
Ορόσημο για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων στον εργασιακό τομέα των ΗΠΑ αναμένεται από τώρα πως θα αποδειχτεί το δικαστήριο που ορίστηκε να λάβει χώρα τον επόμενο Ιούνιο, όταν περιφερειακό δικαστήριο στο Μανχάταν θα κληθεί να κρίνει αν ο τραπεζικός κολοσσός της Goldman Sachs Group ακολουθεί εργασιακές πρακτικές που θίγουν τα δικαιώματα των γυναικών εργαζομένων.
Η δικαστής Αναλίσα Τόρες απέρριψε σήμερα την ένσταση που είχε υποβάλει η μεγάλη δικηγορική ομάδα της τράπεζας προκειμένου η υπόθεση να απορριφθεί. Έτσι η αγωγή που έχουν υποβάλλει 1.800 εργαζόμενες κάνοντας λόγο για πολιτική δύο ταχυτήτων σε μισθούς και προαγωγές μεταξύ ανδρών και γυναικών στην τράπεζα θα προχωρήσει και θα εκδικαστεί. Η δίκη ορίστηκε για τις 5 Ιουνίου 2023.
Διαβάστε επίσης: Goldman Sachs: Απαισιοδοξία για τα οικονομικά της αποτελέσματα
Οι εργαζόμενες που καταρχάς είχαν πετύχει με προηγούμενη δικαστική απόφαση να ακουστούν ως ομάδα, παρά το γεγονός ότι προέρχονταν από διαφορετικά κλιμάκια της τράπεζας, κάτι που ενδυναμώνει τη θέση τους, υποστηρίζουν πως η Goldman συστηματικά εδώ και χρόνια προσφέρει χαμηλότερους μισθούς στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, ενώ παράλληλα τους δίνει χαμηλότερες αξιολογήσεις με αποτέλεσμα να μην προτιμώνται στις προαγωγές.
Νομικοί κύκλοι μιλούν για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που θα θίξουν το θέμα της ισότητας των δύο φύλων στους εργασιακούς χώρους των ομίλων της Wall Street, ανοίγοντας το παράθυρο για να προωθηθούν και άλλες ανάλογες υποθέσεις.
Η ίδια η Goldman Sachs αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως τα στοιχεία των γυναικών που στράφηκαν εναντίον της είναι ελλιπή και παραπλανητικά. «Η Goldman Sachs είναι υπερήφανη για την μακρά πορεία που έχει στην προώθηση και υποστήριξη των γυναικών και προσβλέπουμε στο να υπερασπιστούμε δυναμικά τη θέση μας απέναντι στις αβάσιμες αυτές κατηγορίες» σχολίασε η τράπεζα σε ανακοινωθέν της.


Latest News

Πού πήγαν οι CEOs των 100 εκατομμυρίων δολαρίων;
Ο αριθμός των πακέτων αμοιβών άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων άρχισε να μειώνεται

Η αντεπίθεση των καφέ στους… «εισβολείς του πληκτρολογίου»
Με την τηλεργασία να αποτελεί μια πραγματικότητα ορισμένοι ιδιοκτήτες καφέ έχουν αρχίσει να αντιστέκονται στην «εισβολή» των εργαζομένων με φορητούς υπολογιστές

Ανάπτυξη για τις επιχειρήσεις με υβριδικό μοντέλο εργασίας το 2025
Νέα έρευνα της IWG αποκαλύπτει ότι οι επιχειρήσεις που προσφέρουν ευελιξία στον χώρο εργασίας διαθετουν μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και είναι καλύτερα προετοιμασμένες για το μέλλον

Πότε αντιμετωπίζουν αυξημένη λογοδοσία οι CEOs - Τι έδειξε μελέτη
Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι είναι πιο πιθανό να απολυθούν για υπολειτουργία της εταιρείας εάν κάποια μέλη του ΔΣ έχουν μια συγκεκριμένη ιδιότητα

Οι 3+1 λόγοι για να αλλάξει κάποιος δουλειά
Γιατί να αφήσει κάποιος τη δουλειά του για μια άλλη - Τι ισχύει στην Ελλάδα

Γυναίκες και καριέρα: Ο μακρύς δρόμος της επαγγελματικής ισότητας [γράφημα]
Αν και έχουν γίνει βήματα προς την κατάκτηση της ισότητας, η εξίσωση «γυναίκες και καριέρα» είναι δύσκολη - Oι τελευταίες έρευνες