Με απώλειες κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αδυνατούν να κρατήσουν τα επίπεδα, καθώς λείπει η ορατότητα για την διαχείριση των ενεργειακών προβλημάτων της Ευρώπης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,3%, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να χάνει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,40% στις 7.458 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,28% στις 13.157 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,64% στις 6.321 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η ολλανδική ασφαλιστική ASR Nederland κερδίζει 3%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ στον αντίποδα, η SimCorp χάνει 5%.

Διαβάστε επίσης – Η «σχιζοφρενική» αγορά του ΟΠΕΚ και το roller coaster των τιμών

Εν αναμονή των πρακτικών της ΕΚΤ

Οι αγορές αναμένουν αύριο Πέμπτη τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου και θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής. Το μεγάλο ερώτημα της αγοράς είναι άλλωστε εάν η ΕΚΤ συνεχίσει με πιο επιθετικό ρυθμό τη σύσφιξη, επιβαρύνοντας το ήδη κακό κλίμα στην οικονομία.

Με τον πληθωρισμό να καλπάζει παρά την ανοδική τάση των επιτοκίων (σε περίπου τρεις εβδομάδες, άλλωστε, η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης) και τον χειμώνα που πλησιάζει να φέρνει πιο κοντά τα χειρότερα σενάρια ενεργειακής ανασφάλειας και στοχευμένων περικοπών, οι αγορές φαίνεται να έχουν προεξοφλούν πως η ύφεση είναι, δυστυχώς, σχεδόν αναπόφευκτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Νέα ρεκόρ για  S&P 500 και Dow
Wall Street |

Τα ρεκόρ των S&P 500 και Dow «στρώνουν το χαλί» για την καλύτερη εβδομάδα της χρονιάς της Wall Street

Η σαρωτική νίκη του Τραμπ ενίσχυσε τα στοιχήματα για μια φιλική προς τις επιχειρήσεις ατζέντα και η αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων μείωσε την πίεση στην αμερικανική οικονομία