
Ολοταχώς προς τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες έναντι του δολαρίου από τον Σεπτέμβριο του 2020 βαδίζει η βρετανική λίρα, με τους επενδυτές – που ανησυχούν για την οικονομική επιβράδυνση – να συρρέουν στο «ασφαλές λιμάνι» που μοιάζει να προσφέρει το δολάριο των ΗΠΑ.
Μέχρι τις 15:25 ώρα Ελλάδος η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,9% έναντι του δολαρίου στα 1,183 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα. Το δολάριο βρισκόταν σε τροχιά να καταγράψει την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση των τελευταίων δύο και πλέον ετών.
Παράλληλα, το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,48% έναντι του ευρώ.
«Συννεφιά» στη Γηραιά Αλβιώνα
Όπως σημειώνει το Reuters, η απροσδόκητη άνοδος των λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν κατάφερε να στηρίξει τη στερλίνα, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός στη Βρετανία και οι κίνδυνοι ύφεσης εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία στις αγορές.
Άλλωστε, τα θετικά στοιχεία όσον αφορά τις πωλήσεις λιανικής αντιστάθμισε η αρνητική εικόνα αναφορικά με το καταναλωτικό κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που υποχώρησε σε χαμηλό ρεκόρ τον Αύγουστο.
Οι αγορές παραμένουν επικεντρωμένες στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και έδειξαν ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, γεγονός που ενίσχυσε τους φόβους για οικονομική επιβράδυνση και αύξησε την πίεση στην Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) να μειώσει τις τιμές.


Latest News

Τι είδαν οι ξένοι και «μπαίνουν» μαζικά στις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών «πήρε λίγη δόξα» και από το συνολικό bull market των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
![Χρυσός: Ο Τραμπ εκτοξεύει την τιμή – Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/gold-scaled-1-600x420.jpg)
Ο Τραμπ εκτοξεύει το χρυσό - Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]
Τα ελβετικά διυλιστήρια εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αλλάξουν το μέγεθος των ράβδων χρυσού που κατευθύνονται από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Ισχυρή γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές
Ευφορία έφερε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η είδηση για τη συμφωνία Μερτς με το κόμμα των Πρασίνων για την άμυνα και τις υποδομές

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW χάνει 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 37% το 2024, με την εταιρεία να προειδοποιεί για ασθενή ζήτηση από την Κίνα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ασίας
Οι επενδυτές διαχειρίζονται προς ώρας τις ανησυχίες για τα δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ