Πτωτικά κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον δοκιμάζει τα επίπεδα των 890 μονάδων, στη σκιά του άκρως διεθνούς αρνητικού κλίματος.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,55% στις 891,51 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Τα τρία ερωτήματα

Τα μεγάλα ερωτήματα στην αγορά είναι τρία. Το πρώτο, τεχνικής φύσεως, έχει να κάνει με τις αντοχές του ΧΑ μπροστά στο ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων και το κατά πόσο μπορεί να το διαπεράσει με βιώσιμο τρόπο. Δηλαδή, ακόμη και να μπορεί το ΧΑ να κινηθεί πάνω από αυτό το όριο, πόσο μπορεί να το κρατήσει και αν έχει τις δυνάμεις να το υπερασπιστεί.

Το δεύτερο ερώτημα είναι οι αντοχές του ΧΑ στη σκιά ενός άκρως αρνητικού διεθνούς κλίματος, όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street. Μέχρι τώρα, το ΧΑ έχει δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί τις πιέσεις, αλλά ουδείς έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στις προθέσεις των long.

Το τρίτο ερώτημα είναι εάν οι πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώνουν ενόψει και της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών την προσεχή Παρασκευή στη Βουλή, πυροδοτήσουν ένα κύμα risk off που θα αναιρέσει όλη την ανοδική κίνηση από τις αρχές του Ιουλίου.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε αυτό το ναρκοθετημένο περιβάλλον, Coca Cola, Alpha Bank, Εθνική και ΕΛΧΑ ηγούνται των απωλειών, ενώ ήπιες απώλειες καταγράφουν οι Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, ΔΕΗ, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Σαράντης, Aegean και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών