Ο περιορισμός των εξαγωγών από τη Ρωσία λόγω κυρώσεων, αλλά και η εκρηκτική αύξηση της ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εκτινάξει στα ύψη τις πωλήσεις πολύτιμων λίθων που «καλλιεργούνται» στα εργαστήρια της Ινδίας. Η Ινδία, η οποία κόβει ή γυαλίζει περίπου το 90% των διαμαντιών που πωλούνται στον κόσμο έχει μπει ενεργά και στο πεδίο των πωλήσεων.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο Vipul Shah, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Προώθησης Εξαγωγών Gem & Jewellery, οι εξαγωγές γυαλισμένων διαμαντιών που καλλιεργούνται στο εργαστήριο ενδέχεται να διπλασιαστούν το τρέχον οικονομικό έτος.
Διαβάστε επίσης – Το κυνήγι των διαμαντιών
«Έχουμε τεράστιες δυνατότητες να αυξήσουμε τις εξαγωγές στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια έως τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια με βάση τη ζήτηση και την αποδοχή των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Bloomberg.
Και πρόσθεσε ότι τα εργαστηριακά διαμάντια θα αντιμετωπιστούν ως ένα μοντέρνο κόσμημα, το οποίο είναι προσιτό στους νέους, και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αλλάξει η αγορά.
Διαβάστε επίσης – Διαμάντια: Γιατί ακόμα και η De Beers δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση
Καλλιέργειες διαμαντιών
Τα διαμάντια που καλλιεργούνται σε εργαστήρια αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος της αγοράς επί του παρόντος. Ωστόσο, η πολύ φθηνότερη αυτή επιλογή έχει αυξήσει το μερίδιό της καθώς έχει τα ίδια φυσικά χαρακτηριστικά και χημική σύνθεση με τις εξορυσσόμενες πέτρες, με τους ειδικούς να χρειάζονται μια μηχανή για να διακρίνουν μεταξύ συνθετικών και εξορυσσόμενων πολύτιμων λίθων.
Οι εξαγωγές γυαλισμένων διαμαντιών που καλλιεργούνται σε εργαστήρια της Ινδίας αυξήθηκαν περίπου 70% την περίοδο Απριλίου-Ιουλίου στα 622,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αυτές των κομμένων και γυαλισμένων διαμαντιών μειώθηκαν κατά περίπου 3% στα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της GJEPC.
Πλεονεκτήματα
Ένα πλεονέκτημα του τεχνητού πολύτιμου λίθου είναι ότι διαθέτει σύστημα παρακολούθησης που βοηθά στην παρακολούθηση της αλυσίδας εφοδιασμού και στη διατήρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στους πολύτιμους λίθους.
«Τα εμπορικά διαμάντια ποιότητας πολύτιμων λίθων που εξορύσσονται στη γη αντικαθίστανται πλήρως από διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο», δήλωσε ο Ritesh Shah, διευθυντής της ALTR, μιας από τις πρώτες παγκόσμιες επωνυμίας που δραστηριοποιούνται στον χώρο.
Και πρόσθεσε ότι η προσιτή τιμή του προϊόντος, το χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, το μέγεθος και η εξαιρετική ποιότητα προσφέρουν μεγάλη έλξη για τους αγοραστές, με τις ΗΠΑ να είναι πρωτοπόροι στη στροφή στη συμπεριφορά των καταναλωτών.
Από τις ελάχιστες εταιρείες που καλλιεργούσαν διαμάντια σε εργαστήρια στα μέσα της δεκαετίας του 2000, υπάρχουν τώρα περίπου 25 τέτοιοι καλλιεργητές στην Ινδία.
Latest News
Οι 3 αλλαγές στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ - Πώς εμπλέκονται βιομηχανία, ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικά φαρμακεία
Προσλαμβάνονται άμεσα με μπλοκ παροχής υπηρεσιών 20 φαρμακοποιοί προκειμένου να ενισχύσουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Η Γερμανία θα πείσει τον Τραμπ να παραμείνει στον ΠΟΥ; - Πλήγμα η απώλεια 130 εκατ. από εισφορές
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λαμβάνει από τις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου το 20% των υποχρεωτικών συνεισφορών
Μνημόνιο συνεργασίας Pfizer με ΠΑΜΑΚ για την καινοτομία
Συν-δημιουργία μαθήματος με τίτλο «Ψηφιακή Καινοτομία και Συστήματα Μεταφοράς Τεχνολογίας» η πρώτη πρωτοποριακή δράση
Μιχάλης Αργυρού: Νέες πρωτοβουλίες σε κλάδους, όπου και αν χρειαστεί
Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού δίνει το στίγμα της πολιτικής για τη μείωση των φόρων μιλώντας στην έντυπη έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου
Kυρίαρχη στις ιώσεις η γρίπη Α – Σαρώνουν τα επικίνδυνα κοκτέιλ ασθενειών
Συνεχίζει η αυξητική τάση στην γρίπη, τις ιώσεις και τον κορονοϊό και κατά τον Ιανουάριο, όπου αναγκαία κρίνονται τα μέτρα προφύλαξης
Μαγιορκίνης για γρίπη: Για πρώτη φορά μετά την Covid-19 τέτοια έξαρση
«Είναι πιθανώς η πρώτη χρονιά μετά από την Covid-19 που έχουμε τόσο μεγάλη κυκλοφορία στη γρίπη», είπε ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης
Κι άλλα έργα 11,5 εκατ. για το λίφτινγκ στο ΟΑΚΑ – Ο νέος διαγωνισμός
Για το λίφτινγκ στο ΟΑΚΑ το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε νέο διαγωνισμό που αφορά σε έργα στον περιβάλλοντα χώρο του «Σπύρος Λούης»
Γιατί οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται πλέον τους προϊσταμένους τους
Το 67% απολάμβανε την εμπιστοσύνη προς τον προϊστάμενό του ότι θα λάβει ορθές επιχειρηματικές αποφάσεις τον Μάιο του 2020 - To ποσοστό αυτό έχει μειωθεί
Πέθανε η Καίτη Γκρέυ
Η Καίτη Γκρέυ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 100 ετών
Πώς το burnout έχει γίνει η μάστιγα της σύγχρονης εργασίας
Το αίσθημα του άγχους και της υπερφόρτωσης στη δουλειά μπορεί να μετατραπεί σε μια πιο σοβαρή κατάσταση, που υπερβαίνει το απλό αίσθημα κούρασης και καταλήγει στην εξουθένωση, στο «burnout»