Ο μεγάλος αριθμός τουριστών στα νησιά, ο συνωστισμός και η μη χρήση της μάσκας από όλους σε εσωτερικούς χώρους, έχουν ανεβάσει τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πιο υψηλός, αφού δεν πραγματοποιούνται πολλά τεστ ανίχνευσης covid-19, ενώ πολλοί που κάνουν self test και είναι θετικοί στον κορωνοϊό, δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα ο ιός παραμένει και μάλιστα αρκετά νησιά βρίσκονται «στο κόκκινο».

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Η πρώτη χώρα διεθνώς που ενέκρινε το νέο εμβόλιο κατά της Όμικρον 

Ειδικότερα τα 5 νησιά που «βράζουν» από κρούσματα είναι η Εύβοια: 1.809, η Κρήτη (Ηράκλειο: 2.168 – Χανιά: 1.367), η Κέρκυρα: 910, η Μυτιλήνη: 808, και η Χίος: 56.

Η ανάλυση Μαγιορκίνη

Για την εξέλιξη της πανδημίας την καλοκαιρινή περίοδο έκανε αναφορά στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Η αποσύζευξη των διασωληνώσεων από τον αριθμό θανάτων με COVID-19 συνεχίζεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρατηρούμε μεγάλη μείωση στις εισαγωγές και τους θανάτους με COVID-19, μείωση που σε κύματα όπως της Delta και της Alpha θα περιμέναμε αργότερα (περίπου 10 με 14 ημέρες). Η μείωση αυτή δεν επηρεάζεται από την προσέλευση για test και επιβεβαιώνει την συνεχιζόμενη συρρίκνωση της θερινής έξαρσης».

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος