![Νέοι αγρότες: Έμειναν εκτός 303 επιλαχόντες της Δυτικής Ελλάδας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/1501222116_0_agrotis.jpg)
Την ένταξη των επιλαχόντων στο πρόγραμμα των νέων αγροτών ζητά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με επιστολή του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.
Συγκεκριμένα, μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης των νέων αγροτών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη 303 επιλαχόντων, που ενώ πληρούν τα κριτήρια δεν εντάσσονται λόγω της έλλειψης πίστωσης χρημάτων, με το συνολικό ποσό της επιχορηγούμενης δημόσιας στήριξης για το σύνολο των επιλαχόντων να ανέρχεται σε 6 εκατ ευρώ περίπου.
Διαβάστε επίσης: Νέοι αγρότες: Τα ποσά που θα δοθούν σε Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία
«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης της περιφέρειάς μας. Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε οικονομικά τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, ώστε να ξεκινήσουν δυναμικά και το αγροτικό επάγγελμα να αποτελέσει γι’ αυτούς επιχειρηματική διέξοδο και όχι ανάγκη για επιβίωση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Ευελπιστούμε στη θετική αντιμετώπιση του θέματος εκ μέρους του Υπουργού αυξάνοντας τον προϋπολογισμό ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι υπόλοιποι Νέοι Γεωργοί που πληρούν τα κριτήρια του εν λόγω προγράμματος».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Αγρότες: Αύριο Παρασκευή η συνάντηση με τους υπουργούς – Τι θα συζητηθεί](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.platikampos1-600x405.jpg)
Επί ποδός οι αγρότες εν αναμονή της συνάντησης με τους υπουργούς
Συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα θα ζητήσουν από το κλιμάκιο των υπουργών οι αγρότες
![Αμπέλι: Πώς κατανεμήθηκαν οι άδειες για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/wine-828201_1280-600x400.jpg)
Πώς κατανεμήθηκαν οι άδειες για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών για το 2025 – Η κατανομή στις εννέα περιφέρειες/ομάδες περιφερειών
![Θεσσαλία: Στήριξη της αγροτικής παραγωγής με επέκταση του προγράμματος «Τυτώ»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/d46735a-600x450.jpg)
Στήριξη της αγροτικής παραγωγής στη Θεσσαλία - Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Τυτώ»
Με το πρόγραμμα που υλοποιείται στη Θεσσαλία μειώνεται ο πληθυσμός των τρωκτικών χωρίς τη χρήση δηλητηρίων
![ΕΘΕΑΣ: Ανάγκη για ολιγοήμερο άνοιγμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της ΕΑΕ 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_agrotis_sitari-600x352.png)
Ολιγοήμερο άνοιγμα της ΕΑΕ 2024 ζητά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η ΕΘΕΑΣ
Την άμεση συνάντησή της με τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά με επιστολή της η ΕΘΕΑΣ
![Κρασί: Εναλλακτικοί και όχι ανταγωνιστικοί οι μη αλκοολούχοι οίνοι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/roze.wine-20-600x402.jpg)
Εναλλακτικά και όχι ανταγωνιστικά τα μη αλκοολούχα κρασιά
Το κρασί χωρίς αλκοόλ καθιστά δυνατή την προσέλκυση νέων πελατών καθώς απευθύνεται σε ένα νέο καταναλωτικό κοινό
![Αγρότες: Οριστικοποιήθηκε το ραντεβού με τους υπουργούς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.platikampos3-600x395.jpg)
Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Πότε θα συναντηθούν με τους υπουργούς
Στη συνάντηση με τους αγρότες θα συμμετέχουν υπουργοί από το Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών και Ανάπτυξης
![ΕΕ: Ξεκινούν αιτήσεις για τα «Βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ» για το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_georgos_PROIONTA-1-600x352.png)
Ξεκινούν αιτήσεις για τα «Βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ» για το 2025
Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για τα «Βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ» - Οι κατηγορίες που θα βραβευθούν
![Αγρότες: Εν αναμονή της συνάντησης με τους υπουργούς – Παραταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.thessalia.mploka3-600x400.jpg)
Εν αναμονή οι αγρότες για τη συνάντηση με τους υπουργούς – Παραταγμένα τα τρακτέρ
Ενισχύονται και δυναμώνουν τα μπλόκα σε κομβικά σημεία - Καθημερινές οι αγωνιστικές δράσεις για τους αγρότες
![Μεσογειακή διατροφή: Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό και θεμέλιο μιας υγιεινής διατροφή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/elaiolado_0606-600x391.jpg)
Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής
«Η Μεσογειακή Διατροφή ζει και σώζει ζωές!», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4 Ε)
![LEADER: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tsiaras.oreina-600x391.jpeg)
Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου το πρόγραμμα Leader
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «34ου Συνέδριου Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων και Μειονεκτικών περιοχών του ΥΠΑΑΤ μέσω του προγράμματος LEADER»