
«Δεν θα υπάρξουν άλλοι αγώνες στη Ρωσία». Με τη φράση αυτή ο ισχυρός άνδρας της Φόρμουλα 1, Στέφανο Ντομενικάλι, έκλεισε επ’ αόριστον το κεφάλαιο «Ρωσία», αφήνοντας να εννοηθεί πως η ακύρωση του ρωσικού γκραν πρι λόγω του πολέμου λαμβάνει οριστικό χαρακτήρα στο πλαίσιο της ανανέωσης του προγράμματος του πρωταθλήματος της F1.
Το ρωσικό γκραν πρι επρόκειτο φέτος να πραγματοποιηθεί στο αγαπημένο θέρετρο του Βλαντιμίρ Πούτιν, το Σότσι, στις 25 Σεπτεμβρίου, πριν μετακινηθεί από το 2023 στην πίστα του Igora Drive στην Αγία Πετρούπολη. Ο φετινός αγώνας στο Sochi Autodrom –στο οποίο είχε διακριθεί, στο παρελθόν, η ομάδα της Mercedes- ακυρώθηκε λόγω του πολέμου, όμως το «μπλόκο» των Ρώσων λαμβάνει μόνιμο χαρακτήρα.
Διαβάστε επίσης: Τι είναι το σύστημα Halo που σώζει ζωές στη Φόρμουλα 1
«Πάντοτε πίστευα ότι ποτέ, δεν πρέπει να λες ποτέ. Όμως στην προκειμένη περίπτωση μπορώ να υποσχεθώ με βεβαιότητα πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε ξανά μαζί τους (με τους Ρώσους)» σχολίασε ο Ντομενικάλι, μιλώντας στο περιοδικό Sport Bild.
Τα λεφτά μας… πίσω
Στη δήλωση αυτή ο επικεφαλής της ρωσικής ANO Rosgonki, που προωθούσε το ρωσικό γκραν πρι, απάντησε πως, κατά συνέπεια, περιμένει την F1 να επιστρέψει τα χρήματα που της δόθηκαν στο πλαίσιο των πληρωμών για τον φετινό αγώνα που ακυρώθηκε.
«Το χρέος αυτό υπάρχει, έχει επιβεβαιωθεί και περιμένουμε την αποπληρωμή του ανεξαρτήτως της τωρινής θέσης της διοίκησης της Φόρμουλα 1 σε σχέση με την πραγματοποίηση αγώνων στη Ρωσική Ομοσπονδία» σχολίασε ο Αλεξέι Τίτοβ.
Η Ρωσία είχε ενταχθεί στο άκρως εκλεκτικό πρόγραμμα της F1 το 2014, όταν ο τότε ισχυρός άνδρας της Φόρμουλα, ο Μπέρνι Έκλεστοουν, κατέληξε σε ένα πολύ ακριβό συμβόλαιο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, o οποίος επιτηρούσε προσωπικά το θέμα της διαπραγμάτευσης και επίτευξης συμφωνίας. O Έκλεστοουν, από την πλευρά του, παραμένει μέχρι και σήμερα υπερασπιστής και θαυμαστής του Ρώσου προέδρου.


Latest News

Ο Μούσα και ένα «χρυσό» deal: «Υπογράφει συμβόλαιο για τρία χρόνια με 10.000.000»
Δημοσίευμα από το εξωτερικό κάνει λόγο για αποχώρηση του Μούσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και υπογραφή πλουσιοπάροχου συμβολαίου με τη Dubai BC

Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της Formula 1
Η Formula 1 της Liberty Media αναζητά 150 έως 180 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα

Ούτε τον βασικό μισθό ο Κάρολ!
Από τα χρυσά συμβόλαια της Premier League στον βασικό μισθό της Γαλλίας: Η απίθανη πορεία του Άντι Κάρολ

Η «χρυσή» Euroleague - Από τον Ναν και τον Βεζένκοφ στα 2.600.000 του Σλούκα
Πόσοι Έλληνες βρίσκονται στη λιστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στη Euroleague

Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νέα Υόρκη – «Παίρνουμε ευρωπαϊκά και πρωταγωνιστούμε σε όλη την Ευρώπη» (pics+vid)
Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη, βράβευσε τον ηγέτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τίμησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Σύνδεσμος φιλάθλων Ολυμπιακού Νέας Υόρκης
Κεντρικό πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

Τα σχέδια του ΝΒΑ για επέκταση στην Ευρώπη
Το NBA σχεδιάζει την δημιουργία νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ευρώπη εκ του μηδενός

Μπαίνει ο… ήλιος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Η συμφωνία της UEFA με την SolarPower
Πώς θα «πρασινίσουν» τα γήπεδα - Στα θρανία οι ομάδες για σεμινάρια από τη SolarPower

Από το Old στο New... Trafford - Πού θα βρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα 2 δισ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λέει ότι τα φιλόδοξα σχέδιά της για το γήπεδο που θα αντικαταστήσει το Old Trafford θα προκαλέσουν αναγέννηση της περιοχής

Πού θα κατασκευατεί το νέο γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν - Πόσο θα κοστίσει
Η Παρί Σεν Ζερμέν μετά τη ρήξη της με τον δήμαρχο του Παρισιού προχωρά σε κατασκευή νέου γηπέδου σε προάστιο της πόλης