Στα επίπεδα πλησίον των 890 μονάδων αναδιπλώνεται και πάλι το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει περιορίσει σημαντικά τα κέρδη του καθώς οι πωλητές έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ειδικά σε δεικτοβαρείς τίτλους. Έτσι, από το πρωινό +1%, αυτή τη στιγμή ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,20% στις 894 μονάδες, με τον τζίρο στα 31 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα της αγοράς σήμερα είναι αντίστροφη με εκείνη που υπήρξε στη χθεσινή συνεδρίαση, όταν άρχισε με σημαντικές απώλειες για να κλείσει τελικά με κέρδη. Οι πωλητές μάλιστα σήμερα άρχισαν τη «φθορά» της αγοράς από δεικτοβαρείς τίτλους με τις εντολές τους να επεκτείνονται σε όλο και περισσότερες μετοχές.

Διαβάστε ακόμα: Ώθηση από το γερμανικό ΑΕΠ λαμβάνουν οι ευρωαγορές

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αγορά έχει δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις 878 μονάδες που αφορούν στην τρέχουσα στήριξη, αλλά η Trader24 τονίζει ότι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα εμποδίζει στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο για άλλη μια φορά, ώστε να αναμένουμε τον ρυθμό από τις διεθνείς αγορές για να αποκτήσουμε σαφή κατευθυντικότητα.

Πάντως, ο ΓΔ φαίνεται να κινείται σε ανοδικό βραχυπρόθεσμο μοτίβο, με την περιοχή των 917-920 μονάδων να αποτελεί τη σοβαρή αντίσταση, όπου και θα απαιτηθούν ισχυρότερες αγοραστικές τοποθετήσεις για να πείσουν για τη συνέχεια.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, κονταροχτυπιούνται οι απώλειες των ΔΕΗ, Coca Cola, Quest και Σαράντη με τα κέρδη των Μυτιληναίου, Ελληνικών Πετρελαίων, Alpha Bank και ΟΠΑΠ. Θετικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Titan και Ελλάκτωρ, ενώ αρνητικά κινούνται οι Motor Oil, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Εθνική, ΟΛΠ και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Έρευνα: Οι 30 ελληνικές εισηγμένες με ΔΣ που έχουν τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Οι 30 ελληνικές εισηγμένες με ΔΣ που έχουν τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία

Μεταξύ άλλων παράγοντες αξιολόγησης ήταν η συμμετοχή ανά φύλο, η διαφοροποίηση ως προς τις δεξιότητες των μελών, ο αριθμός μελών του μειοψηφούντος φύλου σε ηγετικές θέσεις