
Στα έξι κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη που οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν όλη τη χρονιά και κυρίως το φθινόπωρο, μακριά από τις αυξημένες ροές και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, τοποθετεί την Σαντορίνη, το πρακτορείο Bloomberg.
Η Ελλάδα και κυρίως τα νησιά της προσφέρονται για διακοπές τουλάχιστον μέχρι και τον Οκτώβριο, χάρη στις ήπιες καιρικές συνθήκες και τις χαμηλές βροχοπτώσεις. Ειδικά για όσους δεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, αλλά και για όσους δεν έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που τους εμποδίζουν να ταξιδέψουν το φθινόπωρο, πχ παιδιά και σχολεία, το φθινόπωρο είναι μια ιδανική περίοδος, με λιγότερο κόσμο και καλύτερες τιμές. Όμως, ειδικά η Σαντορίνη προσφέρει την πιο μεγάλη σε διάρκεια σεζόν παραμένοντας «ανοιχτή» μέχρι και το Νοέμβριο, επισημαίνει το δημοσίευμα.
Διαβάστε επίσης: Κυκλάδες: «Βούλιαξαν» από τουρίστες – Πιο πάνω η πληρότητα κι από το 2019
Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του στο υπέροχο αυτό ελληνικό νησί με καλύτερες τιμές και μάλιστα, όσο πιο πολύ περιμένει κανείς, τόσο καλύτερη προσφορά μπορεί να βρει.
Αισθητά χαμηλότερες τιμές
Οι καλύτερες τιμές ξεκινούν καταρχάς από τα ίδια τα αεροπορικά εισιτήρια. Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι πτήσεις από τη Νέα Υόρκη προς την Αθήνα, με επιστροφή, πέφτουν έως και κατά 1.000 δολάρια, από τα τέλη Αυγούστου στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου μπορεί κανείς να βρει απευθείας πτήση ακόμη και με 900 δολάρια. Όμως, το δημοσίευμα προτείνει στους αναγνώστες να περιμένουν, εφόσον έχουν τη δυνατότητα, για τα μέσα Οκτωβρίου, όπου οι πτήσεις μπορεί να κατέβουν έως και στα 550 δολάρια.
Αναλόγως πτωτικά κινούνται και οι τιμές στα καταλύματα, όπως εξηγεί η Μπρι Σέλυ, του πρακτορείου πολυτελών ταξιδιών Embark Beyond.
Βεβαίως, αυτό σημαίνει και πιο ήσυχες διακοπές αναφορικά με τη νυχτερινή ζωή, καθώς θα υπάρχει λιγότερος κόσμος στα νυχτερινά κλαμπ. Όμως, και πάλι όλα τα εστιατόρια και οι ταβέρνες παραμένουν ανοιχτά, όσο τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά και φιλοξενούν τουρίστες. «Εάν πας για τα φανταστικά ηλιοβασιλέματα, το ωραίο φαγητό και τη διαμονή, είναι πραγματικά μια απίστευτη περίοδος» επισημαίνει η Μπρι Σέλυ.


Latest News

Έρχεται μπαράζ deals στα ξενοδοχεία - Τι πυροδοτεί το επενδυτικό ενδιαφέρον
Στην έβδομη θέση στην Ευρώπη το 2024 η χώρα μας στις συναλλαγές ξενοδοχειακών assets - H μέση τιμή των συναλλαγών ανά ξενοδοχείο ήταν 29 εκατ. ευρώ το 2023
![Ξενοδοχεία: «Τσίμπησαν» οι τιμές το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/hotels-600x420.jpg)
«Τσίμπησαν» οι τιμές στα ξενοδοχεία το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]
Τι δείχνει αποκαλύπτει η Ετήσια Έρευνα για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο 2024

Σε ρυθμούς κανονικότητας η Σαντορίνη - Το ειδικό πλάνο τουριστικής προβολής
Με θέμα την κατάρτιση ειδικού πλάνου για την προβολή της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπό την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη

Ξενοδοχεία: Μεγαλύτερη σεζόν και ενισχυμένη συνεισφορά στην οικονομία
Στην έρευνα του ΙΤΕΠ, σημειώνεται πως οι συνολικές επενδύσεις των ξενοδοχείων για το 2024, ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ

Με το «δεξί» ο τουρισμός για το 2025 - Ποιοι γέμισαν τα ταμεία
Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 87,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2025 σύμφωνα με την ΤτΕ

H Visa express εκτοξεύει τον τουρισμό του Αν. Αιγαίου - Νέα άνοδος των Τούρκων επισκεπτών
Το 2024 την visa express αξιοποίησαν πάνω από 104.700 Τούρκοι τουρίστες - Πρωταθλήτρια στις θεωρήσεις η Μυτιλήνη με 27.600 και ακολούθησε η Χίος με 25.000 περίπου

Στροφή στην πολυτέλεια - Αυξάνονται οι κρατήσεις για luxury ταξίδια
Καλό σημάδι για τον τουρισμό και την οικονομία των ΗΠΑ η αύξηση των χλιδάτων κρατήσεων

Διάκριση για το εστιατόριο CHES του Ομίλου Calilo
Η επιβράβευση του fine dining εστιατορίου του Ομίλου Calilo επιβεβαιώνει τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2025

Μετά τους σεισμούς, η ανάκαμψη και η αισιοδοξία - Η Σαντορίνη ετοιμάζεται για τη σεζόν
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αποσύρθηκε στις αρχές Μαρτίου και όλα επέστρεψαν σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη σεζόν

Αυξημένο το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΞΕΕ από το 2020, έως σήμερα ο αριθμός των ξενοδοχείων στη χώρα έχει ξεπεράσει τις 10.000