
Τρεις Σύροι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από ισραηλινές επιθέσεις την Κυριακή, μετέδωσαν τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον στρατό.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δυνάμεις αεράμυνας αντιμετώπισαν μια ισραηλινή επίθεση που, όπως είπαν, στόχευε στόχους κοντά στην παράκτια επαρχία Ταρτούς της Συρίας. Οι δυνάμεις αντιμετώπιζαν επίσης «εχθρικούς στόχους» πάνω από τα βουνά Καλαμούν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, ανέφεραν ακόμα.
«Δύο ταυτόχρονες επιθέσεις»
Ανακοίνωση του συριακού στρατού ανέφερε ότι υπήρξαν δύο ταυτόχρονες ισραηλινές επιθέσεις. Η πρώτη, ήταν μια πυραυλική επίθεση με στόχο την ύπαιθρο κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, που προήλθε από σημείο νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του Λιβάνου, της Βηρυτού.
Η δεύτερη προερχόταν από την κατεύθυνση της θάλασσας και στόχευε σημεία νότια της Ταρτούς. Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν μερικούς από τους πυραύλους, αλλά υπήρξαν «κάποιες υλικές ζημιές», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το Reuters, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε ότι οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις ελέγχονται, χωρίς να διευκρινίσει πού είχαν ξεσπάσει.
Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές για πιθανό χτύπημα στη Συρία.
Με το βλέμμα στην Τεχεράνη;
Το Ισραήλ διεξάγει εδώ και χρόνια επιθέσεις εναντίον στόχων που έχει χαρακτηρίσει ως «ιρανικούς» και «υποστηριζόμενους από το Ιράν» στη Συρία, όπου η Τεχεράνη έχει αναπτύξει δυνάμεις για την υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την έναρξη του συριακού εμφυλίου το 2011.
Το πρώτο πλοίο που έφυγε από την Ουκρανία στο πλαίσιο της συμφωνίας για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από τη χώρα πριν από δύο εβδομάδες προσέγγιζε το συριακό λιμάνι της Ταρτούς την Κυριακή, δήλωσαν νωρίτερα δύο ναυτιλιακές πηγές στο Reuters.


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων