Ισραήλ και Τουρκία αποφάσισαν να προχωρήσουν στην πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Άγκυρα και Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με το Reuters, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ οι δύο χώρες θα ανταλλάξουν και πρεσβευτές.

«Η αναβάθμιση των σχέσεων θα συμβάλει στην εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών, στην επέκταση των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών και στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λαπίντ.

Διαβάστε ακόμα: Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Τουρκία για κυρώσεις

Η Τουρκία θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα αποφάσισε να προχωρήσει στο διορισμό πρεσβευτή στο Ισραήλ. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ανακοινώνοντας την απόφαση για ανταλλαγή πρεσβευτών, μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, υπογράμμισε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων».

Υπενθυμίζεται ότι Άγκυρα και Τελ Αβίβ είχαν ανακαλέσει τους πρεσβευτές τους το 2018 μετά το θάνατο 60 Παλαιστινίων διαδηλωτών στη Γάζα.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται
Επικαιρότητα |

Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό

Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
Επικαιρότητα |

Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»

«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ