![ΗΠΑ: Το χάος με τις πτήσεις φέρνει αλλαγές κανονισμών στις αεροπορικές εταιρείες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/airport-usa-scaled.jpg)
Χρειάζεται βελτίωση η προσέγγιση των ΗΠΑ για τον έλεγχο των αεροπορικών εταιριών και τη διασφάλιση των επιβατών ότι λαμβάνουν τις κατάλληλες υπηρεσίες, δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ.
«Πρόκειται να αναβαθμίσουμε πολλούς από τους κανονισμούς για τις αεροπορικές εταιρίες και, όταν αυτοί διορθωθούν, ολόκληρο το σύστημα θα λειτουργεί καλύτερα. Είναι σίγουρο ότι οι επιβάτες θα είναι καλύτερα», δήλωσε ο Μπούτιτζετζ στο Reuters. «Οι (αεροπορικές εταιρίες) έχουν μία ευθύνη να φροντίζουν τους επιβάτες και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την απόδοση ευθυνών».
Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες και οι χειρότερες αεροπορικές εταιρείες
Νέοι κανόνες
Την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (USDOT) πρότεινε κανόνες για την ενίσχυση της προστασίας των επιβατών, απαιτώντας από τις αεροπορικές εταιρίες να παρέχουν κουπόνια που δεν παύουν να ισχύουν, όταν οι επιβάτες δεν μπορούν να πετάξουν για μερικούς λόγους που σχετίζονται με την πανδημία.
Διαβάστε επίσης: Qantas: Καλεί στελέχη της να γίνουν φορτοεκφορτωτές αποσκευών για τρεις μήνες
Ο Μπούτιτζετζ δήλωσε ότι ο κανονισμός αυτός θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη επέκταση της προστασίας των επιβατών εδώ και χρόνια.
Ο ίδιος προγραμματίζει επίσης να ολοκληρώσει την κατάρτιση ενός νέου κανονισμού που προτάθηκε τον Ιούλιο του 2021, απαιτώντας την αποζημίωση των επιβατών των αεροπορικών εταιριών για αποσκευές που παρέλαβαν με σημαντική καθυστέρηση, αλλά και για υπηρεσίες που δεν λειτουργούσαν, όπως η δυνατότητα σύνδεσης με Wi-Fi στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των πτήσεων.
Ρεαλιστική κατάρτιση πτητικού προγράμματος
Ο Μπούτιτζετζ παρότρυνε τις αεροπορικές εταιρίες να προχωρούν σε μία πιο ρεαλιστική κατάρτιση του πτητικού προγράμματος τους, αλλά και να ενισχύσουν τη στελέχωσή τους για τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν. Ο ίδιος απέρριψε τις αιτιάσεις των αεροπορικών εταιριών, σύμφωνα με τις οποίες τα προβλήματα προκαλούνται από την υποστελέχωση των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας.
“Νομίζω ότι αυτό το καλοκαίρι μας υπενθύμισε ουσιαστικά γιατί οι επιβάτες αναμένουν από το υπουργείο μας να τους υποστηρίξει,” δήλωσε ο υπουργός αναφορικά με τις αεροπορικές εταιρίες.
Ο Μπούτιτζετζ επεσήμανε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει 10 έρευνες για τις αεροπορικές εταιρίες και προωθεί ενέργειες για να επιβάλει την εφαρμογή νέων πολιτικών. Η πρόταση, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, θα κωδικοποιήσει το σχετικό πλαίσιο για την αποτυχία χορήγησης αποζημιώσεων από μία αεροπορική εταιρία, όταν υπάρξει ακύρωση ή αλλάξει σημαντικά μία πτήση, ώστε να αποτελεί μία καταχρηστική πρακτική ως προς τη μεταχείριση των επιβατών.
“Λύνουμε τα χέρια μας όσον αφορά τις καταχρηστικές και παραπλανητικές πρακτικές”, δήλωσε ο Μπούτιτζετζ. Η εμπορική ένωση Airlines for America επεσήμανε πρόσφατα ότι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες περιόρισαν το πτητικό πρόγραμμα τους για το καλοκαίρι σε ποσοστό 16%, αναπροσαρμόζοντας τα μοντέλα του προσωπικού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες για το χρόνο που απαιτείται αναφορικά με την πρόσληψη και εκπαίδευση νέου προσωπικού.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Έρευνα και καινοτομία: Το κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/unnamed-1-600x400.jpg)
Κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη η έρευνα και η καινοτομία
Η δυναμική των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση της ανάπτυξης και τις νέες προοπτικές βρέθηκαν στο επίκεντρο του 6ου Φόρουμ των Δελφών στην Ουάσιγκτον.
![CATL: Η ΙΡΟ του γίγαντα μπαταριών θα είναι η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ από το 2021](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/CATL-600x391.jpg)
Μπαίνει στο χρηματιστήριο του Xονγκ Κονγκ η CALT - Ο γίγαντας μπαταριών «πάει» για 5 δισ. δολ.
Με την εισαγωγή, η CALT αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια δολάρια
![Heineken: Ανεβάζει ταχύτητα λόγω ισχυρών πωλήσεων premium μπύρας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/heineken-1-600x353.jpg)
Η Heineken ανεβάζει ταχύτητα - Οι ισχυρές πωλήσεις premium μπύρας
Η Heineken αναφέρει σταθερή ανάπτυξη το 2024 παρά τις αντιξοότητες
![SoftBank: Οικονομικά αποτελέσματα «έκπληξη» – Στο κόκκινο οι επενδύσεις του Vision Fund](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/softbank-600x417.jpg)
Οικονομικά αποτελέσματα «έκπληξη» για τη SoftBank - Στο κόκκινο το Vision Fund
Ο ευρύτερος τομέας του Vision Fund της SoftBank - ο οποίος επηρεάζει το διοικητικό κόστος, τις διακυμάνσεις του νομίσματος, μεταξύ άλλων - ανέφερε ζημία 309,93 δισεκατομμυρίων γεν
![Foxconn: Σε διαπραγματεύσεις για το μερίδιο της Renault στη Nissan](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/foxconn-600x400.jpg)
Η Foxconn σε διαπραγματεύσεις για το μερίδιο της Renault στη Nissan
Η ταϊβανέζικη εταιρεία συναρμολόγησης ηλεκτρονικών Foxconn λέει ότι εξετάζει μια συμφωνία μόνο ως μέρος συνεργασίας για ηλεκτρικά οχήματα
![ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-15-600x397.jpg)
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
![Johnson & Johnson: Προς πώληση η επιχείρηση φροντίδας εγκεφαλικών επεισοδίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/Johnson_J_Lobby01-600x400.jpg)
Johnson & Johnson: Προς πώληση η επιχείρηση φροντίδας εγκεφαλικών επεισοδίων
Η Johnson & Johnson έχει προσεγγίσει πιθανούς ιδιωτικούς επενδυτές και στρατηγικούς αγοραστές μέσω συμβούλων για να εξετάσει το πιθανό ενδιαφέρον τους για την Cerenovus
![ΗΠΑ, η μεγαλύτερη φούσκα της ανθρωπότητας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/stock-market-600x400.jpg)
ΗΠΑ, η μεγαλύτερη φούσκα της ανθρωπότητας
Το μοντέλο των ΗΠΑ – χρηματιστικοποίηση, ολιγαρχία εισοδηματιών και επιβολή ηγεμονίας του δολαρίου – έχει φτάσει στα όριά του.
![Golden Visa: Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/ot_golden_visa24_1-600x352.png)
Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία Golden Visa μετά από μεγάλες καθυστερήσεις
Η Πορτογαλία επισπεύδει τις αιτήσεις για Golden Visa μεταβαίνοντας από ένα σύστημα ψηφιακής υποβολής αιτήσεων
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση