Άρδην έχει αλλάξει η εικόνα στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτή την ώρα, με τους πωλητές να έχουν επανεμφανιστεί, ανακόπτοντας την προσπάθεια αντίδρασης που εκδηλώθηκε στις πρώτες ώρες. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,17% στις 866,76 μονάδες, με τον τζίρο στα 21 εκατ. ευρώ.

Σε… τοίχο η αντίδραση

Αν και η εικόνα τις πρώτες ώρες ήταν θετική, οι κινήσεις των αγοραστών προσέδιδαν κάποια επιφυλακτικότητα, η οποία εντάθηκε μόλις επανεμφανίστηκαν οι πωλητές. Έτσι, η αντίδραση βρίσκει και πάλι… τοίχο, με τον γενικό δείκτη να αναδιπλώνεται κάτω από τις 870 μονάδες. Ο ΓΔ μπορεί πλέον να δει έως και τις 865 μονάδες, εν είδει μεσοπρόθεσμης στήριξης.

Όπως αναφέρει η Trader24, είναι προφανές ότι ο ρυθμός δίδεται από τις ΗΠΑ, όπου και λαμβάνουν χώρα οι πρώιμες και σημαντικότερες ζυμώσεις σχετικά με το μείζον ζήτημα του πληθωρισμού, ενώ η Ευρώπη αντιμετωπίζει γεγονότα που οδηγούν σε κρίση με μαθηματική ακρίβεια, μιας και υφίσταται τόσο η ενεργειακή αναστάτωση, όσο και η αδυναμία, σε αυτήν τη φάση, της ΕΚΤ να ενεργήσει στην καταστροφική άνοδο του δικού της ΔΤΚ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola κρατά στο +2,66% τα κέρδη της, αλλά σε θετικά εδάφη έχουν μείνει πλέον μόνο οι ΟΛΠ, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ. Από την άλλη, ο Σαράντης χάνει 2,69%, με τις Eurobank, Jumbo, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ να σημειώνουν σημαντικές απώλειες. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΟΠΑΠ, Λάμδα, Motor Oil, Titan, Alpha Bank, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών