
Πιθανότατα ήταν απλώς θέμα χρόνου: Μετά την παραδοσιακή πλέον ελιά στο ποτήρι, και τον εσπρέσο στο μαρτίνι, που έγινε τάση τον περασμένο χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους λάτρεις της καφεΐνης, η νέα τάση που κυριαρχεί μεταξύ των bar tenders είναι τα λαχανικά….
Διαβάστε επίσης – Γιατί οι Αμερικανοί το’ ριξαν στον καφέ
Και στο Λονδίνο αποτελεί την τάση για το καλοκαίρι: μια ολόκληρη σαλάτα στο ποτήρι!
Στροφή στα αλμυρά
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, και μάλιστα σε πρωτοσέλιδο άρθρο του, αν και η βρετανική πρωτεύουσα σέβεται τα κλασικά μαρτίνι της εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, οι «παρεμβάσεις» με λαχανικά κερδίζουν έδαφος (σ.σ. οι ελιές δεν μετράνε). «Αλλά αυτό το καλοκαίρι είδαμε μια σημαντική άνοδο στις παραγγελίες», σημειώνει ο Tibor Krascsenics, διευθυντής στην LPM Restaurant & Bar, το Brand πολυτελών εστιατορίων, με έξι τοποθεσίες σε τρεις ηπείρους. «Οι άνθρωποι αποφεύγουν τα ζαχαρούχα κοκτέιλ και η τάση προς τα αλμυρά και τα λαχανικά συνεχίζει να αυξάνεται».
Και το LPM Tomatini στρέφεται γευστικά προς την περιοχή του umami. Οι ώριμες ντομάτες είναι φρεσκοστυμμένες και μαριναρισμένες με βότκα, στη συνέχεια ενισχύονται με με λίγο λευκό βαλσάμικο ξύδι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Στο Isabel Mayfair, η μάνατζερ του μπαρ Scarlet Ganzoni αναγνωρίζει την επιθυμία των πελατών της να «καταναλώνουν πιο συνειδητά», κι ως εκ τούτου στο μενού του κομψού lounge προστέθηκε πρόσφατα ένα μαρτίνι με αβοκάντο έτοιμο για Instagramκαι έχει ήδη γίνει μπεστ σέλερ. «Έχει μια γήινη γεύση που είναι πολύ αναζωογονητική—ιδανικό για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα», λέει. «Τα αβοκάντο είναι ιδιαίτερα μια τέλεια βάση για ένα μαρτίνι, δεδομένης της λείας υφής και της λεπτής γεύσης τους. Στην πραγματικότητα καταλήγει σε κοκτέιλ που δεν είναι πολύ βαριά, τα οποία λατρεύω».
Σπαράγγια και μανιτάρια
Στο Apricity, το μαρτίνι με σπαράγγια είναι ένα στοιχείο στο μενού, το οποίο μπορεί να ποικίλλει καθημερινά. Το μαρτίνι Brusketta στο Eve Bar, φτιαγμένο με ντομάτες, πουλάει δεκάδες τις ζεστές μέρες. Στο Three Sheets, ο ιδιοκτήτης Max Venning χρησιμοποιεί βότκα με ελαιόλαδο και απόσταγμα παντζαριού για να διασφαλίσει ότι το Earth martini του ανταποκρίνεται στο όνομά του. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μαρτίνι με γήινη νότα και φυτική νότα, αλλά τίποτα το εντυπωσιακό», λέει. “Παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά.”
Το Wigmore, από την πλευρά του, αναμιγνύει λαχανικά και μανιτάρια σε ένα mashup μαρτίνι με κορυφαίες πωλήσεις, προσθέτοντας στη βότκα βάσης λίγο νερό ντομάτας και βερμούτ Ambrato εμποτισμένο με μανιτάρια πορτσίνι.


Latest News

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.

Ο Ρόλος της Τεχνολογίας στη Διαχείριση του Επιχειρηματικού Ρίσκου
Το ρίσκο, η αβεβαιότητα και τα σύγχρονα Συστήματα Διαχείρισης της Εταιρικής Απόδοσης