Ελεγχόμενες πιέσεις αλλά με αρκετή νευρικότητα, είναι η εικόνα που επικρατεί σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει επιφυλακτικό στη ζώνη των 900 μονάδων, ειδικά όταν διεθνώς το κλίμα παραμένει αρνητικό. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,49% στις 894,71 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να έχει ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης – Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με απώλειες άνοιξε η εβδομάδα

Οι αλλαγές στον FTSE Russell

Η βελτίωση του τζίρου στην αγορά, ειδικά από την περασμένη εβδομάδα συνδέεται από πολλούς αναλυτές με την αιφνίδια απόφαση του FTSE Russell να μεταφέρει στον large cap τις ελληνικές μετοχές που μέχρι πρότινος ήταν στον mid cap. Οι 11 ελληνικές εισηγμένες που μεταφέρθηκαν στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, ΕΛΠΕ, Jumbo, Μotor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ουσιαστικά πρόκειται για αναβάθμιση, καθώς το «σετ» των ελληνικών μετοχών θα μπορέσει να προσελκύσει κεφάλαια funds που παρακολουθούν τους δείκτες του οίκου. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 19ης Σεπτεμβρίου, αναμένοντας να αυξήσουν κατακόρυφα τις εισροές στην αγορά, καθώς στον Mid Cap αναβαθμίστηκαν επίσης οι μετοχές των Aegean, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ, Lamda, Quest, Σαράντης και Viohalco, που μέχρι τώρα ήταν στον Small Cap.

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις εντοπίζονται στις Titan, Coca Cola, Jumbo, Εθνική και ΟΠΑΠ, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΔΕΗ, Eurobank, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Σαράντης, Λάμδα, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος και Alpha bank. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών