Η Apple φέρεται να έχει στενή συνεργασία με τους προμηθευτές της ώστε να εντατικοποιήσει την παραγωγή της στην Ινδία και τα πρώτα iPhone 14 ινδικής παραγωγής να είναι έτοιμα έως τα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο.
Οι συγκεκριμένες κινήσεις θα ακολουθήσουν το επίσημο λανσάρισμα της σειράς iPhone 14, τον Σεπτέμβριο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg βασισμένο σε πηγές με γνώση του θέματος.
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ταϊβανέζικη Foxconn, εκ των βασικών κατασκευαστών των συσκευών της Apple, έχει ήδη μελετήσει τη διαδικασία αποστολής των απαιτούμενων υλικών από τα εργοστάσια της Κίνας και να ξεκινήσει η συναρμολόγηση των iPhone 14 σε εργοστάσιο στα νότια της ινδικής πόλης Τσενάι.
Διαβάστε ακόμα: Το iPhone 14 κόντρα στο ρεύμα – Υψηλές πωλήσεις αναμένει η Apple
Εναλλακτικές επιλογές
Αιτία της αλλαγής πλεύσης της αμερικανικής εταιρείας, που επί χρόνια κατασκεύαζε τα προϊόντα της σε εργοστάσια της Κίνας, φέρεται να είναι η απόφαση να αναζητηθούν εναλλακτικές επιλογές μετά από δύο κυρίως γεγονότα: καταρχήν η σύγκρουση ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον, αλλά και τα λοκντάουν στην Κίνα που δημιούργησαν προβλήματα στις γραμμές παραγωγής πολλών εταιρειών.
Σημειώνεται ότι η Apple έχει ήδη προχωρήσει σε μετάβαση σε νέες γραμμές παραγωγής, εκτός Κίνας, σε άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, η οποία βέβαια αποτελεί και τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά συσκευών smartphone στον κόσμο. Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει και τις γραμμές παραγωγής του iPad στην ινδική υπό-ήπειρο.
Η Ινδία και χώρες όπως το Μεξικό και το Βιετνάμ εξελίσσονται σε εξαιρετικής σπουδαιότητας για τους υπό-κατασκευαστές που ουσιαστικά προμηθεύουν τις αμερικανικές εταιρείες με τα προϊόντα τους, καθώς οι τελευταίες προσπαθούν να δημιουργήσουν εναλλακτικές γραμμές παραγωγής εκτός Κίνας.
Διαβάστε ακόμα: Ποια iPhone θα «φοράνε» κορυφαίους επεξεργαστές – Οι αλλαγές που έρχονται
Ο πόλεμος των ημιαγωγών
Όπως αναφέρει το Reuters, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να περιορίσουν τις αποστολές αμερικανικού εξοπλισμού κατασκευής μικροτσίπ σε κατασκευαστές στην Κίνα, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξέλιξη του κινεζικού τομέα ημιαγωγών και να προστατεύσουν έτσι τις αμερικανικές εταιρείες.
Εάν η αμερικανική κυβέρνηση προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, θα μπορούσαν να υπάρξουν και παράπλευρες απώλειες και συγκεκριμένα να πληγούν εταιρείες όπως η Samsung και η SK Hynix, που διαθέτουν μεγάλα εργοστάσια στη χώρα.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei σημείωνε ότι οι προμηθευτές της Apple είναι σε συνομιλίες ώστε η παραγωγή του Apple Watch αλλά και των φορητών υπολογιστών MacBook να μεταφερθούν για πρώτη φορά στο Βιετνάμ.
Latest News
Έτοιμη να απαντήσει στους δασμούς Τραμπ η Ευρώπη - Τι είπε ο Ντομπρόβσκις
«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, αλλά και τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας, αν αυτό καταστεί αναγκαίο», σημείωσε ο ίδιος
Σανίδα σωτηρίας ρίχνει ο Τραμπ στο TikTok - Οι όροι του για να μην κλείσει η πλατφόρμα
Όποιος αγοράσει το TikTok πρέπει να «δώσει το μισό κεφάλαιο στις ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για την παραχώρηση άδειας», επανέλαβε ο Τραμπ
On Running: Οι Ελβετοί που θέλουν να «χτυπήσουν» Nike και Adidas
H ελβετική εταιρεία αθλητικών ειδών On Running που αναπτύσσεται ραγδαία - Οι συμφωνίες με Ρότζερ Φέντερερ και Ζεντάγια
Netflix: Ρεκόρ νέων συνδρομών και άλμα στα κέρδη
Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεων των αναλυτών για το 4ο τρίμηνο ανακοίνωσε η Netflix
Εργαζόμενοι vs CEOs: Το τεράστιο χάσμα μεταξύ των απολαβών στην Ευρώπη
Πόσα βγάζουν οι CEO στις 100 κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη
Η μανία για το AI...ταξιδεύει στο Νταβός
Η έκρηξη του brand AI ξεκίνησε στο Νταβός το 2024, παραμερίζοντας τα κρυπτονομίσματα, σε μια εποχή που το ChatGPT κέρδιζε ακόμη σε δημοφιλία
Τα πάνω κάτω απειλεί να φέρει ο Τραμπ στην παγκόσμια φορολόγηση των πολυεθνικών
Η κίνηση Τραμπ η οποία είναι πιθανό να πυροδοτήσει παγκόσμια αντιπαράθεση για τα φορολογικά καθεστώτα
Γιατί οι Αμερικανοί γεμίζουν τα κελάρια τους με κρασιά και τυριά από την Ευρώπη
Υπάρχει έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ ότι ο Τραμπ θα επιβάλει τελικά δασμούς σε μια σειρά από ευρωπαϊκά προϊόντα
Γιατί το Βερολίνο «τρέμει» για τις επερχόμενες αποφάσεις Τραμπ
Οι αυξήσεις δασμών που απειλεί να επιβάλει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα κοστίσουν 127 έως 180 δισ. ευρώ στη γερμανική οικονομία
Η διεύρυνση των BRICS, η αποδολαριοποίηση και οι απειλές Τράμπ [γράφημα]
Οι BRICS είναι, μετά την ένταξη της Ινδονησίας, μια ομάδα δέκα κρατών με σημαντικό οικονομικό βάρος και πρωταγωνιστική θέση στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου