Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές του Λονδίνου, καθώς οι έρευνες στα λύματα της βρετανικής πρωτεύουσας έδειξαν εμφάνιση του πολύ επικίνδυνου για τα παιδιά ιού της πολιομυελίτιδας, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί άρον-άρον ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 1 έως 9 ετών.

Αξιολογώντας τα στοιχεία και με στόχο να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε μια νέα υγειονομική κρίση στη Βρετανία, η αρμόδια αρχή του UK Health Security Agency αποφάσισε να καλέσει σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά της πόλης να εμβολιαστούν με ενισχυτική δόση αδρανοποιημένου εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροσόκ για τη βρετανική λίρα

Επισήμως κρούσματα δεν έχουν εμφανιστεί για την ώρα, με την χώρα να έχει να καταγράψει περίπτωση πολιομυελίτιδας από το 1984. Όμως, παρά και το γεγονός πως ο συνολικός εθνικός κίνδυνος παραμένει χαμηλός, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, κρίθηκε συνετή η χορήγηση ενισχυτικής δόσης στα μικρά παιδιά, που είναι και τα πλέον ευάλωτα.

Τους εμβολιασμούς θα συντονίσει το NHS, το οποίο θα έχει στα χέρια του την λίστα των παιδιών που θα πρέπει να κληθούν για ενισχυτικό εμβολιασμό και θα είναι αυτό που θα επικοινωνεί με τους γονείς, όταν έρθει η σειρά του παιδιού τους.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχής, όπου έχει εντοπιστεί ο ιός της πολιομυελίτιδας και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά. Θα ακολουθήσει ταχεία διάθεση σε όλους τους δήμους της πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος