Με απώλειες, αλλά χωρίς να απειλούνται προς ώρας τα επίπεδα των 890 μονάδων, κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις πιέσεις όμως να εστιάζουν κυρίως σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,71% στις 892,77 μονάδες, με τον τζίρο να πλησιάζει τα 30 εκατ. ευρώ.

Μετά από ένα τετραήμερο ανόδου, το ΧΑ “αναβάλει” τη δοκιμασία του -ψυχολογικής σημασίας- επιπέδου των 900 μονάδων, το οποίο δεν επετεύχθη την Παρασκευή. Και η δοκιμασία αυτή προφανώς θα καθυστερήσει καθώς και το διεθνές περιβάλλον παραμένει εύθραυστο, με τον κόσμο να αναμένει το συμπόσιο της Federal Reserve στο Τζάκσον Χολ, όπου εξάγονται σημαντικά συμπεράσματα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης – Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με απώλειες άνοιξε η εβδομάδα

Η εμπιστοσύνη μεσο-μακροπρόθεσμων επενδυτών

Πάντως όπως αναφέρει η Trader24, η ανθεκτικότητα των περισσοτέρων εισηγμένων στο ταμπλό, ακόμα και μέσα στην περίοδο θερινής ραστώνης, αναδεικνύει την εμπιστοσύνη μεσο-μακροπρόθεσμων επενδυτών που αρνούνται να ρευστοποιούν στην πρώτη ευκαιρία, προεξοφλώντας για ανοδική συνέχεια. Μια συνέχεια που αφενός δείχνει τις πολυπόθητες 1000 μονάδες με πρώτη αντίσταση τις 918, αφετέρου εξαρτάται τα μάλα από τις διαθέσεις των ξένων, καθότι το επενδυτικό περιβάλλον είναι πολύ ρευστό.

Οι βασικές μεταβλητές στην προαναφερθείσα δύσκολη εξίσωση εξεύρεσης κατευθυντικότητας είναι η μεταστρεφόμενη και απαιτητή νομισματική πολιτική εξαιτίας ασύμφορου πληθωρισμού, η διαφαινόμενη ενεργειακή κρίση με βασικό θύμα το βορειότερο μισό της Ευρωζώνης, και η υπολογίσιμη ανισορροπία που δημιουργεί η πολιτική φυγόκεντρος σε κάποια Κράτη – Μέλη, προσθέτει η Trader24.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Coca Cola είναι αυτή που δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς σημειώνει απώλειες 2,34%, με τις ΟΠΑΠ, Τιταν, Εθνική, ΔΕΗ, Jumbo και Σαράντη να υποχωρούν επίσης. Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Λάμδα, Eurobank, Quest, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο και ΟΤΕ, ενώ σε θετικά εδάφη κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών