![Ευρωζώνη: Η βιομηχανική παραγωγή στο υψηλότερο επίπεδο από το 2017](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/workers-g7852b9a4b_1920.jpg)
Για τρίτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη αυξάνοντας τις ελπίδες ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που εμπόδιζαν την ανάπτυξη ενδέχεται να περιοριστούν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης αυξήθηκε 2,4 % τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021, μια αύξηση τριπλάσια σε σχέση με το 0,8 % που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με το Refinitiv.
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/Industrial-Production-Visual-01-1200x630-V3.png)
Η μηνιαία αύξηση κατά 0,7 % ήταν επίσης πάνω από τις προσδοκίες, με τη βιομηχανική παραγωγή να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017, καθώς τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας υποχωρούν.
Διαβάστε επίσης: Μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο στις ΗΠΑ
Η βελτίωση προήλθε από την αύξηση της παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών, τα οποία είναι είδη που χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες για την παραγωγή άλλων προϊόντων.
Οικονομολόγοι της ING σημείωσαν ότι τα στοιχεία ήταν «μάλλον αισιόδοξα στην ονομαστική τους αξία». Ωστόσο, προειδοποίησαν ότι η βάση στην οποία αυξάνεται η παραγωγή ήταν πιο «αδύναμη» από ό,τι φαίνεται, καθώς η παραγωγή καταναλωτικών και ενδιάμεσων αγαθών συρρικνώθηκε από μήνα σε μήνα.
Μεγάλη άνοδος σε βασικά μέταλλα και μεταλλικά προϊόντα
Εξετάζοντας τις επτά κορυφαίες ομάδες μεταποιητικών δραστηριοτήτων, το μεγαλύτερο άλμα σε αξία παραγωγής καταγράφηκε στην κατασκευή βασικών μετάλλων και μεταλλικών προϊόντων. Αυτή η ομάδα παρουσίασε αύξηση 28% στην αξία παραγωγής (σε τρέχουσες τιμές) από 611 εκατ. ευρώ το 2020 σε 782 εκατ. ευρώ το 2021.
Ακολούθησε η παραγωγή χημικών προϊόντων (από 372 εκατ. ευρώ το 2020 σε 456 εκατ. ευρώ το 2021) με αύξηση 23% στην πωλούμενη αξία παραγωγής και στην κατασκευή προϊόντων από καουτσούκ και πλαστικά και άλλα μη μεταλλικά ορυκτά προϊόντα (από 377 εκατ. ευρώ σε 440 εκατ. ευρώ) με αύξηση 17%.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-18T130711Z_147724729_RC2PX8A4VN9I_RTRMADP_5_EU-VONDERLEYEN-PARLIAMENT-600x400.jpg)
«Σκληραίνει» τη στάση της η ΕΕ για τους δασμούς - Έρχονται αντίμετρα
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε: «Οι αδικαιολόγητοι δασμοί στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητοι» για να σημειώσει με νόημα ότι «θα προκαλέσουν αποφασιστικά και αναλογικά αντίμετρα»
![Novartis: Εξαγοράζει την Anthos Therapeutics έναντι 3,1 δισ. δολ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/novartis-600x364.jpg)
Στη Novartis για 3,1 δισ. δολ. η Anthos Therapeutics
Νέο deal στην Υγεία - Τι αναφέρει η Novartis
![Ίλον Μασκ: Κάτω από τα 400 δισ. δολάρια η καθαρή περιουσία του – Για πρώτη φορά το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/Elon-Musk-1024x682-1-600x400.jpg)
Η περιουσία του Μασκ κατρακυλά... έπεσε κάτω από τα 400 δισ. δολάρια
Η περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ιστορικό υψηλό των 486 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 27% από τότε που κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο
![Τραμπ: Δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα, αλουμινίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump-2-600x410.jpg)
O Τράμπ τράβηξε τη σκανδάλη - Δασμούς 25% σε αλουμίνιο και χάλυβα, χωρίς εξαιρέσεις
Σε νέα φάση πέρασε ο εμπορικός πόλεμος που είχε προαναγγείλει ότι θα εξαπέλυε ο Τραμπ
![Shein: Πώς σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/shein-600x400.jpg)
Πώς η Shein σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ
Η στρατηγική της Shein στοχεύει να αποφύγει την τιμωρητική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για τα αγαθά που προέρχονται από την Κίνα