baidu ξεκίνησε τις… βόλτες χωρίς οδηγό [Video]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/baidu-robotaxi.jpg)
Η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας στην Κίνα που έλαβε άδεια για ρομποταξί που θα κινούνται χωρίς άνθρωπο το τιμόνι είναι η Baidu.
Οι εγκρίσεις που παρείχε η τοπική κυβέρνηση επιτρέπουν στην επιχείρηση Apollo Go robotaxi της Baidu να αποφεύγει εντελώς, σε κάποιες περιπτώσεις, το κόστος της ανθρώπινης εργασίας καθώς τα οχήματα θα οδηγούνται αυτόνομα.
Η αρχική κλίμακα των αδειών είναι μικρή: 10 ρομποταξί που θα κάνουν δρομολόγια μεταξύ δύο προαστιακών περιοχών της Γουχάν και της Τσονγκκίνγκ, δύο μεγάλων κινεζικών πόλεων.
Διαβάστε επίσης: Μασκ: Υποσχέθηκε άμεσα ρομποταξί από την Tesla με «φουτουριστική εμφάνιση»
Μόνο με οδηγό στο Πεκίνο
Τον Απρίλιο, η Baidu και η ανταγωνίστρια εταιρεία ρομποταξί Pony.ai έλαβαν έγκριση από μια προαστιακή περιοχή του Πεκίνου για να λειτουργούν ρομποταξί χωρίς άνθρωπο οδηγό. Στο Πεκίνο ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των ρομποταξί είναι η παρουσία οδηγού, μαζί με τους επιβάτες.
Διαβάστε επίσης: Walmart – Διευρύνει την υπηρεσία παράδοσης προϊόντων με αυτόνομα οχήματα
Οι δημοτικές αρχές σε όλη την Κίνα έχουν εκδώσει έναν αυξανόμενο αριθμό αδειών τον τελευταίο χρόνο που επιτρέπουν στις εταιρείες ρομποταξί να λειτουργούν και να χρεώνουν ναύλους σε επιλεγμένες περιοχές.
Στις ΗΠΑ, η Waymo της Alphabet και η θυγατρική της General Motors Cruise μπορούν ήδη να εκτελούν δημόσια δρομολόγια ρομποταξί χωρίς ανθρώπινο προσωπικό στην οδήγηση των οχημάτων. Οι νόμοι για τη λειτουργία των εταιρειών ρομποταξί και τη χρέωση των επιβατών διαφέρουν ανά πόλη και πολιτεία.
Η Baidu ισχυρίστηκε ότι έχει λάβει περισσότερες από ένα εκατομμύριο αιτήσεις για βόλτες με ρομποταξί. Τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 196.000 βόλτες σύντομης διάρκειας.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![NXP: Με 307 εκατ. δολ. αποκτά την Kinara, που αναπτύσσει τεχνολογία νευρωνικών μονάδων επεξεργασίας (NPUs)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Eindhoven-Netherlands-600x338.jpg)
Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.
![Μασκ: Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολάρια για την OpenAI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/mask-1-600x400.jpg)
Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας
![Εμανουέλ Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/MAKRO-600x400.jpeg)
Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη
Χρειάζεται «οικονομικός πατριωτισμός» κατά τον πρόεδρο της Γαλλίας, που θα επενδύσει 109 δισ. ευρώ στην ΑΙ
![Oumi: Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_oumi_greek_team-600x352.png)
Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek - Τι είναι το OumiAI
H Oumi αποσκοπεί στο να γίνει η πρώτη πραγματικά ανοιχτή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης - Τι λέει ο Έλληνας CEO στο Ot.gr
![Μασκ: Γιατί το δικό του AΙ τον θεωρεί κακό άνθρωπο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/Grok-600x364.png)
Πως κρίνει τον Ίλον Μασκ η ίδια του η δημιουργία
Το Grok AI που αναπτύχθηκε από την εταιρεία xAI του Ίλον Μασκ φαίνεται να έχει μερικά προβλήματα με τον δημιουργό του
![Επενδύσεις 109 δισ. ευρώ στην Τεχνητή Νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/Macron2-2-600x375.jpg)
Μακρόν: Επενδύσεις 109 δισ. ευρώ στην AI
«Αυτό είναι το αντίστοιχο για τη Γαλλία με αυτό που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ με το "Stargate"", δήλωσε ο Μακρόν, παραμονές της διεθνούς Συνόδου Κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη που ξεκινά αύριο στο Παρίσι
![Google: Επεξεργάζεται ξανά διαφήμιση του Super Bowl μετά από «τυρογκάφα» της AI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gemini-600x319.png)
Η καινούργια γκάφα ΑΙ της Google έχει να κάνει με τυρί
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google αναγκάζεται να απολογηθεί για τα σφάλματα εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης
![Αυτόνομα αυτοκίνητα: Μπορούν να μας σώσουν από τον εαυτό μας;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/zeekr-sea-m-waymo-2022-01-min-888x444-600x299.jpg)
Μπορούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα να μας σώσουν από τον εαυτό μας;
Οι κατασκευαστές που υπόσχονται μεγαλύτερη ασφάλεια έχουν ένα πρόβλημα: οι άνθρωποι οδηγοί θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη