«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ» και «το δωμάτιό μου ήταν πολύ θορυβώδες», μπορεί να είναι τα παράπονα που φοβούνται οι ξενοδόχοι από τους επισκέπτες, αλλά για τους αδερφούς Ρίκλιν αυτό είναι όλο το νόημα του τελευταίου τους ξενοδοχείου «μηδέν αστέρων»
Διαβάστε επίσης – «Όνειρο θερινής νυκτός» στην…παγωμένη βασιλική σουίτα
Διαβάστε επίσης – Στο μυστικό δωμάτιο του Moulin Rouge
Το δωμάτιο των Ελβετών concept artists είναι ουσιαστικά ένα διπλό κρεβάτι σε μια πλατφόρμα, με δύο κομοδίνα και φωτιστικά. Δεν υπάρχουν τοίχοι, οροφή ή πόρτες που να παρέχουν ιδιωτικότητα.
Null Stern
Έχουν στήσει τη null stern (μηδέν αστέρια στα γερμανικά) σουίτα τους σε έναν δρόμο δίπλα σε ένα βενζινάδικο στο χωριό Saillon, στο καντόνι Valais της νότιας Ελβετίας.
«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε τους καλεσμένους να σκεφτούν τα προβλήματα του κόσμου», είπαν στο Reuters τα δίδυμα αδέρφια, και να τους εμπνεύσουμε να ενεργήσουν διαφορετικά.
Έχουν δημιουργήσει παρόμοια κρεβάτια σε ειδυλλιακά σημεία, αλλά αυτή είναι η πρώτη «αντιειδυλλιακή» τοποθεσία τους.
«Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε»
«Ο ύπνος δεν είναι το ζητούμενο», είπε ο Φρανκ Ρίκλιν. “Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο προβληματισμός σχετικά με την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση. Η παραμονή εδώ είναι μια δήλωση για την ανάγκη για επείγουσες αλλαγές στην κοινωνία.”
Καθώς θα μένουν άυπνοι, οι επισκέπτες θα μπορούν να προβληματιστούν για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος και η ατελείωτη αναζήτηση της τελειότητας της ανθρωπότητας και η ζημιά που προκαλεί στον πλανήτη.
«Με λίγα λόγια, τώρα δεν είναι η ώρα για ύπνο, πρέπει να αντιδράσουμε», είπε ο Πάτρικ. «Αν συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση που είμαστε σήμερα, μπορεί να υπάρχουν περισσότερα αντιειδυλλιακά μέρη παρά ειδυλλιακά».
Διαβάστε επίσης -CitizenM: Εικονικό ξενοδοχείο στο metaverse
Το έργο, το οποίο έχει αναπτυχθεί με τον ξενοδόχο Daniel Charbonnier, περιλαμβάνει επίσης τρεις επιπλέον σουίτες «null stern» σε έναν πιο ειδυλλιακό αμπελώνα και σε μια γραφική πλαγιά.
Οι σουίτες, οι οποίες διαθέτουν υπηρεσία μπάτλερ που προσφέρει ποτά και πρωινό, θα είναι διαθέσιμες από την 1η Ιουλίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Η τιμή για έναν βραδινό «μη ύπνο» είναι 325 ελβετικά φράγκα (337 $).
Latest News
Η Γερμανία θα πείσει τον Τραμπ να παραμείνει στον ΠΟΥ; - Πλήγμα η απώλεια 130 εκατ. από εισφορές
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λαμβάνει από τις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου το 20% των υποχρεωτικών συνεισφορών
Μνημόνιο συνεργασίας Pfizer με ΠΑΜΑΚ για την καινοτομία
Συν-δημιουργία μαθήματος με τίτλο «Ψηφιακή Καινοτομία και Συστήματα Μεταφοράς Τεχνολογίας» η πρώτη πρωτοποριακή δράση
Μιχάλης Αργυρού: Νέες πρωτοβουλίες σε κλάδους, όπου και αν χρειαστεί
Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού δίνει το στίγμα της πολιτικής για τη μείωση των φόρων μιλώντας στην έντυπη έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου
Kυρίαρχη στις ιώσεις η γρίπη Α – Σαρώνουν τα επικίνδυνα κοκτέιλ ασθενειών
Συνεχίζει η αυξητική τάση στην γρίπη, τις ιώσεις και τον κορονοϊό και κατά τον Ιανουάριο, όπου αναγκαία κρίνονται τα μέτρα προφύλαξης
Μαγιορκίνης για γρίπη: Για πρώτη φορά μετά την Covid-19 τέτοια έξαρση
«Είναι πιθανώς η πρώτη χρονιά μετά από την Covid-19 που έχουμε τόσο μεγάλη κυκλοφορία στη γρίπη», είπε ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης
Κι άλλα έργα 11,5 εκατ. για το λίφτινγκ στο ΟΑΚΑ – Ο νέος διαγωνισμός
Για το λίφτινγκ στο ΟΑΚΑ το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε νέο διαγωνισμό που αφορά σε έργα στον περιβάλλοντα χώρο του «Σπύρος Λούης»
Γιατί οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται πλέον τους προϊσταμένους τους
Το 67% απολάμβανε την εμπιστοσύνη προς τον προϊστάμενό του ότι θα λάβει ορθές επιχειρηματικές αποφάσεις τον Μάιο του 2020 - To ποσοστό αυτό έχει μειωθεί
Πέθανε η Καίτη Γκρέυ
Η Καίτη Γκρέυ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 100 ετών
Πώς το burnout έχει γίνει η μάστιγα της σύγχρονης εργασίας
Το αίσθημα του άγχους και της υπερφόρτωσης στη δουλειά μπορεί να μετατραπεί σε μια πιο σοβαρή κατάσταση, που υπερβαίνει το απλό αίσθημα κούρασης και καταλήγει στην εξουθένωση, στο «burnout»
Υπέρ μικρών εργασιακών «ατασθαλιών» στην εργασία τους Gen Z και Millennials
Μικρές διεξόδους χαλάρωσης στη δουλειά έχουν βρει οι Gen Z και Millennials, δείχνοντας μεγάλη αγάπη στον ύπνο κατά την ώρα εργασίας, αλλά και στην πρόωρη αποχώρηση