
Τέλος στην πολύχρονη… γκίνια που την ταλαιπωρεί ελπίζει να δώσει η Boeing με την σημερινή, πολυαναμενόμενη, παράδοση του πρώτου ανανεωμένου 787 Dreamliner από το Μάιο του 2021. To αεροσκάφος επρόκειτο να αποτελέσει σταθμό για την ανανέωση της παραγωγικής γραμμής του αμερικανικού αεροναυπηγικού κολοσσού, όμως τα συνεχή προβλήματα και οι καθυστερήσεις είχαν αμαυρώσει το κύρος και είχαν επηρεάσει τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας.
Πραγματικά, η ανακοίνωση από την αεροπορική American Airlines πως παρέλαβε επιτέλους το πρώτο αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner από τον Απρίλιο του 2021 έδωσαν σημαντική ώθηση στην μετοχή της εταιρείας, όπως και στην μετοχή της Boeing. Μόνο η AA ελπίζει να παραλάβει συνολικά 9 Dreamliner μέσα στο 2022, ενώ έχει παραγγείλει συνολικά 42. Συνολικά παρατηρείται μια αύξηση στις παραγγελίες για νέα αεροσκάφη με φόντο την ανάκαμψη στον ταξιδιωτικό κλάδο.
Διαβάστε επίσης: Ο παγκόσμιος στόλος αεροσκαφων θα διπλασιστεί έως το 2041
Από την πλευρά της και η Boeing επιβεβαίωσε πως ξεκίνησε και πάλι τις παραδόσεις αεροσκαφών Dreamliner, μετά από συνεχείς καθυστερήσεις στις τροποποιήσεις που έπρεπε να γίνουν στο αεροσκάφος. Άλλωστε, το αεροσκάφος πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο από τους επιθεωρητές του Federal Aviation Administration (FAA), οι οποίοι έδωσαν και το σχετικό πράσινο φως.
Η βαριά σκιά των 737 Max
Θυμίζουμε πως μετά τα δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα που έγιναν το 2018 και το 2019 με αεροσκάφη τύπου 737 Max, η εταιρεία πέρασε δύσκολες στιγμές, ενώ και η FAA είχε δεσμευτεί σε πιο αυστηρούς ελέγχους στα αεροσκάφη της Boeing. Πραγματικά, οι επαναληπτικοί έλεγχοι είχαν εντοπίσει κάποια πιθανά προβλήματα και στα 787, τα οποία η εταιρεία δεσμεύτηκε να επιλύσει, κάτι που έκανε φέρνοντας ωστόσο μήνες πίσω την παραγωγή.
Τον περασμένο Ιανουάριο η εταιρεία είχε αποκαλύψει πως οι συνεχείς καθυστερήσεις στην παραγωγή των 787 μεταφράζονται σε μια οικονομική ζημιά ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, με επιπλέον 1 δισ. δολάρια επιβάρυνσης από τα κόστη παραγωγής.
Η Boeing έχει παραγγελίες για τουλάχιστον 120 787 και η FAA έχει δεσμευτεί σε εξονυχιστικό έλεγχο σε καθένα από τα αεροσκάφη πριν παραδοθεί στον κάθε αγοραστή.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο