
Ο πανικός που κυρίευσε τον κόσμο των διαμαντιών φέτος, όταν επεβλήθηκαν κυρώσεις στον ρωσικό κολοσσό εξόρυξης Alrosa , δείχνει ότι εκτονώνεται, με την εταιρεία να ανακάμπτει σιωπηρά , και τις εξαγωγές της να έχουν επανέλθει σε σχεδόν προπολεμικά επίπεδα.
Η Alrosa αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας προσφοράς ακατέργαστων διαμαντιών και η βιομηχανία των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναστατώθηκε καθώς οι κόφτες, οι στιλβωτές και οι έμποροι αναζητούσαν τρόπους να συνεχίσουν να αγοράζουν από τη Ρωσία, ενώ οι τράπεζές τους δεν μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν πληρωμές. Η ξαφνική έλλειψη πολύτιμων λίθων εκτόξευσε τις τιμές των διαμαντιών, ειδικά για τα μικρότερα και φθηνότερα πετράδια στα οποία ειδικεύεται η Alrosa.
Διαβάστε επίσης – Ινδία: Σημαντικές επενδύσεις στην αγορά διαμαντιών
Μέσω Ινδίας
Τώρα, μετά από μήνες παράλυσης, η Alrosa επέστρεψε πουλώντας περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια διαμαντιών το μήνα, λίγο κάτω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, οι πωλήσεις ξεκίνησαν και πάλι καθώς ορισμένες ινδικές τράπεζες εκμεταλλεύονται τους τρόπους διευκόλυνσης των συναλλαγών σε νομίσματα εκτός των αμερικανικών δολαρίων.
Διαβάστε επίσης – Το κυνήγι των διαμαντιών
Οι περισσότερες από τις ρωσικές πέτρες κατευθύνονται σε κατασκευαστές στην Ινδία, όπου εκατοντάδες κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις κόβουν και γυαλίζουν ακατέργαστες πέτρες μετατρέποντάς της σε τελικό προϊόν. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Alrosa πουλά διαμάντια σε αγοραστές στην Ινδία και την Ευρώπη, και δέχεται τις πληρωμές κυρίως σε ρουπίες.


Latest News

Φεύγει ο επικεφαλής εμβολίων της FDA και οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών γίνονται... συντρίμμια
Ο Μαρκς επέβλεψε την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID-19 ως επικεφαλής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA

Η «χρυσή» Euroleague - Από τον Ναν και τον Βεζένκοφ στα 2.600.000 του Σλούκα
Πόσοι Έλληνες βρίσκονται στη λιστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στη Euroleague

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν
O ηθοποιός Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν πέθανε σε ηλικία 90 ετών

Νταν Κιούριακ: Οι Καναδοί αισθάνονται ότι έχουν δεχτεί επίθεση
Δύο χρόνια ανάπτυξης θα κοστίσουν οι δασμοί που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στον Καναδά δηλώνει στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο συνεργάτης του CD Howe Institute

Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νέα Υόρκη – «Παίρνουμε ευρωπαϊκά και πρωταγωνιστούμε σε όλη την Ευρώπη» (pics+vid)
Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη, βράβευσε τον ηγέτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αλλαγή ώρας: Γιατί γίνεται πάντα Κυριακή – Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μπροστά
Η αλλαγή ώρας μπορεί να αναστατώσει το σώμα μας, να προκαλέσει αϋπνίες, ημικρανίες και πονοκεφάλους

Το Χόλιγουντ «συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις» της νέας εποχής Τραμπ
Ο τυφώνας Τραμπ οδηγεί και σε αλλαγές στο Χόλιγουντ - Τι ζητούν τώρα οι εταιρείες από τους δημιουργούς

Τίμησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Σύνδεσμος φιλάθλων Ολυμπιακού Νέας Υόρκης
Κεντρικό πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

Τα σχέδια του ΝΒΑ για επέκταση στην Ευρώπη
Το NBA σχεδιάζει την δημιουργία νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ευρώπη εκ του μηδενός

Μπαίνει ο… ήλιος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Η συμφωνία της UEFA με την SolarPower
Πώς θα «πρασινίσουν» τα γήπεδα - Στα θρανία οι ομάδες για σεμινάρια από τη SolarPower