Σημαντική ώθηση από το βελτιωμένο διεθνές κλίμα λαμβάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο καταφέρνει να επανέλθει στη ζώνη των 900 μονάδων έχοντας αυτή τη φορά στο πλευρό του τη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,88% στις 900,20 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 6 εκατ. ευρώ.

Αν και οι διεθνείς αβεβαιότητες παραμένουν, οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα αντιδρούν ανοδικά μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από την ανάπτυξη της Γερμανίας. Και σε αυτή την αντίδραση, το ΧΑ βρίσκει και πάλι το δρόμο για το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, αν και η αποφασιστική διάσπαση του δεν φαίνεται προς ώρας εφικτή.

Διαβάστε επίσης – Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Λαμβάνουν ώθηση από το γερμανικό ΑΕΠ

Αναχώματα στις διεθνείς αναταράξεις

Άλλωστε, οι εστίες αβεβαιότητας παραμένουν, με τις αγορές παγκοσμίως να αναμένουν το συμπόσιο της Federal Reserve στο Τζάκσον Χολ που αρχίζει σήμερα και θα κορυφωθεί με την αυριανή ομιλία του επικεφαλής Τζερόμ Πάουελ. Παρόλα αυτά, όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον Ot.gr, όσο το ΧΑ ανακτά εδάφη, χωρίς μεγάλες κινήσεις, τόσο μπορεί να δημιουργήσει αναχώματα στις διεθνείς αναταράξεις που μπορεί να απειλήσουν τις κοντινές του στηρίξεις.

Διαβάστε επίσης – Wall Street: Στο συμπόσιο της Fed και στην κρίσιμη ομιλία Πάουελ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι επενδυτές

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται οι ΟΛΠ, Quest, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Jumbo, Titan, Λάμδα, ΔΕΗ και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών