Με απώλειες αρχίζει την εβδομάδα η Wall Street, με το βλέμμα όμως να είναι πλέον στραμμένο στο συμπόσιο της Federal Reserve στο Τζάκσον Χολ, προκειμένου να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 1,28% στις 33.274 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,42% στις 4.168 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,60% στις 12.502 μονάδες.

Η ομιλία του Τζερόμ Πάουελ

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή την εβδομάδα θα επικρατήσει η αστάθεια, με την αγορά να αναμένει την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, και τα σχόλιά του για τον πληθωρισμό στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας στο Τζάκσον Χολ. «Ο πρόεδρος της Fed είναι πιθανό να ακουστεί πολύ πιο επιθετικός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, από ό,τι στη συνέντευξη Τύπου της 27ης Ιουλίου, όταν είπε ότι το επιτόκιο των κεφαλαίων της Fed είναι ήδη σε ουδέτερα εδάφη», ανέφερε ο Chris Senyek της Wolfe Research.

«Όπως έχει αναλυθεί εκτενώς, η Fed θα πρέπει να αυξήσει το επιτόκιο των Fed Funds στο 4,5%+ για να θέσει τον πληθωρισμό σε μια βιώσιμη πορεία προς τον μακροπρόθεσμο στόχο του 2% της FOMC», πρόσθεσε. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται «πίσω από την καμπύλη», ενώ παρατηρούμε επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και των προσδοκιών για τα κέρδη.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της AMC σημειώνουν βουτιά 32%, στη σκιά της είδησης ότι η Cineworld, η οποία κατέχει την αλυσίδα κινηματογράφων στις ΗΠΑ, Regal Cinemas, εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει πτώχευση.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Signify Health σημειώνουν άνοδο σχεδόν 38%, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η Amazon είναι μεταξύ πολλών εταιρειών που θα υποβάλλουν προσφορές για την εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης. Η Amazon, μαζί με την CVS Health και την UnitedHealth Group, ανταγωνίζονται για την απόκτηση της Signify, πιθανόν σε ένα τίμημα άνω των από 8 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street