Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τον αριθμό ερευνών και επιστημονικών δημοσιεύσεων παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας.
Όπως διαπιστώνει η έκθεση, η Κίνα δημοσιεύει πλέον τον μεγαλύτερο αριθμό επιστημονικών ερευνητικών εργασιών ετησίως, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Τα στοιχεία βασίστηκαν σε ετήσιους μέσους όρους μεταξύ 2018 και 2020 και προέρχονται από δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την εταιρεία ανάλυσης Clarivate.
Παράλληλα, τονίζεται πως οι κινεζικές έρευνες αποτελούσαν το 27,2% των εγγράφων που αναφέρονται πιο συχνά στον κόσμο. Ο αριθμός των αναφορών που λαμβάνει μια ερευνητική εργασία είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται συνήθως στον ακαδημαϊκό χώρο. Όσες περισσότερες φορές αναφέρεται μια μελέτη σε επόμενες εργασίες από άλλους ερευνητές, τόσο μεγαλύτερη είναι η «επίδρασή της».
Διαβάστε επίσης: Η Ουάσιγκτον μπροστά στην κινεζική πρόκληση
Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 24,9% των ερευνητικών μελετών με τις περισσότερες αναφορές, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τρίτο με 5,5%.
Ξεπέρασε ακόμα και τις ΗΠΑ
Η Κίνα δημοσιεύει κατά μέσο όρο 407.181 επιστημονικές εργασίες ετησίως, ξεπερνώντας τις 293.434 μελέτες σε περιοδικά των ΗΠΑ και αντιπροσωπεύοντας το 23,4% της παγκόσμιας ερευνητικής παραγωγής, σύμφωνα με την έκθεση.
Όσον αφορά τους τομείς, η Κίνα είχε την πρωτοκαθεδρία στην επιστήμη των υλικών, τη χημεία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, ενώ οι Αμερικανοί ερευνητές ήταν πιο παραγωγικοί στην έρευνα στην κλινική ιατρική, τις βασικές βιοεπιστήμες και τη φυσική.
Ερευνες «υψηλού αντίκτυπου»
Σύμφωνα με τους Ιάπωνες που δημοσίευσαν τα στοιχεία, η Κίνα βρίσκεται και στην κορυφή των ερευνών «υψηλού αντίκτυπου», οι οποίες περιλαμβάνουν εργασίες με τις περισσότερες παραπομπές από το 99% της παγκόσμιας έρευνας και είναι «έργα που θεωρούνται ότι ανήκουν στην κατηγορία των νικητών του βραβείου Νόμπελ, της κορυφαίας αιχμής της επιστήμης». Οι ΗΠΑ είχαν την τάση να κατατάσσουν το έργο της Κίνας ως χαμηλότερης ποιότητας, αλλά αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει.
«Η Κίνα είναι μία από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο όσον αφορά τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα των επιστημονικών εργασιών», δήλωσε ο Shinichi Kuroki του Ιαπωνικού Οργανισμού Επιστήμης και Τεχνολογίας. «Για να γίνει ο πραγματικός παγκόσμιος ηγέτης, θα πρέπει να συνεχίσει να παράγει διεθνώς αναγνωρισμένη έρευνα», πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να δαπανούν περισσότερα για έρευνα και ανάπτυξη στον εταιρικό και πανεπιστημιακό τομέα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, όμως η Κίνα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ερευνητών.
Latest News
Ουκρανία: Κατάρρευση του μετώπου από την επίθεση της Ρωσίας – Τι αναφέρει το BBC
Πώς χαρακτηρίζουν εμπειρογνώμονες την εισβολή της Ουκρανίας στη συνοριακή με τη Ρωσία περιοχή Κουρσκ
Πιστόριους: Δεν θα είμαι υποψήφιος καγκελάριος του SPD
Με βίντεο στα social media ο δημοφιλής υπ. Άμυνας Πιστόριους ανακοινώνει ότι δεν θα θέσει υποφιότητα για την καγκελαρία. Ανοίγει ο δρόμος για τον Σολτς παρά τις ενστάσεις;
Φοροελαφρύνσεις ως το 2027 στη μεσαία τάξη - Τι είπε ο Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το 2027 το οικονομικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι ορατό σε όλους
Πούτιν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπεται σε παγκόσμιο
Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση κλιμακώνει τη σύρραξη στην Ουκρανία, επιτρέποντας στο Κίεβο να χτυπήσει τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, και ότι ο εκεί πόλεμος μετατρέπεται σε παγκόσμιο
Σαμποτάζ στη Βαλτική: Ενδείξεις για κινεζική εμπλοκή
ΜΜΕ από τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Δανία και τη Γερμανία βλέπουν την Κίνα πίσω από τη νέα υπόθεση δολιοφθοράς στο δίκτυο υποθαλάσσιων καλωδίων στη Βαλτική. Σε εξέλιξη οι έρευνες.
Ο νέος πολιτικός «χάρτης» στη Βουλή - Ο νέος «δικομματισμός» αι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
Τι φέρνει το σημερινό διαζύγιο της Θεοδώρας Τζάκρη και της Γιώτας Πούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Χαΐτογλου - Ο άνθρωπος πίσω από τον «Μακεδονικό Χαλβα»
Ήταν πρόεδρος της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ - Ιδρύθηκε το 1924 στη Θεσσαλονίκη και είχε την μορφή οικοτεχνίας στο κέντρο της πόλης
Εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου για Νετανιάχου και Γκάλαντ από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για τον Μοχάμεντ Ντέιφ της Χαμάς - Η απόφαση
Μητσοτάκης: Το Ταμείο Απανθρακοποίησης θα διευκολύνει τα νησιά στην πράσινη μετάβαση
Η νησιωτικότητα απαιτεί ξεχωριστή φροντίδα από το κράτος και η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι κοντά στους νησιώτες, είπε ο Κ. Μητσοτάκης
Αλλαγές με βαριά πρόστιμα φέρνει ο ΚΟΚ για τα ηλεκτρικά πατίνια
Αυστηρές είναι πλέον οι ποινές του ΚΟΚ για όσους έχουν ηλεκτρικά πατίνια και καταφεύγουν σε παραβάσεις