Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του φαινομένου της Μεγάλης Παραίτησης στις ΗΠΑ, έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή μία νέα τάση στον χώρο εργασίας η οποία λαμβάνει το όνομα «εργαζόμενοι Boomerang».
Όπως προκύπτει από το LinkedIn, οι «εργαζόμενοι Boomerang», είναι, ουσιαστικά, οι υπάλληλοι που «παραιτήθηκαν από την εταιρεία όπου εργάζονταν, αλλά για διάφορους λόγους αποφάσισαν, τελικά, να επιστρέψουν σε αυτή».
Παράλληλα, πιθανή αύξηση των «εργαζομένων Boomerang», φέτος, θα μπορούσε, επίσης, να αποτελέσει παρεπόμενο του φαινομένου της Μεγάλης Παραίτησης. ‘Οπως ανέδειξε έρευνα από την εταιρεία μισθοδοσίας UKG, 43% όσων παραιτήθηκαν από τη θέση εργασίας τους, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παραδέχονται, σήμερα, ότι ένιωθαν καλύτερα στην προηγούμενή τους δουλειά.
Διαβάστε επίσης: Μήπως οι συνάδελφοί σας παραιτούνται «σιωπηρά»; Δείτε τι σημαίνει αυτό
Κάνοντας αναφορά στο εν λόγω φαινόμενο, δημοσίευμα του CNBC αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσατε να πάρετε πίσω την «πολυπόθητη» παλιά θέση εργασίας σας.
1.Επικοινωνήστε με κάποιον που γνωρίζει την «ποιότητα» της δουλειάς σας
Σημαντικό πλεονέκτημα που διαθέτουν οι «εργαζόμενοι Boomerang» είναι οι ήδη υπάρχουσες σχέσεις με τους παλιούς τους συναδέλφους.
«Γνωρίζετε σε ποιον θα πρέπει να απευθυνθείτε. Ανάλογα με τη σχέση που έχετε μαζί του, μπορείτε να τους ζητήσετε να τα πάτε για έναν καφέ, ή απλώς να του στείλετε ένα email».
Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να επιλέξετε κάποιον που να γνωρίζετε την «ποιότητα της δουλειάς σας», τονίζουν ειδικοί.
2. Εξηγήστε γιατί θέλετε να επιστρέψετε
Δεδομένου του ότι η επιθυμία σας να επιστρέψετε στο παλιό σας πόστο, ενδεχομένως να παραξενέψει αρκετούς, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους αποφασίσατε κάτι τέτοιο.
«Εξηγήστε γιατί πιστεύετε ότι αξίζει να σας προσλάβουν εκ νέου στην εταιρεία. Προσπαθήστε να εξηγήσετε με σαφήνεια γιατί φύγατε και γιατί τώρα θεωρείτε ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε καλύτερα στα παλιά σας καθήκοντα», υποστηρίζουν οι ειδικοί.
Το σημαντικότερα από όλα, ωστόσο, είναι να εξηγήσετε γιατί είστε καλύτερος υπάλληλος σε σχέση με πριν και πώς καταφέρατε να εξελιχθείτε επαγγελματικά.
3. Μεριμνήστε για την επιστροφή σας πριν ακόμη αποχωρήσετε
Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η διατήρηση καλών σχέσεων με τους συναδέλφους στην παλιά θέση εργασίας σας είναι υψίστης σημασίας, σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε στο παλιό σας πόστο.
Τέλος, προσθέτουν ότι: «Αν δεν έχετε χάσει επαφή με τους παλιούς σας συναδέλφους, θα είναι πιο εύκολο να αποφύγετε αμήχανες συζητήσεις, όταν αποφασίσετε να επιστρέψετε στον παλιό σας εργασιακό χώρο».
Latest News
Γιατί οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται πλέον τους προϊσταμένους τους
Το 67% απολάμβανε την εμπιστοσύνη προς τον προϊστάμενό του ότι θα λάβει ορθές επιχειρηματικές αποφάσεις τον Μάιο του 2020 - To ποσοστό αυτό έχει μειωθεί
Πώς το burnout έχει γίνει η μάστιγα της σύγχρονης εργασίας
Το αίσθημα του άγχους και της υπερφόρτωσης στη δουλειά μπορεί να μετατραπεί σε μια πιο σοβαρή κατάσταση, που υπερβαίνει το απλό αίσθημα κούρασης και καταλήγει στην εξουθένωση, στο «burnout»
Υπέρ μικρών εργασιακών «ατασθαλιών» στην εργασία τους Gen Z και Millennials
Μικρές διεξόδους χαλάρωσης στη δουλειά έχουν βρει οι Gen Z και Millennials, δείχνοντας μεγάλη αγάπη στον ύπνο κατά την ώρα εργασίας, αλλά και στην πρόωρη αποχώρηση
Ποιες είναι οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας - Η ανάλυση του Linkedin
Το LinkedIn εξέτασε εκατομμύρια θέσεις εργασίας διαπιστώνοντας ότι η ΑΙ είχε τη μεγαλύτερη άνοδο