![Η τηλεθέαση στις υπηρεσίες streaming ξεπέρασε την παραδοσιακή τηλεόραση στις ΗΠΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/Streaming-platforms.jpg)
Οι Αμερικανοί πέρασαν τον περισσότερο από τον χρόνο που αφιέρωσαν για την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων τον Ιούλιο σε υπηρεσίες ροής περιεχομένου (streaming), όπως οι πλατφόρμες Netflix, YouTube και HBO Max, αντί να παρακολουθούν την παραδοσιακή (στις ΗΠΑ) καλωδιακή τηλεόραση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Nielsen, ο Ιούλιος του 2022 ήταν ο πρώτος μήνας στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης που συνέβη κάτι τέτοιο.
Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες streaming «απορρόφησαν» το 34,8% των τηλεθεατών κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ενώ η καλωδιακή τηλεόραση προσέλκυσε το 34,4% του τηλεοπτικού κοινού, σύμφωνα με την Nielsen. Η αύξηση στο μερίδιο των streaming υπηρεσιών είναι της τάξης του 22,6% σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο, ενώ η καλωδιακή τηλεόραση γνώρισε μείωση της τάξης του 8,9% σε σχέση με πέρυσι.
Διαβάστε ακόμα: Η Disney ξεπέρασε σε αριθμό συνδρομητών διεθνώς το Netflix
Η αφρόκρεμα των τηλεοπτικών παραγωγών
Οι υπηρεσίες ροής περιεχομένου έχουν γνωρίσει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια και έχουν καταστεί πλέον μέρος των συνηθειών οικιακής ψυχαγωγίας των αμερικανικών νοικοκυριών, και όχι μόνο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συγκεκριμένες τηλεοπτικές πλατφόρμες τείνουν πλέον να αποκτούν την αφρόκρεμα των τηλεοπτικών παραγωγών ώστε να «κρατούν» προσηλωμένο το κοινό τους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Netflix με το εμβληματικό πλέον «Stranger Things», σύμφωνα με τη Nielsen. Η πλατφόρμα ανέβασε το τελευταίο σετ τεσσάρων επεισοδίων του τελευταίου κύκλου στις αρχές Ιουλίου, καθιστώντας τη σειρά με το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό στις ΗΠΑ κατά τον Ιούλιο.
Διαβάστε ακόμα: Η επένδυση που «στοιχειώνει» το Netflix
Το καλοκαίρι… αλλάζει τις τηλεοπτικές συνήθειες
Βασικές αιτίες για τη μεταστροφή, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι καταρχήν ότι με τα σχολεία εκτός λειτουργίας, τα παιδιά αφιερώνουν συνήθως περισσότερο χρόνο στη ροή περιεχομένου. Επιπλέον, η έλλειψη σημαντικών αθλητικών γεγονότων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που στις ΗΠΑ προβάλλονται από τα καλωδιακά δίκτυα, έστρεψε το κοινό σε άλλου είδους περιεχόμενο.
Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που αθλητικό περιεχόμενο πλέον «μετακομίζει» στις υπηρεσίες ροής όπως το TV+ της Apple, το Peacock της Comcast και το Prime Video της Amazon.
Διαβάστε ακόμα: Συνεργασία Netflix-Microsoft για νέα συνδρομή με διαφημίσεις
Τα κανάλια ελεύθερης μετάδοσης
Αν αναρωτιέστε για το μερίδιο των τηλεοπτικών καναλιών ελεύθερης μετάδοσης στις ΗΠΑ, αυτό συρρικνώθηκε περαιτέρω τον Ιούλιο στο 21,6%, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με τη Nielsen η νέα βουτιά προέκυψε εν μέρει από την έλλειψη νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων, οι οποίες τείνουν να ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο, και επειδή πριν από ένα χρόνο, πολλά νοικοκυριά συντονίστηκαν με τις μεταδόσεις των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Golden Visa: Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/ot_golden_visa24_1-600x352.png)
Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία Golden Visa μετά από μεγάλες καθυστερήσεις
Η Πορτογαλία επισπεύδει τις αιτήσεις για Golden Visa μεταβαίνοντας από ένα σύστημα ψηφιακής υποβολής αιτήσεων
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων