
Στο λιμάνι της Βεγγάζης στη Λιβύη κατέπλευσε το πλοίο με την ονομασία «Logos Hope», το οποίο αποτελεί και τη μεγαλύτερη «πλωτή» βιβλιοθήκη στον κόσμο, μεταφέροντας πάνω από 5.000 βιβλία.
Η καινοτόμα βιβλιοθήκη λειτουργεί από μια γερμανική φιλανθρωπική οργάνωση, πραγματοποιώντας ένα ή δύο ταξίδια το χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους που είναι δύσκολο να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο να το πράξουν. Μέχρι στιγμής έχει επισκεφτεί πάνω από 60 χώρες στα 16 χρόνια λειτουργίας της.
Διαβάστε επίσης: Σε σχήμα βιβλίου η νεότερη βιβλιοθήκη στον αραβικό κόσμο

Όλοι εθελοντές
Το «Logos Hope» συνήθως παραμένει σε ένα λιμάνι για αρκετές εβδομάδες, διευκολύνοντας τους επισκέπτες στο δανεισμό των βιβλίων, πουλώντας διάφορους τίτλους σε χαμηλές τιμές αλλά και διοργανώνοντας εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία.
Το πλοίο μήκους 132 μέτρων προσφέρει τίτλους κυρίως στα αγγλικά, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως επιστήμες, αθλήματα, χόμπι, μαγειρική, τέχνες, γλώσσες και θρησκεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του πληρώματος, από τον πλοίαρχο μέχρι τον σεφ και τους βιβλιοθηκάριους, είναι όλοι εθελοντές.
Το «Logos Hope» έχει διανείμει μέχρι σήμερα περισσότερα από 6 εκατομμύρια βιβλία και έχει δεχτεί εκατομμύρια επισκέπτες.


Latest News

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν
O ηθοποιός Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν πέθανε σε ηλικία 90 ετών

Το Χόλιγουντ «συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις» της νέας εποχής Τραμπ
Ο τυφώνας Τραμπ οδηγεί και σε αλλαγές στο Χόλιγουντ - Τι ζητούν τώρα οι εταιρείες από τους δημιουργούς

Οι Παριζιάνοι λένε «ναι« στους πεζόδρομους
Υπέρ της πεζοδρόμησης 500 δρόμων ψήφισαν οι Παριζιάνοι - Στόχος ο περιορισμός των αυτοκινήτων

Κόντρα Village και Warner - Ανατροπές στην κινηματογραφική βιομηχανία
Τα πάνω κάτω έρχονται στην κινηματογραφική βιομηχανία με τις δικαστικές διαμάχες Village και Warner, τις απεργίες και τις αιτήσεις για αναδιάρθρωση μεγάλων στούντιο

Πώς ο Πικάσο έγινε το απόλυτο "must" για συλλέκτες στη Κίνα
Μια νέα έκθεση σκιαγραφεί τη σχέση του Πικάσο με την περιοχή

Κάτι τρέχει με τον... Μπεν Στίλερ - Θα σερβίρει τελικά το αναψυκτικό... Stiller's;
Ο διάσημος ηθοποιός και παραγωγός Μπεν Στίλερ σκοπεύει να πρωταγωνιστήσει σε διαφημίσεις που προωθούν το προϊόν του

Η Blackstone αλλάζει ριζικά τον μουσικό της βραχίονα - Η αξία του
Η Hipgnosis με δικαιώματα σε τραγούδια μεγάλων ονομάτων της ποπ μουσικής μετονομάζεται σε «Recognition»

«Οδύσσεια»: Και ο Ράιαν Χαρστ στο all-star cast του Κρίστοφερ Νόλαν
Η ταινία «Οδύσσεια» του Κίστοφερ Νόλαν βρίσκεται ήδη στην παραγωγή, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι το 2026.

Οι σεναριογράφοι του «Dungeons & Dragons» παίρνουν τα ηνία της επερχόμενης ταινίας «Monopoly»
«Είναι οι τέλειοι ‘αρχιτέκτονες’ για αυτό το Monopoly», δήλωσε η Έριν Γουέστερμαν, συμπρόεδρος της Lionsgate Motion Picture Group, για τους Οι Τζον Φράνσις Ντέιλι και Τζόναθαν Γκόλντσταϊν