Η Apple φέρεται να έχει στενή συνεργασία με τους προμηθευτές της ώστε να εντατικοποιήσει την παραγωγή της στην Ινδία και τα πρώτα iPhone 14 ινδικής παραγωγής να είναι έτοιμα έως τα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο.
Οι συγκεκριμένες κινήσεις θα ακολουθήσουν το επίσημο λανσάρισμα της σειράς iPhone 14, τον Σεπτέμβριο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg βασισμένο σε πηγές με γνώση του θέματος.
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ταϊβανέζικη Foxconn, εκ των βασικών κατασκευαστών των συσκευών της Apple, έχει ήδη μελετήσει τη διαδικασία αποστολής των απαιτούμενων υλικών από τα εργοστάσια της Κίνας και να ξεκινήσει η συναρμολόγηση των iPhone 14 σε εργοστάσιο στα νότια της ινδικής πόλης Τσενάι.
Διαβάστε ακόμα: Το iPhone 14 κόντρα στο ρεύμα – Υψηλές πωλήσεις αναμένει η Apple
Εναλλακτικές επιλογές
Αιτία της αλλαγής πλεύσης της αμερικανικής εταιρείας, που επί χρόνια κατασκεύαζε τα προϊόντα της σε εργοστάσια της Κίνας, φέρεται να είναι η απόφαση να αναζητηθούν εναλλακτικές επιλογές μετά από δύο κυρίως γεγονότα: καταρχήν η σύγκρουση ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον, αλλά και τα λοκντάουν στην Κίνα που δημιούργησαν προβλήματα στις γραμμές παραγωγής πολλών εταιρειών.
Σημειώνεται ότι η Apple έχει ήδη προχωρήσει σε μετάβαση σε νέες γραμμές παραγωγής, εκτός Κίνας, σε άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, η οποία βέβαια αποτελεί και τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά συσκευών smartphone στον κόσμο. Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει και τις γραμμές παραγωγής του iPad στην ινδική υπό-ήπειρο.
Η Ινδία και χώρες όπως το Μεξικό και το Βιετνάμ εξελίσσονται σε εξαιρετικής σπουδαιότητας για τους υπό-κατασκευαστές που ουσιαστικά προμηθεύουν τις αμερικανικές εταιρείες με τα προϊόντα τους, καθώς οι τελευταίες προσπαθούν να δημιουργήσουν εναλλακτικές γραμμές παραγωγής εκτός Κίνας.
Διαβάστε ακόμα: Ποια iPhone θα «φοράνε» κορυφαίους επεξεργαστές – Οι αλλαγές που έρχονται
Ο πόλεμος των ημιαγωγών
Όπως αναφέρει το Reuters, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να περιορίσουν τις αποστολές αμερικανικού εξοπλισμού κατασκευής μικροτσίπ σε κατασκευαστές στην Κίνα, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξέλιξη του κινεζικού τομέα ημιαγωγών και να προστατεύσουν έτσι τις αμερικανικές εταιρείες.
Εάν η αμερικανική κυβέρνηση προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, θα μπορούσαν να υπάρξουν και παράπλευρες απώλειες και συγκεκριμένα να πληγούν εταιρείες όπως η Samsung και η SK Hynix, που διαθέτουν μεγάλα εργοστάσια στη χώρα.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei σημείωνε ότι οι προμηθευτές της Apple είναι σε συνομιλίες ώστε η παραγωγή του Apple Watch αλλά και των φορητών υπολογιστών MacBook να μεταφερθούν για πρώτη φορά στο Βιετνάμ.
Latest News
Σε ποιο μέρος στο Παρίσι είναι πιο δύσκολο να κλείσεις τραπέζι
Δεν είναι κάποιο νέο στέκι με ένα viral ζαχαροπλαστείο ούτε ένα θρυλικό μπιστρό με ένα ή δύο αστέρια Michelin για τα οποία φημίζεται το Παρίσι
Βούιτσιτς (ΕΚΤ): Οι μειώσεις επιτοκίων θα συνεχιστούν και το 2025
Η κατεύθυνση είναι σαφής για την ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να συνεχίσει την κατεύθυνση του 2024 με περαιτέρω μείωση των επιτοκίων
Economist για Τραμπ: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον νέο πρόεδρο, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
Συνολικά 29 απεργίες έλαβαν χώρα σε χώρους εργασίας με πάνω από 1.000 εργαζόμενους στο 11μηνο - Το μέλλον επί προεδρίας Τραμπ
Γιατί το νέο concept της KFC δεν θυμίζει καθόλου... KFC
Η αμερικανική αλυσίδα KFC εγκαινιάζει το Saucy, που δίνει έμφαση στο κοτόπουλο και τις σάλτσες - Σε ποιους απευθύνεται
Η Apple αναδείχθηκε ως η καλύτερη διοικούμενη εταιρεία των ΗΠΑ και «εκθρόνισε» τη Microsoft
Πήρε τη μοναδική διάκριση All Star στην ετήσια κατάταξη Management Top 250 - Πώς «εκθρόνισε» τη Microsoft
Οι κεντρικοί τραπεζίτες προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τον Τραμπ [γράφημα]
Από την αμερικανική Fed μέχρι την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητείται δείγμα γραφής για τις πολιτικές του νέου προέδρου των ΗΠΑ
Γιατί τα φάρμακα για απώλεια βάρους στέλνουν τους Αμερικανούς στον γιατρό
Αποκλειστική ανάλυση εκατοντάδων χιλιάδων ηλεκτρονικών αρχείων ασθενών από την εταιρεία δεδομένων υγείας Truveta
Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
Στη Βραζιλίας οι υπερβολικές κρατικές δαπάνες που ωθούν τον καλπάζοντα πληθωρισμό και παραγκωνίζουν την ανάπτυξη είναι μια μόνιμη πληγή
Πρόταση για αμυντικές δαπάνες 90 δισ. από τον Γερμανό υπουργό Άμυνας
Οι δηλώσεις του Μπόρις Πιστόριους στη Γερμανία έρχονται εν μέσω πίεσης προς τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες
Το νέο χαράτσι του δημάρχου στους Λονδρέζους
Νέο χαράτσι επέβαλε ο δ΄ήμαρχος σε όποιον μετακινείται στο Λονδίνο