Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ.

Η απόδοση του βραχυπρόθεσμου 2ετούς ομολόγου ενισχύθηκε με περίπου 2 μονάδες βάσης στο 3,415%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Η απόδοση του 10ετούς  αυξήθηκε περισσότερο από 7 μονάδες βάσης  στο 3,112%, ενώ η απόδοση του 30ετούς κατά  περίπου 5 μονάδες βάσης στο 3,26%.

Διαβάστε επίσης: Χρυσός: Ενισχύεται οριακά

Ο Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα «χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της δυναμικά» για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό που εξακολουθεί να κινείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 και πλέον ετών. Αναγνώρισε όμως ότι η αύξηση των επιτοκίων θα προκαλέσει «κάποιο πόνο» στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Ο Πάουελ έστειλε ένα σύντομο και άμεσο μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει στροφή της Fed σύντομα», σημείωσε ο Ed Moya της Oanda. «Οι επενδυτές περίμεναν ότι μόλις έβγαιναν κάποια αρντητικά  στοιχεία για την οικονομία, ότι η Fed θα ερχόταν να τους σώσει, αλλά αυτό μπορεί να μην ισχύει. Η πρόωρη χαλάρωση δεν θα γίνει με τα πρώτα σημάδια που θα δείχνουν ότι η οικονομία επιβραδύνεται γρήγορα και αυτό δημιουργεί αμφιβολίες για όποιον αγόρασε μετοχές νωρίτερα αυτό το μήνα»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές