Με την Coca Cola να παίρνει και πάλι τα ηνία της συνεδρίασης, το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να αντιδράσει σήμερα, αν και το κλίμα παραμένει επιφυλακτικό και οι εντολές είναι «μετρημένες». Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,88% στις 875,91 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Αναζητά στηρίξεις

Η αγορά προσπαθεί να βρει τις στηρίξεις της και να απομακρυνθεί από τη ζώνη των 870 μονάδων, χωρίς όμως να προχωρά με αποφασιστικά βήματα. Βήματα που χρειάζεται ώστε να βγει από τη ζώνη των στηρίξεων που αν χαθούν θα οδηγήσουν και πάλι την αγορά εκεί που είχε βρεθεί στις αρχές του καλοκαιριού, και σε κάθε περίπτωση προ της αντίδρασης που καταγράφηκε από τα μέσα του Ιουλίου.

Πάντως, χωρίς να παραγνωρίζεται η επίδραση του διεθνούς περιβάλλοντος φαίνεται ότι η φετινή χρονιά για κάποιους κλάδους μπορεί να διαφοροποιήσει δραστικά την χρηματιστηριακή τους συμπεριφορά προς το θετικότερο. Η διαφοροποίηση αυτή μπορεί να έρθει με βάση την εταιρική κερδοφορία και τις επιδόσεις σε μερίσματα και δείκτες αποτίμησης.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola σημειώνει κέρδη 4,49%, με τις ΟΛΠ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Εθνική, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Aegean, Μυτιληναίο, Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν με ανοδικές διαθέσεις. Στον αντίποδα, η Motor Oil χάνει 1,01%, ενώ αρνητικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών